PREŞEDINTELE KLAUS IOHANNIS:  "Masca de protecţie în spaţiile închise şi respectarea distanţei de 1,5 metri, obligatorii din 15 mai"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 13 mai 2020

Klaus Iohannis a spus: "În primul rând, devine obligatorie din 15 mai purtarea măştii de protecţie, atunci când ne găsim în spaţii închise, la magazin, când mergem să cumpărăm alimente, în transportul în comun, în birouri, etc.. De asemenea, este obligatorie păstrarea unei distanţe de 1,5 metri între persoane. Rămâne obligatorie interzicerea deplasării în afara localităţii, cu excepţiile care vor fi stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă - mers la serviciu, sport individual, mers cu bicicleta, etc.. La ieşirea din localitate va fi nevoie de declaraţie pe propria răspundere, cu excepţia celor care locuiesc în zonele metropolitane. Renunţăm la obligaţia de a sta acasă şi la obligaţia declaraţiei pe propria răspundere când ne deplasăm în interiorul localităţii. Începând cu 15 mai, putem să ne deplasăm, fără declaraţie, în interiorul localităţii în care locuim".

Referitor la alte măsuri de relaxare, preşedintele a arătat că se va redeschide parţial comerţul, mai precis magazinele care au acces direct din stradă, saloanele de îngrijire personală, muzeele şi alte activităţi care vor fi stabilite de CNSSU.

Klaus Iohannis a mai spus că bisericile îşi vor putea deschide porţile pentru enoriaşi, dar că serviciile religioase se vor desfăşura în aer liber, în exteriorul clădirii, în curtea lăcaşului de cult. Credincioşii vor purta obligatoriu masca de protecţie şi vor păstra obligatoriu distanţa de 1,5 metri între ei. "În a doua şi a treia etapă a relaxării măsurilor, condiţiile privind serviciile religioase vor fi rediscutate", a precizat Klaus Iohannis.

În privinţa sportivilor, preşedintele a spus că profesioniştii îşi pot relua cantonamentele, din 15 mai, în condiţii speciale de igienă şi verificare medicală, dar competiţiile sportive nu vor fi reluate în prima etapă a relaxării măsurilor. Sportivii amatori se vor antrena şi ei, dar numai acolo unde se face sport individual, inclusiv dacă se foloseşte o bază sportivă, dar Declaraţia pe propria răspundere va fi obligatorie pentru deplasările în afara localităţii, începând cu 15 mai, cu excepţia zonelor metropolitane, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, referitor la măsurile ce vor aplicate după ridicarea stării de urgenţă.

numai în aer liber. Accesul în vestiar nu va fi permis pentru sportivii amatori.

La finalul declaraţiei sale, preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului să decidă cu maximă celeritate pe proiectul de lege care stabileşte condiţiile instaurării stării de alertă şi măsurile ce pot fi luate de autorităţi în timpul acesteia

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. La urcuș pe grafic e greu - fără MASCĂ - după dinte la coborâș : cu MASCĂ,....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb