ZIARUL BURSA

13 mai 2020
Ediţia din 19.10.2024
Walid Moussa

WALID MOUSSA, PREŞEDINTELE MONDIAL AL FEDERAŢIEI INTERNAŢIONALE IMOBILIARE: "Criza Coronavirus va orienta cererea din imobiliare către casele accesibile ca preţ"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 13 mai 2020

Piaţa noastră imobiliară este una dintre cele mai atractive şi cu potenţial, oameni de afaceri de calibru internaţional fiind interesaţi să investească în ea, ne-a spus, într-un interviu, Walid Moussa, Preşedintele Mondial al Federaţiei Internaţionale Imobiliare (FIABCI).

Reporter: Cum a afectat noul Coronavirus sectorul imobiliar din întreaga lume?

Walid Moussa: Coronavirusul are efecte similare peste tot în lume, pe pieţele imobiliare.

Economiile se vor redeschide, dar lucrul de acasă va fi menţinut multă vreme

ESTIMĂRI PENTRU PERIOADA POST-COVID-19: Economiile se vor redeschide, dar lucrul de acasă va fi menţinut multă vreme

A.V.Internaţional / 13 mai 2020

Companiile din tehnologie, servicii financiare şi asigurări au investit în instrumente de lucru la distanţă şi nu dau semne că vor reveni la vechiul model de afaceri  

"Revenirea la locul de muncă se va produce mult mai încet decât arătau aşteptările", spune Liz Fealy, şef al departamemtului de forţă de muncă globală din cadrul EY

Experţii din diverse zone de activitate anticipează că odată ce se va încheia pandemia de coronavirus (Covid-19), viaţa nu va reveni la normal pe piaţa muncii, iar lucrul de la distanţă va fi menţinut o bună perioadă de timp, poate chiar pentru totdeauna în unele cazuri.

Adrian Codirlaşu, preşedintele CFA România: "Important este ca deficitul să nu fie perceput ca permanent, atunci e o problemă. Dacă e perceput ca fiind o singură dată, având în vedere că e nevoie să luptăm cu criza medicală, pentru aşa ceva se găsesc fonduri".

ANALIŞTII CFA: Curs mediu de 4,97 lei/euro şi declin al PIB de 5,2%, în următoarele 12 luni

M.G.Bănci-Asigurări / 13 mai 2020

"Probabil în perioada martie-aprilie economia a atins punctul de jos şi de aici urmează să crească", spune Adrian Codirlaşu, preşedintele CFA România 

Analiştii financiar-bancari se aşteaptă la o depreciere puternică a monedei naţionale, fiind anticipat un curs mediu de 4,97 lei/euro în următoarele 12 luni, după cum arată sondajul realizat de CFA România în luna aprilie. Totodată, analiştii estimează că economia va suferi un declin de 5,2% în acest an.

Practica miliţienească a controlului social

Cornel CodiţăEditorial / 13 mai 2020

Cornel Codiţă

Faţă cu urgia epidemiei virale, statul nostru de drept... într-o rînă, s-a trezit în faţa unei probleme sociale nu tocmai uşor de soluţionat: cum să ţii în ţarcul strîmt al propriei locuinţe cîteva milioane de oameni, luni de zile, cînd nevoile elementare, obişnuinţele, nu mai vorbesc despre impulsurile, pseudo-raţionale ori de-a dreptul iraţionale, îi îndeamnă să se mişte de colo colo şi să intre în contact cu semenii lor? Oricum ai da-o, oricum ai suci-o, omul este un animal social! Păi, dacă este animal, atunci cu siguranţă răspunde comportamental la cele două tipuri fundamentale de semnale: bîta şi morcovul. Zăhărelul şi biciul.

GABRIEL GRĂDINESCU, AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARĂ: "Fercală, Stan şi Szitas nu mai sunt în drept să reprezinte SIF Transilvania"

M.G.Piaţa de Capital / 13 mai 2020

"Autoritatea de Supraveghere Financiară este garantul legalităţii în piaţa de capital", spune vicepreşedintele ASF 

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este garantul legalităţii în piaţa de capital, iar Mihai Fercală, Iulian Stan şi Ştefan Szitas nu mai sunt în drept să reprezinte SIF Transilvania (SIF3), a precizat, ieri, Gabriel Grădinescu, vicepreşedintele ASF responsabil pentru piaţa de capital, printr-un comunicat remis Redacţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Stadionul Steaua a prins contur

INFRASTRUCTURĂ SPORTIVĂ Stadionul Steaua a prins contur

D.N.Companii / 13 mai 2020

Euro 2020 s-a amânat un an, dar lucrările la stadioanele de antrenament din Capitală sunt în plină desfăşurare. Cel mai avansat este noul stadion din Ghencea, unde la sfârşitul lunii aprilie se montaseră deja o mare parte dintre scaunele din...

Închideri mixte pentru indici

BVB Închideri mixte pentru indici

A.I. Piaţa de Capital / 13 mai 2020

Rulaj de 51 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o evoluţie mixtă în şedinţa de tranzacţionare de ieri, oscilaţiile fiind cuprinse între o scădere de 0,77% pentru BET-FI, ce reflectă...

MACRO NEWSLETTER 13 Mai 2020

MACRO NEWSLETTER 13 Mai 2020

Macroeconomie / 13 mai 2020

Producţia industrială din Italia a scăzut peste aşteptări în martie 2020, cu o rată lunară de 28,4%, după o scădere de 1% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a accelerat până la 29,3%, de la 2,3% în luna anterioară.

1,8 miliarde de copii, "afectaţi" de coronavirus

1,8 miliarde de copii, "afectaţi" de coronavirus

O.D.Companii / 13 mai 2020

Marile organizaţii ale lumii solicită în această perioadă, în care economia are probleme, tot mai multe fonduri. Cercul este unul vicios, problemele sunt tot mai multe, la fel şi nevoile persoanelor expuse, dar, cel puţin teoretic, şi banii...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo