Nicu Ştefănuţă roagă urgentarea procedurilor pentru transferul victimelor exploziei de la Crevedia

E.M.
Miscellanea / 29 august 2023

Nicu Ştefănuţă (Sursă foto: USRPLUS)

Nicu Ştefănuţă (Sursă foto: USRPLUS)

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a adresat o scrisoare Prim-Ministrului Marcel Ciolacu şi Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, prin care roagă urgentarea procedurilor pentru transferul tuturor victimelor exploziei de la Crevedia pentru a fi trataţi în străinătate, arată un comunicat al Grupului Verzilor/ALE remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Nicu Ştefănuţă solicită autorităţilor române să asigure transferul şi transportul de urgenţă a tuturor pacienţilor pentru care transportul este posibil, pentru ca aceştia să fie trataţi în străinătate.

"Nu ne permitem să repetăm tragedia de la Colectiv. Victimele exploziei de la Crevedia sunt adevăraţi eroi care merită cea mai bună îngrijire medicală, iar atâta timp cât sunt trataţi în România, acest lucru nu este posibil. Transferul lor în străinătate este cea mai mică expresie de demnitate pe care acum statul român trebuie să o arate" a declarat Nicu Ştefănuţă, membru al Verzilor la nivel european şi europarlamentar, conform sursei citate.

Eurodeputatul Ştefănuţă a mai transmis că rămâne deschis pentru dialog instituţional şi pentru a facilita aceste demersuri prin Mecanismul de Protecţie Civilă pe care acesta l-a întărit bugetar din poziţia de europarlamentar român membru în Comisia pentru Bugete. 9 ţări din UE şi-au arătat deschiderea să primească pacienţii cu arsuri grave prin Mecanismul de Protecţie Civilă: Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia şi Suedia, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Nicu Ştefănuţă i-a rugat de Primul-Ministru şi pe Ministrul Sănătăţii să facă publice planurile de îngrijire pentru fiecare pacient cu arsuri grave, menţionând unde va fi tratat şi ce măsuri ia statul român pentru a asigura cele mai bune îngrijiri medicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb