NELU TĂTARU, MINISTRUL SĂNĂTĂŢII: "Sistemul medical suferă de 30 de ani"

I.GHE.
Miscellanea / 11 mai 2020

"Sistemul medical suferă de 30 de ani"

Cu 260.000 de testări, până în prezent, 11.000 de teste zilnice, 75 de cazuri la 100.000 de locuitori şi doar 6 decese la suta de mii de locuitori, ne situăm la un nivel satisfăcător în lupta împotriva răspândirii Sars-Cov 2 a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, în Camera Deputaţilor la dezbaterea "Ora Guvernului", cu tema "Criza de sănătate publică declanşată de epidemia cu noul coronavirus".

Cu toate aceste, Daniel Suciu (PSD), fost ministru al Dezvoltării şi fost vicepremier în guvernarea Dăncilă, a afirmat că, deşi guvernul Orban propune, din 15 mai, o relaxare a măsurilor luate în starea de urgenţă, nu suntem pregătiţi, nu suntem pe o curbă descendentă a epidemiei şi suntem ţara cu cei mai puţini oameni testaţi.

Deputatul Varujan Vosganian (ALDE) a susţinut că România stă cel mai prost dintre toate statele din regiune, iar Tudor Rareş Pop (USR) a cerut o situaţie a infecţiilor nosocomiale cu Covid-19.

"De săptămâna aceasta vom avea mai mulţi vindecaţi decât bolnavi activi. Să modificăm raportarea şi să spunem câte cazuri sunt active. Când sunt numai 250 de oameni la terapie intensivă, atunci e ciudat că în fiecare săptămâna inaugurăm spitale în săli de sport imense. (...) Încercaţi să reporniţi serviciile de sănătate, pentru că azi dacă nu ai boala Covid-19 nici nu exişti", a arătat Vass Levente, deputat UDMR.

La finalul dezbaterii, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a precizat că sistemul medical suferă de 30 de ani şi nu îi poţi cere unui ministru sau unui guvern, în condiţiile actualei pandemii, să facă mai mult decât s-a făcut în ultimile două luni şi jumătate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daaaa, de 30 de ani doctorii si cei din spitale au fost batjocoriti cu un salariul foarte mic. Iar spitalele au fost lasate in mizerie. Si cu toate acestea in tot acest timp, ei ne-au ingrijit si salvat. De 30 de ani sistemul medical sufera din cauza unor oameni iresponsabili ce au ajuns sa dirijeze soarta acestei tari, oameni fara patriotism, onoare, demnitate, pregatire, responsabilitate, inculti, raufacatori, corupti, penali. Stiti cu totii la cine ma refer. Sa mai adaug, ei ne-au furat salariile, pensiile cuvenite. Ei au furat Romania. Cine este domnule Tataru, responsabil ca nu avem de 30 de ani un sistem de sanatate performant, eficient, cum ne-am dorii? Noi? Dimpotriva, voi politicienii. Asa ca nu ne mai spuneti ce si cum. Sunteti politician. Stim noi ce ati facut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb