Omul de afaceri Nelu Iordache a fost audiat, azi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spunând că nu a avut afaceri cu Dorin Cocoş şi că nu o cunoaşte pe Elena Udrea, după ce a fost întrebat în ce dosar a fost chemat să dea declaraţii, potrivit surselor din presă.
Întrebat, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), dacă a făcut afaceri cu Dorin Cocoş sau dacă o cunoaşte pe Elena Udrea, Nelu Iordache a răspuns că nu, refuzând să dea alte detalii privind prezenţa sa în faţa procurorilor.
La DNA a fost,azi, şi omul de afaceri Ovidiu Tender, surse din DNA spunând că acesta a fost citat să dea declaraţii în dosarul în care a făcut un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o fostului procuror-şef al DIICOT, sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-a adresat iniţial soţului Alinei Bica.
Tender a spus, la ieşirea de la DNA, că a venit în cazul plângerii sale privind persoanele care i-au furat un avion şi a menţionat că nu a fost chemat pentru a da declaraţii după ce a făcut denunţul împotriva Alinei Bica, dar că se bucură de arestarea acesteia.
Întrebat dacă i-a cerut Alinei Bica să îl ajute să scape de pedeapsă, Tender a răspuns: "Dumneaei s-a oferit să mă aresteze, dacă vă duceţi bine aminte".
Alina Bica este cercetată într-un nou dosar, disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, fiind acuzată, printre altele că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender să obţină o soluţie favorabilă în dosarul Rafo-Carom.
În acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis sâmbătă mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, Dorin Cocoş, fiul său Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Florentin Mihăilescu.
Nelu Iordache, care controlează firma de construcţii Romstrade, firmă aflată în insolvenţă, este judecat, din aprilie 2013, într-un dosar în care este acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune, în legătură cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 de kilometri.
Într-un alt dosar, Nelu Iordache este judecat, din mai 2014, pentru fapte de corupţie privind lucrări de modernizare a 148 de kilometri din DN 67C Transalpina, fiind acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave. Alături de acesta sunt judecaţi firma Romstrade şi mai mulţi şefi de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.