Nicuşor Dan, preferatul cititorilor BURSA pentru Primăria Capitalei

G.M.
Politică / 14 mai

Nicuşor Dan, preferatul cititorilor BURSA pentru Primăria Capitalei

Candidatul independent Nicuşor Dan, actualul primar general al Capitalei, este preferatul cititorilor Ziarului BURSA pentru un nou mandat de edil şef al municipiului Bucureşti, potrivit sondajului online derulat în perioada 10-13 mai pe site-ul www.bursa.ro.

66% dintre respondenţi au votat pentru Nicuşor Dan, care este urmat de liberalul Sebastian Burduja, cu 16% din opţiunile de vot, şi de Gabriela Firea (PSD), ce a strâns 10%. Pe ultimele două locuri în preferinţele cititorilor noştri se situează Mihai Enache (AUR), cu 5%, şi Cristian Popescu-Piedone (PPUSL), cu 3%.

Sondajul ziarului BURSA va continua în perioada următoare, când ne propunem să cunoaştem opţiunile de vot ale cititorilor noştri şi pentru funcţia de primar în alte mari oraşe ale ţării, cum ar fi Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi sau Constanţa.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. Fara valoare de intrebuintare . N.Dan este doar la maxim 3o de procente intentie de vot .Momentul in care cel mai slab plasat in sondaje probabil Piedone renuta si ofera voturile sale lui Burduja (deja s-a exprimat in acesta directie ) o va obliga si pe doamna Firea sa faca acelasi lucru niciunul dintre ei nedorind sa fie asociat cu sprijinul dat pe fata sau nu lui N.Dan .Toti trei candidatii sunt impotriva lui Nicusor Dan .Practic lupta este intre ei dar daca Piedone renunta primul in favoarea lui Burduja si Firea va fi obligata sa faca acelasi lucru neavind alta solutie politica si nedorind a fi asociata cu o posibila victorie a USR. Simplu nu ?

    1. Cum te simti ca om sa votezi cu "Piedone"?

      In lumea si in capul tau , voturile stau in buzunarul unuia si cand vrea le da aluilalt care vrea el !? de cand nu ai mai iesit din casa in lumea reala ? mai faci si pe analistu , lui peste prajit !

      Nci Piedone si nici Firea nu pot gira in fata electoratului alegerea lui Nicusor dan ca si Burduja dealtfel .Unul dintre cei trei va primi voturile celorlalti .Nicusor nu poate cistiga .

      Pariu o lada de bere ca ND castiga contra celor 8. Hai, ai sanse de 8:1, te bagi?

      PS - din stiri pe surse sigure am aflat ca daca se retrag astia toti castiga ND, da sa nu mai spui la nimeni! ;)))))))))))

      Te trec si pe tine la o lunga lista a celor care au pierdut toate pariurile facute cu mine si apoi s-au facut ca ploua .

      Votezi Burduja! Votezi PSD!

      Nimeni nu este perfect. Pământul ne suportă pe toți.

    De-ar fi si votantii din Bucuresti macar informati ca cei ce citesc bursa, si nu numai, ce bine ar fi.

    Din pacate multi se uita numai la usturoi cu parizer sau la costumele pensatului de Burduja, si puf asta-i , punem stampila pe el. 

    Initial monstruoasa coaliție PSD-PNL nu a fost in stare să găsească un candidat de primar general pentru Bucuresti din propriile partide, fapt pentru care cei doi papândăi, Ciolacu si Ciucă, au apelat orbeste la o solutie de compromis prin desemnarea unui candidat unic „independent” in persoana medicului Cătălin Cîrstoiu- managerul Spitalului Universitar, la care au renuntat după o lună de zile, fiindcă nu crestea in sondaje. Ulterior cele două formatiuni au revenit la desemnarea de candidati proprii si anume Gabriela Firea din partea PSD si Sebastian Burduja de la PNL, care se vor confrunta in campania electorală.

    Dar, având în vedere că în conformitate cu legea electorală actuală alegerile locale se desfăsoară într-un singur tur de scrutin, inclusiv pentru functia de primar si de presedinte al consiliului judetean, sunt favorizaţi candidatii aflati în functie. Asadar, primarul in functie Nicusor Dan are cele mai mari sanse de a fi reales pentru al doilea mandat la Primăria Capitalei, lucru ce se confirmă si de sondajele efectuate recent. 

    Pe de alta parte, la alegerile europarlamentare, cele mai mari partide- PSD si PNL vor merge cu o listă comună de candidati si nu au curajul să meargă cu liste separate cum ar fi normal având în vedere faptul că fac parte din familii politice diferite la nivel european. După mintea lor cea proastă Ciolacu si Ciucă au impresia că o listă comună le-ar aduce mai multe voturi si deci un număr mai mare de eurodeputati,ceea ce e total gresit. Dimpotrivă, o listă comună cu candidati din două partide adverse, mai degrabă poate să ducă la confuzie în rîndul alegătorilor si la o anihilare reciprocă a sanselor de a fi aleși. In special electoratul cu convingeri doctrinare ferme de dreapta nu va vota o listă pe care apare numele PSD-istului Mihai Tudose si invers, un social-democrat convins nu va pune stampila pe o listă cu numele lui Rareş Bogdan.

    1. Independentul Cîrstoiu a fost doar o incercare care daca prindea la public nu ar mai fi obligat pe doamna Firea pe Burduja si pe Piedone sa joace sceneta actuala .Nicusur are in fata trei candidati pe care nu ii poate invinge obtinind peste 50 la suta dintre sufragii .Piedone si Burduja deja fac front comun ceea ce o obliga si pe doamna Firea sa li se alature .Momentul zero este cel in care Piedone va renuta in favoarea lui Burduja fapt ce obliga candidatul PSD sa i se alature neputind contribui prin prezenta la cistigarea alegerilor de catre N.Dan .Ar insemna ca PSD ofera de unul singur mandatul lui N.Dan ceea ce evident PSD nu isi poate asuma .Simplu nu .?

      Canta la alta masa ca aici nu ai succes cu propaganda care o faci. E ieftina si fara succes.

      Mai, care doamna Firea? Când a fost ea doamna în viața ei? Ești postac sau doar un fan trist al kitsch-ului?

      Din respect pentru cetateanul bucurestean cei trei (Firea ,Burduja si Piedone) neputindu-l invinge in mod personal pe Nicusor Dan ,ar trebui sa vina in fata cetatenilor (70 la suta dintre ei nu il mai vor pe N.Dan) la TV si sa desemneze in nume personal nu de Partid pe cel mai tinar si de viitor actual candida numit Burduja spre a fi reprezentatul lor in alegeri . Aur nu are candidat ce are o reprezentativitate in Bucuresti .Asadar, cei „TREI ”au la dispozitie acesta varianta personala, ce ar fi acceptata de cetatenii care deja, extra majoritar, nu il mai doresc pe N.Dan ca si Primar .Daca asta nu se intimpla pierderile politice sau macar reprezentativitatea politica viitoare a celor „TREI” candidati devine zero ei devenind , in mintea multora , posibilii vinovati ce au oferit contrar dorintelor majoritare lui N.Dan functia si noul mandat de primar .Practic reprezentativitatea politica a celor trei va deveni zero .

    "Cititorii nostri sunt mai destepti decat ai lor"

    Este OK. Si noi il vom vota pe Nicusor. 

    1. Asta vroiam să scriu și eu ! ????

    Stop votarii primarilor camarilei PSD-PNL.

    nu e chiar preferatul… e din lipsa de…

    si cand pui unu putin mai destept sa concureze cu nulitati sau slabi… al destept printre “prs”… e laudat.. 

    nu exista mandrie sa ai loc unu intre neconcurenta.. 

    dar asta e nivelul actual socual politic… 

    din cati candidati… dou cu alianta … altul la diversiune… disociere ..”independent”… ceea ce nu exista “independent”.. restul nulitate politica.. altul certat cu mafia… 

    asa “terci” de candidati… normal ca alegi si orezul.. de foame… 

    s c c r e t

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb