NICOLAE CIUCĂ: "Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite"

G.B
Politică / 4 aprilie 2022

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă condamnă crimele "îngrozitoare" comise de soldaţii ruşi în Ucraina şi cere ca ele să fie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională, potrivit Digi24.ro.

"Copiii, femeile, civilii abuzaţi şi ucişi cu sânge rece aşteaptă să li se facă dreptate", a scris pe Twitter, ieri, premierul Nicolae Ciucă.

Reacţia vine după ce şi preşedintele Klaus Iohannis a condamnat duminică masacrele descoperite în Ucraina, spunând că ele sunt încă un argument că agresiunea ilegală a Rusiei trebuie oprită, pentru că are consecinţe "teribile, de nedescris". Şeful statului a cerut, la rândul său, ca cei responsabili să fie traşi la răspundere de justiţia internaţională.

La rândul său, ministrul de extenre Bogdan Aurescu consideră că autorii atrocităţilor din Ucraina trebuie să fie traşi la răspundere de justiţia internaţională. România sprijină, în acest sens, o anchetă amănunţită demarată de Curtea Penală Internaţională, a precizat Bogdan Aurescu.

Orori pe care nimeni nu le credea posibile în Europa anului 2022 încep să fie descoperite în oraşele din nordul Ucrainei, de unde soldaţii ruşi s-au retras sau au fost alungaţi. Civili executaţi fără milă, gropi comune săpate între blocuri şi oameni marcaţi pe viaţă de contactul cu invadatorii. Cea mai gravă situaţie este în Bucea (Bucha) şi Irpin, unde cadavrele oamenilor ucişi de armata lui Putin zac pe străzi sau în gropi comune.

Liderii occidentali şi organizaţiile internaţionale au condamnat, în cei mai duri termeni, ororile descoperite în Ucraina.

Rusia a respins însă, ieri, acuzaţiile că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucea din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb