Nicolae Ciucă: Nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar

R.S.
Politică / 8 septembrie

Nicolae Ciucă: Nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, consideră că nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar, potrivit Agerpres.

Nicolae Ciucă şi-a prezentat cartea intitulată "În slujba ţării" duminică, alături de Mircea Dinescu, într-o emisiune la Prima Tv.

Liderul liberal a fost întrebat despre perioada misiunilor batalionului "Scorpionii Roşii".

"Am văzut că deja ne contestă lumea. Ştiţi care este chestiunea? Eu i-am rugat ieri să lase Armata Română în pace. Au ceva cu mine, eu pot să primesc, deci să dea în mine, nu am nici cea mai mică problemă, dar nu în armată şi nu în militari şi nu în ce a făcut armata . (...) Nu suntem niciunul eroi, nici nu am făcut lucruri care... am făcut ceea ce ni se cuvenea să facem, aia era datoria noastră şi că s-au prezentat faptele de aşa manieră a fost pentru că, pentru prima dată după al doilea război mondial, Armata Română a tras cu muniţie reală în afara teritoriului naţional. Noi nu am fost o ţară expansionistă. (...) Nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar", a spus Nicolae Ciucă.

El a adăugat că face parte din generaţia din armată care "a tânjit" şi şi-a dorit foarte mult ca România să intre în NATO, conform Agerpres.

"Reuşisem şi noi să deschidem ochii spre cei care aveau echipamente, care aveau dotare, care aveau alte proceduri şi toate misiunile astea au fost făcute cu suflet, nu vorbesc de mine, eu vorbesc de soldat, de militar, fruntaş, caporal, ei vedeau echiparea, vedeau dotarea şi cu toţii ziceam - noi de ce nu avem. Şi ne-am dorit să ajungem şi noi acolo pentru că ne gândeam că doar prin standardele respective se va ajunge să putem şi noi să ne mândrim şi să fim la un nivel de similitudine. Ca atare, toate chestiunile care ţin de misiuni trebuie privite prin faptul că Armata Română nu a făcut altceva decât să dea dovadă că, cu o tehnică precară, cu o dotare neadecvată, şi-a îndeplinit misiunile şi am fost apreciaţi. Ăsta este cel mai important lucru, am compensat diferenţa de echipare şi dotare cu efortul personalului", a precizat Ciucă.

Nicolae Ciucă i-a invitat pe români să citească volumul "În slujba ţării" pe www.nicolaeciuca.ro.

"Viaţa fiecărui om este, în felul ei, o poveste. (...) În ce priveşte propria mea poveste, cea de până acum, firul ei m-a purtat de la vatra satului Pleniţa şi primăverile înflorite din Pădurea Bujorului până la savana africană, munţii Afganistanului, dunele de nisip ale Irakului sau Piaţa Victoriei din Bucureşti. Pare o poveste neobişnuită, dar veţi vedea că nu este. (...) Dedic această carte familiei mele şi camarazilor mei, cărora le datorez tot ceea ce sunt", a scris preşedintele PNL pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Are dreptate domnul MACIUCA. Militarii,nu se pregatesc pentru RAZBOI,ci ei militarii,sunt doar niste BOCITOARE,care atunci cand TARA este in PERICOL,ei PLANG si se uita cum ANASTASIA DUIOS TRECEA in gradina RAIULUI. Asa ca il intelegem pe domnul MACIUCA cand spune ca el nu a fost EROU,el,a fost decat BOCITOAREA SEFA a ARMATEI ROMANE prin TINUTURI STRAINE. Sa intelegem ca asa sunt toti GENERALII din armata noastra,sau el este o EXCEPTIE. BRAVO bre nea NICULE si CEAUSESCU a fost mai demn ca tine in fata UCIGASILOR care lau OMORAT DEGEABA.!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Avem de ales intre N.C. si M.G.. Sunt singurii candidati care au si forta si expertiza si relatiile cu UE ,SUA si NATO cu care ne pot proteja ,ca natiune, acum cind suntem in razboi .Nu va imaginati cit de mult conteaza aceste relatii la acest nivel .Ceilalti candidati devin nefregventabili daca in SUA si Israel favoritii lor pierd alegerile sau sunt dati jos de catre popor .Cine intra in turul doi (fie Geoana fie Ciuca ) va cistiga indiferent cine este oponentul .Geoana acopera ca intentie de vot un numar mare de votanti PSD ce sunt olecuta mai rasariti din fire dar va capacita si partea de votanti ai PNL si AUR ce au intelegerea politica atasata daca Geoana intra in turul doi .Daca intra Ciuca in turul doi votantii lui Geoana vor veni linga General alaturi de cei care romani fiind inteleg ce se intimpla in lume .USR nu are forta de a atreage un numar important de votanti el fiind deja depasit de vremuri dar in finalasimpatizantii USR vor vota fie cu Geoana fie cu Ciuca functie de cine este in turul doi .UDMR se va abtine sa arate votantilor cu cine sa voteze in turul doi iar daca Simion va face o trimitere catre votul oferit PSD atunci Ciolacu nu mai are nici o sansa .Ciuca a preluat cartea seriozitatiii si responsabilitatii lasănd balacareala si huiduielile pentru ceilalti .In acest caz de razboi „romanul absolut” numit N.C. va fi votat masiv pe masura ce alegerile se apropie .Nu avem alte posibile alegeri chiar daca Ciuca nu este vreun Ionel Teodoreanu sau Nicolae Iorga la nivelul discursului politic .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. LACRIMOGENA prezentarea facuta de ANONYMUS de mai sus lui MACIUCA si GEOANA. Ce uita sa le spuna ANONYMUS ROMANILOR ,este faptul ca deja in CIMITIRE au inceput sa fie noaptea MISCARI INEXPLICABILE. Asa ca,niste PREOTI,au prezis ca la urmatoarele alegeri,se vor prezenta la VOT ca sa voteze pentru GEOANA si MACIUCA si MORTII . MORTII cu MORTII si VII cu VII.!

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb