Nicolae Dănilă: Creditele ipotecare vor cunoaşte o creştere explozivă

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 martie 2007

Nicolae Dănilă: Creditele ipotecare vor cunoaşte o creştere explozivă

Creditele ipotecare vor cunoaşte o creştere explozivă în următoarea perioadă deoarece există cerere foarte mare, a declarat, ieri, preşedintele executiv al BCR, Nicolae Dănilă.

Domnia sa estimează că în perioada următoare vom asista la o cerere importantă de spaţii locative. În opinia domniei sale, va creşte ponderea creditelor ipotecare, însă este posibil ca preţurile de pe piaţa imobiliară să scadă.

În perioada următoare, grupul BCR va căuta soluţii pentru a finanţa achiziţia de locuinţe de către persoanele cu venituri medii şi mici. "Depinde ce strategie avem, dacă dorim să creştem, să stabilizăm forţa de muncă, adică să o păstrăm în România, atunci statul ar putea să se implice mai mult", a explicat Dănilă, adăugînd: "BCR se va orienta şi pe segmentul celor cu venituri medii şi sub medii, pentru că este o zonă care trebuie sprijinită şi care poate aduce o creştere importantă".

Preşedintele BCR se aşteaptă la un boom pe piaţa creditului de consum, fără să lege această prognoză în mod necesar de relaxarea condiţiilor de creditare. Sistemul bancar românesc va intra într-o fază nouă, în care responsabilităţile băncilor cresc, vor exista soluţii diferite de la bancă la bancă, este de părere Nicolae Dănilă.

Banca centrală nu mai impune băncilor comerciale să limiteze rata lunară la 35% din veniturile clientului, în cazul creditelor imobiliare, 30% în cazul celor de consum, care include şi leasingul financiar, şi 40% - plafonul general, pentru toate creditele adunate.

BCR şi Erste analizează oportunitatea înfiinţării unei bănci pentru locuinţe în România

Banca Comercială Română (BCR) şi acţionarul său majoritar, grupul austriac Erste Bank, analizează oportunitatea deschiderii unei bănci specializate în finanţări pentru locuinţe, a declarat ieri preşedintele executiv al BCR, Nicolae Dănilă. Potrivit domnului Dănilă, "Erste" a dezvoltat acest tip de bancă în ţările unde a intrat, astfel încât există posibilitatea înfiinţării unei astfel de bănci şi în ţara noastră. În cazul în care decizia va fi adoptată, procedurile vor decurge foarte rapid, a precizat preşedintele executiv al BCR.

Dănilă: Băncile cu capital mic ar putea avea zile mai dificile în perioada următoare

Băncile cu capital mic ar putea avea zile mai dificile în perioada următoare. În opinia preşedintelui BCR, o parte a băncilor străine vor fi interesate în special de creşterea cotei de piaţă şi mai puţin de profit, spre deosebire de băncile româneşti care au ţinte de profitabilitate. Această concurenţă va influenţa mult piaţa bancară din România.

Odată cu creşterea concurenţei, băncile româneşti vor scoate produse mai flexibile, de calitate şi vor acorda o atenţie ridicată felului cum structurează aceste produse.

Un grup de 26 de grupuri financiare mari, din care o parte nu au subsidiare în România, au anunţat banca centrală că ar putea face operaţiuni directe pe piaţa bancară românească.

BCR a inaugurat cea de-a treia cafenea bancară

Banca Comercială Română (BCR), împreună cu operatorul Turabo Café, a deschis oficial ieri cea de-a treia cafenea bancară alăturată unei unităţi din reţeaua băncii, după cele de la Bucureşti - Piaţa Romană şi Sibiu. BCR Café, investiţie în valoare de 200.000 euro, este situată în imediata vecinătate a Sucursalei BCR Sector 1.

Preşedintele BCR a expus mai multe preocupări ale băncii în perioada imediat următoare. Astfel, în trimestrul al doilea, BCR va finaliza unificarea conturilor de card şi a conturilor curente, proces aflat în fază de testare.

De asemenea, banca pregăteşte lărgirea ofertei pentru clienţii cu venituri mari şi va adopta o poziţie proactivă, încercând să-şi atragă clienţii cu produse de top şi să răspundă prompt la solicitările acestora. În acest context, Dănilă a arătat că BCR urmăreşte diversificarea instrumentelor de plasament, unul dintre obiective fiind legat de fonduri de investiţii pe pieţe de capital străine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb