BVB Închideri mixte pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 mai 2020

Închideri mixte pentru indici

Rulaj de 51 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o evoluţie mixtă în şedinţa de tranzacţionare de ieri, oscilaţiile fiind cuprinse între o scădere de 0,77% pentru BET-FI, ce reflectă evoluţia celor cinci SIF-uri şi a Fondului Proprietatea (FP) şi o creştere de 0,73% pentru BET-NG, ce urmăreşte emitenţii din sectorul energetic şi al utilităţilor.

Lichiditatea a urcat la 50,78 milioane de lei, peste cea de 37,8 milioane de lei din şedinţa anterioară, dar sub media zilnică a anului, de aproximativ 56 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, echipa casei de brokeraj Prime Transaction a notat: "Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent, asigurând 20% din rulajul de astăzi (n.r. ieri). Din cadrul indicelui BET, avem patru emitenţi care au înregistrat variaţii ale preţului de peste un procent: OMV Petrom (SNP), 1,39%, Nuclearelectrica (SNN), 1,1%, TLV, -1,35% şi Sphera Franchise Group (SFG), -2,56%".

Titlurile Banca Transilvania, au încheiat şedinţa de tranzacţionare la 1,978 lei, în scădere cu 1,35%, în condiţiile unei valori a transferurilor de 10,5 milioane de lei.

Pe treapta a doua a topului lichidităţii din piaţa "regular" s-au situat acţiunile SNP, care urcat la preţul de 0,365 lei, pe fondul unui rulaj de 9,46 milioane de lei.

Titlurile Digi Communications (DIGI) s-au apreciat cu 0,3%, până la preţul de 33,9 lei, în condiţiile unor schimburi în valoare de 8,17 milioane de lei.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de acţiunile FP, care au angrenat un rulaj 5,96 milioane de lei, ultima cotaţie a titlurilor fondului de investiţii fiind de 1,16 lei, în scădere cu 0,43%.

Prin piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide şaptesprezece companii de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat cu 0,02%, în timp ce indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de titluri de la bursa noastră, a scăzut cu 0,04%.

Indicele compozit BET Plus a coborât cu 0,02%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un declin de 0,16%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Atentie!!!

    Dow Jones (DJIA): 

    - Inchiderea negativa de aseara de pe Wall Street foarte agresiva nu prevede nimic bun pt perioada urmatoare. Dupa ce se formase un triunghi in ultima luna a spart in jos si a intrat sub media mobila de 20 de zile...in zilele urmatoare putem avea si intersectia mediilor mobile in jos, SMA de 5 cu 20 de zile, ceea ce confirma exact downtrend-ul. 

    - Pe graficul weekly, media mobila pe ultimii 4 ani (200) este undeva pe la nivelul 23800 puncte si linia principala de suport/rezistenta este pe la 23500 puncte...cum se desprinde de acest nivel in jos, miscarile de scadere vor deveni foarte agresive! 

    Si pe plan intern se va intampla la fel....be prepared! 

    PS: Vali nu mai zice nimic...nu ne mai furnizeaza informatii gratis! :))) 

    Pe curand!

    1. Multumim de informatie...De obicei,tendinta din SUA se transmite si in Europa,dar nu este general valabila...

      Cu placere!

      Nu dau sfaturi...doar arat realitatea curenta...deciziile va apartin in tot ceea ce veti face in tranzactionare!

      PS: De ieri pana azi, pe structurate la BVB am facut 10K euro. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb