Nemulţumiri legate de reluarea campionatelor

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 13 mai 2020

Fotbalul european se îndreaptă spre o situaţie fără ieşire din cauza pandemiei. Oficialii caută soluţii, cluburile pierd bani, audienţele televiziunilor de sport se prăbuşesc, iar, mai nou, suporterii nu se mai arată chiar încântaţi de posibilitatea reluării competiţiilor. Pierderile cluburilor germane din primele două ligi ar fi de peste 90 de milioane de euro din cauza faptului că vor termina sezonul fără spectatori. Cluburile din prima ligă ar pierde 70 de milioane de euro, în timp ce grupările din liga a doua, 22 de milioane de euro. Aceste sume au fost calculate pe baza biletelor vândute anul trecut. "Criza coronavirusului ne costă între zece şi treisprezece milioane de euro, cu condiţia ca sezonul să se încheie", a spus responsabilul financiar al clubului Borussia Monchengladbach, Stephan Schippers. Campionatul german (primele două ligi), întrerupt de pandemia coronavirus, se va relua sâmbătă. Din prima ligă mai sunt de jucat nouă etape.

În schimb, în Italia, unde încă nu a fost găsită o soluţie pentru reluarea campionatului, suporterii echipei FC Torino nu sunt de acord cu reluarea meciurilor şi şi-au manifestat opoziţia la centrul de antrenament al clubului. "Mii de morţi în fiecare oraş, iar voi vă gândiţi la reluarea Serie A", au scris fanii pe bannere fiuxate la intrarea la centrul de antrenament. "Adevăratul virus de eradicat sunteţi voi, cei care vreţi să reîncepeţi jocul", era scris pe un alt banner. Guvernul italian şi-a dat acordul ca echipele de fotbal să-şi poată relua antrenamentele colective din 18 mai. Liga italiană de fotbal speră ca meciurile din Serie A, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se reia în iunie.

Cum nu prea îi mai ies deloc calculele, UEFA studiază mai multe scenarii privind preliminariile Ligii Campionilor pentru sezonul 2020/2021, informează The Times. Din cauza pandemiei de coronavirus, sezonul actual al Ligii Campionilor a fost suspendat şi ar putea fi reluat în luna august. Dacă meciurile se vor relua, finala va avea loc la sfârşitul lunii august, la Istanbul. UEFA plănuieşte ca faza grupelor sezonului viitor să înceapă la 20 octombrie, iar pentru preliminarii studiază mai multe posibilităţi. Potrivit The Times, forul european ar putea renunţa la cele cinci tururi preliminare, în favoarea unuia singur, cu participarea a 12 campioane din ţări care nu au echipă direct calificată în grupe, în funcţie de clasamentul coeficienţilor naţionali, pentru cele şase locuri neocupate. Din cele 32 de locuri în grupe, 26 sunt ocupate direct, în urma competiţiilor interne. Până acum, cele şase locuri rămase erau ocupate în felul următor: patru pe un traseu al preliminariilor rezervat campioanelor şi două pe un traseu preliminar pentru echipe care nu sunt campioane.  Dacă acest scenariul cu un singur tur preliminar va fi cel ales, campioana Ligii I nu va participa la ediţia următoare a Ligii Campionilor, din cauza coeficientului slab al ţării noastre. Campioanele care ar urma să rateze competiţia din cauza coeficientului naţional ar urma să primească din partea UEFA compensaţii financiare.

FRF a tras oblonul peste ligile inferioare autohtone

Campionatul Ligii a III-a nu va mai fi reluat pentru partidele rămase de disputat în sezonul 2019-2020, a decis Comitetului de Urgenţă al FRF. Având în vedere recomandările făcute în vederea reluării antrenamentelor sportive, ţinând cont de faptul că majoritatea cluburilor nu deţin resursele materiale, umane şi financiare pentru a îndeplini condiţiile menţionate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii şi considerând că meritul sportiv trebuie să primeze, Comitetul de Urgenţă FRF a validat propunerea Departamentului Competiţii FRF, avizată de Administraţia FRF în urma consultărilor avute cu membrii afiliaţi, informează frf.ro. Astfel, sezonul de Liga 3 ediţia 2019/20 este îngheţat, nicio echipă nu retrogradează, în Liga 2 ediţia 2020/21 promovează echipele clasate pe prima poziţie în fiecare serie sau învingătoarele unui baraj în dublă manşă între locul 1 şi locul 2 din fiecare serie, dacă diferenţa între primele două clasate este egală sau mai mică de 3 puncte. Din Liga 4 în Liga 3 vor promova 14 echipe, câştigătoarele mini-grupelor de baraj în trei între reprezentantele judeţelor. Fiecare echipă va disputa un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă. Decizia FRF a nemulţumit mai multe echipe din eşalonul trei, care se consideră dezavantajate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb