Nelinişte în Grecia odată cu redeschiderea restaurantelor

A.D.
Miscellanea / 26 mai 2020

Nelinişte în Grecia odată cu redeschiderea restaurantelor

Restaurantele şi cafenelele din Grecia s-au deschis luni, în timp ce ţara aşteaptă sezonul estival atât de vital economiei ţării. Cu toate acestea, doar terasele din afara incintei restaurantelor se deschid, ceea ce limitează afacerile la 50% . Mulţi patroni de restaurante se îndoiesc că redeschiderea lor ar aduce diferenţe notabile situaţiei lor economice, argumentează afp.com.

Mulţi deţinători de restaurante nu găsesc personal care să se ocupe cu dezinfectarea locului şi cu ţinerea evidenţei clienţilor.

În cafenele, o distanţă de 70 cm. -1,7 m. trebuie sa fie păstrată între clienţi şi maxim 6 persoane au voie să se aşeze la o masă. Aceste norme un par să deranjeze însă pe greci, care sunt bucuroşi că se pot relaxa din nou cu prietenii lor la terase, adaugă sursa citată.

Estimativ, 3 din 10 cafenele şi restaurante vor rămâne închise din cauza încetinirii ritmului de desfăşurare a afacerii, specifică afp.com. Acest sector de piaţă este anxios pentru că nu se poate prezice cât de încrezători sunt clienţii să se reîntoarcă la terase.

Într-un interviu ţinut de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, el a declarat că se teme de efectul crizei economice asupra populaţiei din clasa mijlocie din Grecia. Recesiunea se va simti într-o proporţie de 5%-10%, adaugă sursa.

Grecia şi-a permis deschiderea teraselor mai devreme decât era programat (1 Iunie) datorită încetinirii ratei de îmbolnăviri de la nivelul ţării. La o pupolaţie de 11 milioane de locuitori, s-au înregistrat mai puţin de 180 de decese din cauza COVID-19.

De pe 4 Mai, au fost deschise progresiv afaceri turistice. Plajele private s-au deschis pe 16 Mai, iar călătoria cu feribotul între insule a fost permisă de luni. Hotelurile deschise tot timpul anului îşi vor deschide uşile pe 1 Iunie, iar hotelurile cu deschidere sezonieră, pe 15 Iunie.

Zborurile către Atena se vor desfăşura normal de la 15 Iunie, iar către restul oraşelor şi insulelor, de la 1 Iulie.

Turiştii sunt rugaţi să poarte măşti în avion şi să respecte normele de distanţare socială pe plajă. Aceştia nu trebuie să efectueze testarea pentru Covid-19 înainte să aterizeze în Grecia, completează afp.com

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb