Năstase nu mai candidează la şefia PSD

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2010

Nu doresc să fiu figurant într-un scenariu prost scris care duce la soluţii greşite", a declarat Adrian Năstase.

Nu doresc să fiu figurant într-un scenariu prost scris care duce la soluţii greşite", a declarat Adrian Năstase.

În joc intră Radu Mazăre

Liderul PSD, Adrian Năstase, a anunţat, ieri, că nu va mai candida la şefia partidului.

Fostul premier a dat de înţeles că jocurile în interiorul partidului au fost deja făcute şi a argumentat că nu doreşte să fie "figurant într-un scenariu prost scris care duce la soluţii greşite".

Năstase a luat decizia să nu mai candideze după ce Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii, a stabilit, ieri, ca locul de organizare al Congresului PSD să fie Romexpo, pe 20 februarie, şi a adoptat o normă de reprezentare a delegaţiilor din organizaţiile locale ale PSD care îl dezavantajeză în comparaţie cu actualul preşedinte Mircea Geoană.

Un exemplu în acest sens este că numărul cel mai mare de reprezentanţi la Congres urmează să îi aibă organizaţia PSD Bucureşti (225 de delegaţi), condusă de Marian Vanghelie, lider politic apropriat de contracandidatul său Mircea Geoană.

Adrian Năstase a declarat: "Am hotărât să nu mai candidez pentru că nu doresc să fiu un figurant într-un scenariu care este şi prost scris şi după părerea mea duce la nişte soluţii greşite. Decizia pe care am luat-o atunci când am decis să candidez era legată de ceea ce discutam cu oamenii de la baza partidului, dar între timp, s-a creat un < fire wall > la nivelul conducerii".

Fostul premier a susţinut că < regulamentul > pentru organizarea Congresului a fost stabilit fără o dezbatere clară, în absenţa unei şedinţe a unei comisii la vârf care să stabilească "un criteriu real" în acest sens. "S-a venit de nicăieri cu un proiect de statut adus de Liviu Dragnea, fără ca această comisie fără statut să se fi întrunit" a spus Năstase, citat de Agerpres.

Năstase a mai afirmat că singura sa dorinţă este ca partidul să nu se destrame în urma unor acţiuni de culise.

Şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a apreciat că organizarea Congresului la Romexpo creează suspiciuni, dar din cauză unor raţiuni de ordin tehnic.

"Acolo nu este suficientă rigoare spaţială pentru controlul delegaţilor", a spus Iliescu, care a admis că temerile privind fraudarea Congresului sunt întemeiate.

Radu Mazăre candidează

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, va candida la preşedinţia PSD, la Congresul extraordinar, din 20 februarie. Anunţul l-a făcut, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care a precizat că organizaţia PSD Constanţa doreşte un vot individual pentru candidatul său.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb