FLAGRANT LA ROMGAZ DNA a reţinut un om de afaceri care a încercat să mituiască un director de la Romgaz

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2020

DNA a reţinut un om de afaceri care a încercat să mituiască un director de la Romgaz

Compania: "Romgaz manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie şi va sprijini organele abilitate să efectueaze cercetările în acest caz"

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au anunţat, ieri, că au reţinut un om de afaceri sub acuzaţia că i-a promis unui director din Romgaz (SNG) suma de 200.000 de euro pentru ca acesta din urmă să aprobe cumpărarea de către compania de stat a unui teren de la o firmă privată.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, directorul de la Romgaz l-a denunţat pe omul de afaceri la DNA, acesta din urmă fiind prins în flagrant cu o parte din bani, mai exact suma de 50.000 de euro ce constituia avans.

DNA a anunţat, printr-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând de marţi, a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Potrivit DNA, în perioada 28 aprilie - 11 mai, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru ca aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren.

Publicaţia Turnul Sfatului din Sibiu a scris, în urmă cu o săptămână, despre contractul cercetat de procurorii DNA. Sub motivul construirii în viitor a unei "staţii pilot de distribuţie a gazelor naturale comprimate pentru vehicule", Romgaz a cumpărat un teren cu opt milioane de lei. Cele 1,7 ha de teren au fost cumpărate de la firma vărului directorului de achiziţii din Romgaz (Katan Consulting SRL) şi de la firma şefei Biroului de achiziţii, din acelaşi Romgaz. Afacerea nu are la bază "date şi documente suport care să întărească oportunitatea achiziţionării terenului în cauză", potrivit sursei citate.

"Cineva a luat şpagă", este concluzia neoficială care circula prin prin birourile companiei cu sediul în Mediaş, scria săptămâna trecută presa locală.

Potrivit DNA, la data de 11 mai, inculpatul i-a dat martorului, în numerar, un avans de 50.000 euro din suma promisă, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Omul de afaceri, a cărui identitate nu a putut fi confirmată la ora redactării acestei ştiri, era aşteptat să fie fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Romgaz spune că întreprinde toate acţiunile necesare pentru evitarea oricăror situaţii care pot crea vulnerabilităţi cu impact asupra activităţii curente şi a imaginii companiei

Potrivit presei locale, terenul a fost cumpărat dar, în urma dezvăluirilor, plata celor 8.000.000 de lei a fost blocată la cererea Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al companiei. Totodată, o serie de controale interne au fost demarate pe subiectul acestei achiziţi.

De asemenea, conducerea Romgaz a emis un comunicat prin intermediul biroului de presă, în care anunţă că va colabora cu procurorii DNA pe acest subiect.

În respectivul comunicat transmis Redacţiei se precizează: "Conducerea executivă ROMGAZ a luat act de informaţiile apărute în presă şi transmite public pe această cale că manifestă toleranţă zero faţă de orice faptă de corupţie şi va sprijini organele abilitate să efectueaze cercetările în acest caz. S.N.G.N. Romgaz S.A. mizează pe transparenţă şi corectitudine şi întreprinde toate acţiunile necesare pentru evitarea oricăror situaţii care pot crea vulnerabilităţi cu impact asupra activităţii curente şi a imaginii companiei".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Maibine mai târziu decât niciodată! SNG care sta pe un morman de 1miliard de euro rezultat reportat abia de a dat dividend de puțin peste un leu și jumătate. Ce face cu profitul acumulat an de an. Investiții.? Precum termocentrala de la Iernut in care se toaca degeaba și timpul și bani! Sau marele zăcământ de la Caragele despre a cărui productivitate și rentabilitate nu se mai spune nimic.? De ce nu se comentează mai pe larg, in raportul consolidat rentabilitatea investitiiilor uriașe. DNA și unii lideri cinstiti ar avea mult de lucru!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb