Naţionala care nu dezamăgeşte, handbalistele s-au calificat la Mondiale!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 15 iunie 2017

Naţionala care nu dezamăgeşte, handbalistele s-au calificat la Mondiale!

Echipa naţională de handbal feminin este singura din lume care a participat la toate cele 22 de ediţii ale Campionatului Mondial de până acum şi s-a calificat la a 23-a. Aceasta este o confirmare extraordinară a valori, constanţei şi continuităţii, în ciuda problemelor de tot felul, a schimburilor de generaţii şi de antrenori, un model şi pentru celelalte sporturi. În ultimii 27 de ani şi handbalul feminin, ca majoritatea sporturilor de echipă autohtone, a pierdut mai multe echipe de tradiţie şi s-a confruntat cu probleme legate de finanţare, dar a reuşit să găsească soluţii pentru a rămâne în top.

Naţionala noastră s-a calificat la Campionatul Mondial din Germania (2017), după ce a învins formaţia Austriei cu scorul de 33-24 la Stockerau, în manşa a doua a barajului, după ce în tur tricolorele au învins la Oradea cu 34-29. Rezultatele sunt şi mai preţioase având în vedere că de la naţională s-au retras mai multe jucătoare valoroase, aflate aproape de finalul carierei, iar în locul lor au venit mai multe handbaliste foarte tinere, care în jurul experimentatelor Neagu, Szucs, Elisei au reuşit să formeze o echipă competitivă. Selecţionerul Ambrosio Martin Cedres, un antrenor străin care nu se plânge că nu are o bază mai largă de selecţie, a folosit în meciul retur următoarele jucătoare: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska (portari) - Aneta Udriştioiu (5 goluri), Gabriella Szucs, Nicoleta Dincă (1), Cristina Neagu (8), Dana Andreea Pricopi, Gabriela Perianu (5), Cristina Laslo (1), Valentina Ardean-Elisei (5), Laura Popa, Ana Maria Dragut, Crina Pintea (2), Cyntia Tomescu (3), Mădălina Zamfirescu (1), Alina Ilie (2).

Vedeta echipei noastre, cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu admite că dubla nu a fost una uşoară, în special din cauza multiplelor schimbări de jucătoare: "Am spus de la început că nu ne va fi uşor, s-au schimbat multe jucătoare şi în naţionala noastră şi asta se vede. La pauză am vorbit în vestiar şi le-am spus fetelor mai tinere că nu contează rezultatul de pe tabelă. Să nu ne panicăm şi să jucăm până la final, pentru că dacă ne vom apăra, vom întoarce rezultatul. Să vedem în ce grupă picăm, mi-aş dori să ajungem măcar între primele opt, pentru că acolo, la jocurile eliminatorii, se poate întâmpla orice. Toate fetele trebuie să înţeleagă însă că e nevoie de multă muncă, e nevoie ca toate să dăm mult mai mult pentru ca echipa României să reuşească".

Turneul final al Campionatului Mondial 2017 va avea loc în Germania (1-17 decembrie). Tragerea la sorţi a grupelor de la turneul final, unde până acum s-au mai calificat Germania, Norvegia, Danemarca, Franţa, Olanda, Angola, Tunisia, Camerun, Coreea de Sud, Japonia, China, va avea loc pe 27 iunie, la Hamburg.

Medalii obţinute de handbalistele tricolore la Campionatele Mondiale

1956 (RF Germania - handbal în 11 jucătoare) - aur

1960 (Olanda - handbal în 11 jucătore) - aur

1962 (România) - aur

1973 (Iugoslavia) - argint

2005 (Rusia) - argint

2015 (Danemarca) - bronz

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb