Nicolae Ciucă: "Ucraina trebuie să câştige războiul, dar şi pacea prin aderarea la UE şi NATO"

F.D.
Politică / 19 octombrie 2023

Nicolae Ciucă: "Ucraina trebuie să câştige războiul, dar şi pacea prin aderarea la UE şi NATO"

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă transmite că Ucraina trebuie să câştige nu doar războiul de apărare în care e angajată, dar şi pacea, prin aderarea la UE şi NATO iar România doreşte şi poate să joace un rol activ în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei.

"La mai bine de 600 de zile de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, solidaritatea euro-atlantică este mai importantă ca oricând. Uniunea Europeană şi NATO sprijină Ucraina pe toate dimensiunile, iar relaţia noastră cu Kievul devine tot mai consolidată", afirmă preşedintele Senatului.

"Ne angajăm să susţinem Ucraina nu doar în timpul conflictului, ci şi în refacerea postbelică şi pe drumul său european. România doreşte şi poate să joace un rol activ în eforturile de reconstrucţie a Ucrainei şi în transformarea acestei ţări", a spus Ciucă.

El subliniază că "Ucraina trebuie să câştige nu doar războiul de apărare în care e angajată, dar şi pacea, prin aderarea la UE şi NATO. Doar aşa, victoria ucraineană va fi deplină."

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu cumva sa va ganditi sa ne trageti in acest razboi devastator din care nu ne poate nimeni scoate ! Asa arata dealurile Nato : ce vedem in Gaza ,sau cum arata zona DMZ dintre Coreei ! Nu ne trebuie sa sune alarmele aeriene zi si noapte sa alergam in adaposturi si sa nu mai avem unde ne intoarce dupa asta !

    Singura situatie in care oamenii pot trai ,creste familii si munci este pacea ,indiferent cum arata steagul de la primarie ! Romanii vor democratie ,dar pe timp de pace . Odata in regim de razboi ,democratia se suspenda si tot ce a aginisit fiecare familie va fi distrus ,asa cum este acum distrusa Ucraina . Presedintele Zelenski a promis in campania electorala ca face pace cu regiunile separatiste din estul Ucrainei : ce vedem acum ce este ,asta e pacea ?! Inabilitatea politicii internationale ,a sistemului actual de putere globala de a salva democratia si pacea,asta e ce se intimpla acum . Iar politicul romanesc nu are de ce se arunca sa semneze ca sprijina militar o parte : nu e nimic grav pt noi ca Hrusciov a dat Crimeea catre Ucraina in 1954 : pt ca la vremea aceea se putea circula liber peste tot in URSS. 

    1. Păi o să fie pace și dezvoltare exact cum scrie în articol: după ce rușii pleacă acasă cu coada între picioare sau în saci de nailon!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb