Nicolae Ciucă: "Nivelul absorbţiei fondurilor europene a depăşit 90% din fondurile alocate"

R.S.
Politică / 5 aprilie

Nicolae Ciucă: "Nivelul absorbţiei fondurilor europene a depăşit 90% din fondurile alocate"

Nivelul absorbţiei fondurilor europene a depăşit 90% din fondurile alocate, a declarat, astăzi, la Botoşani, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, atragerea de investiţii străine şi absorbţia fondurilor europene au atins nivelul record în perioada în care PNL s-a aflat la guvernare.

"Liberalii sunt cei care au reuşit, în anul 2022, să realizeze cea mai mare absorbţie de investiţii străine din istoria noastră, peste 10 milioane de euro. Liberalii au realizat cea mai mare absorbţie de fonduri europene, de 11,3 miliarde de euro, demers care ne-a permis, pentru prima dată după 17 ani, să reuşim să ajungem şi noi la un nivel de absorbţie de fonduri europene de peste 90%. Când am preluat guvernarea, în 2021, eram sub 59%, mult sub 50%. Am predat guvernarea la mijlocul anului 2023 la 77%. Astăzi, am închis anul 2023 cu peste 90%. Sunt condiţiile create pentru a putea să continuăm să avem o absorbţie de fonduri europene, pentru că vorbim de peste 70 de miliarde de euro care ne sunt încă la dispoziţie, iar banii ăştia, dacă nu îi cheltuim cu chibzuinţă şi cu înţelepciune, îi vom pierde şi nu vom mai avea niciodată această oportunitate", a afirmat Ciucă, potrivit Agerpres.

Referindu-se la fondurile guvernamentale, liderul liberal a subliniat că PNL a contribuit la alocarea a 120 de miliarde de lei pentru investiţii. "Este prima dată când România are din bugetul propriu investiţii de peste 120 de miliarde de lei, respectiv 24 de miliarde de euro, asta în condiţiile în care pe guvernarea liberală, pentru prima dată în 2022, s-a reuşit să avem o creştere economică sănătoasă", a adăugat Ciucă. Nicolae Ciucă a participat astăzi, la Botoşani, la lansarea candidaţilor PNL la alegerile locale, informează sursa precizată.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Absorbtia fondurilor europene , granturile ce ne aduc in tara zeci de miliarde de euro , imprumuturile cu dobinzi foarte mici si cu termene de returnare pina in 2050 se datoreaza in totalitate politicilor PNL si cele ale Presedintelui Romaniei ce este si garantul obtinerii acestor formidabile sume de bani oferite spre dezvoltare .Continuarea PNRR si dupa 2024 va face ca Romania sa devina o tara in plina dezvoltare .Implicarea Romaniei in reconstruirea Ucrainei ne asigura inca 10 ani de bunastare .Nimeni in aceasta lume poate oferi Romaniei ceea ce apartenenta la UE face .Nici Rusia nici China si nici SUA.

    1. Nu cumva vreo 15-20 de procente din alea 90 de care ne zice Nea Nicu penelistul, au fost deja palmate de băieții deștepți?

      ...

    Absorbtia fondurilor este un lucru si cheltuirea cu cap care sa aduca reala beneficii in viitor este un alt lucru. Am vazit in trecut sali de sport ridicate in sate unde erau numai cateva copii, terenuri de joaca-parcuri construite la cateva km de localitati, asfaltari direct pe iarba sau care s-au sfaramat intr-un an, retele de apa potabila, apa menajera care nu fuctioneaza sau sunt construite in asa fel incat functionarea costa o avere( cu pompe, rezervoare subterane, cand trebuiau sa construieasca cu cadere libera, turnuri de apa), etc.

    Sunt lucruri care te depășesc și nu le înțelegi. Un plutonier major nu poate fi niciodată general.

    E foarte bun de președinte al provinciei România. Înțelege foarte puțin și executa întocmai.

    Absorbție la BNR

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb