Nicuşor Dan conduce cursa pentru Primăria Capitalei

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 4 iunie

Sursa foto: facebook / Nicusor Dan

Sursa foto: facebook / Nicusor Dan

English Version

Rezultatele celor mai recente sondaje de opinie arată că majoritatea alegătorilor din municipiul Bucureşti preferă să acorde votul pentru reînnoirea în 9 iunie a mandatului actualului primar al Capitalei, Nicuşor Dan. Potrivit atât sondajului realizat de IRSOP în perioada 27-31 mai, cât şi sondajului realizat de Avangarde în perioada 29 mai-2 iunie, Nicuşor Dan se află în faţa contracandidaţilor de la PSD şi PUSL, Gabriela Firea şi Cristian Popescu Piedone.

Dacă în sondajul IRSOP, Nicuşor Dan are 43% din opţiunile alegătorilor, urmat de Cristian Popescu Piedone (23%) Gabriela Firea (18%), şi Sebastian Burduja (4%), în sondajul Avangarde actualul primar general al Capitalei conduce topul cu 28,6% din intenţiile de vot, urmat de Gabriela Firea cu 26,5% şi Cristian Popescu Piedone cu 15,2%.

Din sondajul respectiv, reţinem că, în timp ce 12% dintre respondenţii care votează pro PSD-PNL îi acordă votul lui Nicuşor Dan, din cei care votează cu Alianţa Dreapta Unită (USR-PMP-Forţa Dreptei) doar 1% îi vor da votul Gabrielei Firea.

Potrivit sondajului IRSOP, întrebaţi ce partid sau alianţă intenţionează să voteze pe 9 iunie, 32% dintre bucureşteni au spus că vor vota alianţa PSD-PNL, 26% alianţa USR-PMP-FD, 9% PUSL, în timp ce restul partidelor nu ar trece pragul electoral de 5%. Referitor la direcţia în care cred că se îndreaptă Capitala, 56% dintre respondenţi au spus că într-o direcţie bună, în timp ce 41% spun că una greşită.

Printre problemele pe care viitorul edil al Captalei ar trebui să le rezolve urgent se numără decongestionarea traficului (menţionată de 40% din respondenţi), ieftinerea costului vieţii (30%), termoficarea (17%) şi amenajarea de spaţii verzi/parcuri (13%). Cât priveşte aşteptările de la viitor - întrebare cu mai multe răspunsuri posibile, 94% din persoanele chestionate au precizat că inflaţia va continua să crească, în timp ce 51% au spus că tensiunile militare între Europa şi Rusia vor creşte.

Sondajul IRSOP a fost realizat telefonic pe un eşantion de 900 de persoane în intervalul 27-31 mai. Toleranţa de eşantionare este de 3,3%.

În ceea ce priveşte sondajul Avangarde, acesta a fost realizat la comanda PSD, în perioada 29 mai - 2 iunie pe un eşantion de 1.150 de subiecţi, reprezentativ pentru populaţia adultă (18+) a Municipiului Bucureşti. Sondajul a fost realizat prin interviuri faţă în faţă, la domiciliul subiecţilor, iar eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,8%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nicusor Dan este un primar respectat pentru calitatile sale morale si profesionale.

    Este foarte dureros sa vezi la ce atacuri mizerabile s-au dedat contracandidatii sai. 

    Sper sa castige un nou mandat pentru ca avem nevoie de oameni cinstiti, autentici, cu adevarat dedicati Bucurestiului. 

    Ce nu te omoara, te intareste!

    Mergi pe drumul tau ales si fa ce crezi tu ca e bine.  

    Fa orasul pentru cetateni, nu pentru masini si interlopi imobiliari, asa cum au facut toti primarii din romanica.  

    Niste imbecili care n-au stiut deca sa fure si sa faca betoane, asfalturi, sa fure trotuare si spatii verzi pentru parcari si blocuri in centrul orasului pt mafia imobiliara si care acum sunt sufocate de traficul urban.  

    Giratoriile in oras sunt moartea orasului prin sufocarea in trafic.

    Intrarile si iesirile de trafic in bucuresti trebuie restrictionate, nu largite si crescute, altfel centura devine artera cu flux permanent de alimentare a traficului bucurestean 24/24h. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb