Nicolae Ciucă: "Ne este foarte greu să înţelegem cum poate România să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente"

S.B.
Politică / 23 martie 2023

Nicolae Ciucă: "Ne este foarte greu să înţelegem cum poate România să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente"

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, joi la împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România, că este foarte de înţeles cum de România considerată odată grânarul Europei, "Coşul de Pâine" al Europei are deficit de balanţă comercială pe alimente şi importăm foarte multe alimente, informează news.ro.

Şeful Executivului a adăugat că s-a pierdut interesul pentru dezvoltarea industriei alimentare şi a îndemnat oamenii de afaceri să investească în industria alimentară.

"Nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie Coşul de Pâine al Europei, să aibă deficit de balanţă comercială pe alimente. Importăm alimente de toate felurile, asta din cauza faptului că nu am dezvoltata, avut la un moment dat, dar acum s-a pierdut interesul pe dezvoltarea industriei alimentare şi cred că aici investitorii din Amcham trebuie să vină şi să investească în industria alimentară", a precizat Nicolae Ciucă, joi la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România.

Prim-ministrul a mai spus că "potenţial este foarte mare în România, potenţial este şi în Republica Moldova şi în felul acesta putem să sprijinim şi Republica Moldova".

"Dincolo de faptul că facem apel la dumneavoastră, sunt măsurile pe care noi la nivel guvernamental va trebui să le luăm, astfel încât să venim cu programe foarte bine ţintite pentru susţinerea fermierilor români şi pentru dezvoltarea industriei alimentare", a completat Ciucă.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. nu stie ardeiul umplut ca hectarele agricole se umplu cu centrale eoliene, fotovoltaice, panouri solare si hrana nu se mai produce??

    Ciucă, ție îți este foarte greu , in general, sa înțelegi ceva!

    1. Nu numai lui! Si ceilalti sunt la fel sau chiar mai inceti la minte.

      Din pacate astia nu au inteles un aspect esential: ca esalonul 2 este cel care conteaza cel mai mult, pentru ca acesta furnizeaza analize si solutii conducerii tarii si tot el pune in practica deciziile conducerii, iar esalonul 2 este format din pilele esalonului 1, adica este total incompetent si de proasta calitate umana. Oricat de inteligenta, de binevoitoare si bine intentionata este conducerea tarii, daca nu este in stare sa curete esalonul 2 de uscaturi (si nu vad cum ar face asta atat timp cat acele uscaturi au conexiune cu ea), nu va performa niciodata, iar progresul tarii va fi lent, sinuos si costisitor. 

    Ați subminat economia națională! Cum ați putut sa renunțați la miliardele de euro din PNRR pentru menținerea pensiilor speciale? Jos guvernul mafiot!

    1. Pensiile speciale reprezinta taxa de protectie pe care politrucii o platesc din banii nostri. Nu se poate renunta la ea pentru ca sunt santajabili si alternativa ar fi puscaria.

    dezvoltati procesatori si privatizati-i DOAR CATRE CAPITAL ROMANESC!

    prin legislatie si pe canal fiscal favorizati aparitia unor cicluri interne Romaniei care sa cuprinda producatorii primari si procesatorii locali.  

    sugrumati si sectionati ciclul productie primara interna via procesare externa via (apoi) importuri alimente in Romania.  

    p.s. da, daca mi se propune accept sa fiu prim-ministru! :) Economic toti stiu ce e de facut.  

    Nu este chiar asa de greu de inteles. Sa dam cateva exemple :

    - s-a renuntat la productia de zahar inca de la negocierea cotei de productie la intrarea in UE. Zaharul pe care il importam este subventionat la sursa astfel ca producatorii locali nu au nic-o sansa. 

    - productia de carne de porc nu acopera nici 50% din consum. Importul de carne de porc este subventionat 

    in timp ce la noi subventiile sunt directionate pe cereale. De asemeni a intervenit pesta porcina fiind incapabili sa o controlam. Un vector inportant de transmitere sunt populatiile de mistreti dar aici intervine loby-ul(mafia) vanatorilor 

    - cauze asemantoare la lapte si produse lactate 

    Si uite asa numai la produse agricole traditionale importam cca 2mld euro/an 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb