Nicu Marcu a fost numit prorector al ASE

Andrei Iacomi
Miscellanea / 7 martie

Nicu Marcu

Nicu Marcu

Marcu a fost preşedintele ASF în mandatul căruia au intrat în faliment cei mai mari jucători din piaţa RCA

În zona pieţei de capital, Nicu Marcu a fost acuzat că închide ochii la concertări şi deţineri de acţiuni proprii prin interpuşi de către unele SIF-uri

Nicu Marcu, fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în mandatul căruia au avut loc cele mai mari falimente din piaţa asigurărilor din ţara noastră, a fost numit prorector al Academiei de Ştiinţe Economice (ASE), în echipa lui Nicolae Istudor, ce a fost recent reales în funcţia de rector cu un mandat de cinci ani.

Conform informaţiilor de pe site-ul ASE, Prof. univ. dr. Nicu Marcu a fost numit prorector Managementul economico-financiar, pentru perioada 2024 - 2029.

Mandatul lui Marcu în fruntea Autorităţii de Supraveghere Financiară a fost marcat de falimentul City Insurance în 2021 şi Euroins anul trecut, cei mai mari jucători din piaţa RCA, ceea ce a dus la creşterea preţurilor asigurărilor pentru milioane de şoferi.

În piaţa de capital, Nicu Marcu şi fostul vicepreşedinte responsabil cu piaţa de capital Gabriel Grădinescu au fost acuzaţi de investitori că închid ochii la concertări nedeclarate ale SIF-urilor, deţinerea şi folosirea acţiunilor proprii prin terţi, tolerarea conflictelor de interese şi altele.

Conform jurnalistului economic Radu Soviani, Nicu Marcu şi-a obţinut titlul de profesor universitar la o pseudo-universitate, care a funcţionat cu acreditare mai puţin de trei ani şi a devenit "Doctor Honoris Causa" cu articole furate.

În urma dezastrului din piaţa asiguărilor, în decembrie anul trecut, coaliţia de guvernare l-a înlăturat pe Nicu Marcu din fruntea ASF, laolaltă cu aproape întregul Consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Alături de Marcu, din echipa de prorectori a ASE condusă de Nicolae Istudor mai fac parte: Conf. univ. dr. Ionela Costică, prorector Activitatea didactică; Prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, prorector Relaţiile cu mediul economico-social şi viaţa studenţească; Prof. univ. dr. Paul Pocatilu, prorector Dezvoltarea infrastructurii informaţionale şi logistică; Prof. univ. dr. Constantin Marius Profiroiu, prorector Relaţiile Internaţionale; Prof. univ. dr. Alina Dima, prorector Cercetarea ştiinţifică, dezvoltare şi inovare; precum şi Prof. univ. dr. Dan Gabriel Dumitrescu, prorector Managementul resurselor umane şi fondurilor europene.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. ce se plimba unii prin functii..

    1. Nu "unii" ci prostii, incompetentii si caracterele mici.

      S-a dus si ASE-ul! 

      Marcu este un bun profesionist si un om cinstit care la ASF a curățat piețele financiare de diferiti infractori.

      Chiar a curatat pietele financiare!

    Daca e sa si mentina credibilitatea dna Sercan ar trebui sa aplice in acest caz vestitul ei software de analiza, nu numai sa verifice doctoratele politicienilor numai dupa ce ajung la varful puterii!

    1. Cu conditia sa aiba acces la teza de doctorat. Pariem ca e la secret?

    super! fortza SRI!!

    Prea multi economisti in tara asta, pe toate gardurile doar economisti si avocati

    1. Intre-timp medicii si inginerii adevarati s-au reorientat peste granita.

      Cu o diploma de economist sau avocat obtinuta la tot felul de universitati obscure, afara, doar culegi capsune, speli vase si ajuti la debarasat...iar aici poti sa ajungi mare daca ai sustinerea corespunzatoare.  

    Publicarea CV-ului academic al Prof. Univ. Dr. Nicu Marcu, pe site-ul ASE, va fi un moment de emulatie si elan pentru studentii si corpul profesoral al prestigioasei alma mater bucuresciensis.

    Valoarea creeaza valoare! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb