NECOLAICIUC, DESPRE PLECAREA DIN ROMÂNIA: "Nimeni nu a vrut să mă găsească. Nu m-am ferit de nimeni"

A.C.
Miscellanea / 4 aprilie 2014

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CFR, susţine că, în momentul în care a plecat din ţară, avea deja NUP-uri (Neînceprea Urmăririi Penale), subliniind că dosarul de deturnare de fonduri a fost unul fabricat, potrivit surselor din presă.

Necolaiciuc a declarat: "Imediat, după terminarea mandatului, a venit o echipă de procurori DNA care au luat documentele de acolo. După ce au terminat cu documentele, am fost anchetat 2 zile la DNA şi au venit cu următoarele rezoluţii: achiziţiile s-au desfăşurat cu respectarea normelor legale, cu avizul Bursei Române de Mărfuri şi se va dispune NUP. Legat de deturnarea de fonduri, se spune că efectiv această cauză nu există. Şi al treilea procuror, are aceeaşi poziţie. Acestea sunt concluziile din 2003".

Fostul director al CFR a subliniat că atunci când a plecat din ţară avea deja NUP-uri.

"În 2003, 2004, s-au dat acele NUP-uri în care eu nu mai aveam nicio problemă vizavi de calea ferată. Subiectul a fost închis. M-am trezit în 2006, 2007, când au apărut acele mandate de arestare. În 2009, am fost arestat şi am stat 22 de luni. Nimeni nu a vrut să mă găsească. Nu m-am ferit. Aveam casa mea, aveam maşină, aveam contul meu în străinătate. Nu m-am ferit de nimeni. Nu eram nici în buncăre, nicăieri. Eram pe stradă ca orice om", a mai spus Necolaiciuc.

Întrebat cum au apărut sumele şi informaţiile în presă, Necolaiciuc a răspuns: "Cred că i-am încurcat pe cei care voiau complexul Astoria. Toate activele feroviare pe care le aveam la acea dată erau la preţurile vechi. Complexul Astoria care are 22 hectare nu costă 10.000 de dolari. Dacă îl reactivam, trebuia să plătim şi taxele. De acolo a plecat miza cea mare".

"Dosarul cu deturnare de fonduri a fost unul fabricat. S-au sesizat în 2006, au făcut acel dosar. Şi ca să apară şi mai frumos, ministerul i-a dat în jduecată pe cei de la companie, ca să apară un prejudiciu", a mai spus fostul director al CFR.

"Nicio cale ferată din lume nu e rentabilă. Nicio companie, în afară de cea de marfă", a mai spus fostul director al CFR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb