NICUŞOR DAN: "Săptămâna viitoare vor fi eliberate toate autorizaţiile de taxi care aşteptau prelungirea valabilităţii"

J.P.
Politică / 24 septembrie 2021

"Săptămâna viitoare vor fi eliberate toate autorizaţiile de taxi care aşteptau prelungirea valabilităţii"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că, în cursul zilei de vineri, vor fi semnate ultimele 600 de autorizaţii de taxi din totalul de aproximativ 2.700 care aşteptau prelungirea perioadei de valabilitate, urmând să fie eliberate în cursul săptămânii viitoare, conform Agerpres.

"Este vorba de aproximativ 3.000 de autorizaţii care ar fi urmat să fie prelungite la 28 februarie 2020. Nu ştiu dacă fosta administraţie a rezolvat 300-400 dintre ele, însă, conform Legii 55 şi a tuturor actelor normative ulterioare, acest tip de acte: autorizaţia de taxi, se încadrează în acele acte a căror prelungire este automată până la încetarea stării de urgenţă şi încă 90 de zile după ele. Deci toate licenţele sunt în vigoare azi, chiar dacă ele nu au fost prelungite formal. Pe de altă parte, vă informez că astăzi, de la ora 12:00, până probabil la ora 14:30, o să semnăm - după ce au fost toate dosarele verificate - o să semnăm ultimele, cam 600 din cele 2.700-2.800 de autorizaţii, şi săptămâna viitoare vor fi eliberate toate. Au fost vreo 2.700-2.800, ele au fost verificate în două etape, verificările s-au încheiat şi acum suntem doar la partea formală de semnat. Am semnat peste 2.000 şi mai avem azi 600, şi săptămâna viitoare le dăm pe toate", a declarat edilul.

Precizările au fost făcute în cadrul şedinţei de Consiliu General al Municipiului Bucureşti, în urma unei întrebări venite din partea consilierului municipal PSD Nasi Calenţaru, care a atras atenţia asupra faptului că mulţi taximetrişti au făcut credite pentru respectarea standardelor.

"S-au făcut eforturi mari din partea taximetriştilor - şi nu mă refer doar la firmele de taximetrie - pentru respectarea standardelor de confort impuse, prin schimbarea inclusiv a parcului auto. Mulţi dintre taximetrişti au făcut tot felul de credite pentru a respecta aceste standarde. În situaţia în care se află ei astăzi, riscă în fiecare zi pe stradă tot felul de amenzi din partea organelor abilitate. Prin urmare, voiam să ştiu dacă există un orizont de timp pentru soluţionarea acestor dosare", a întrebat consilierul general.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Domnule Primar, luati exemplu oraselor Europene ce au o legilatie clara si masuri fiabile... Exemplu:toate tronsoanele de drum cu 2 benzi sa fie modificate in sensul ca pe o banda doar transport public local inclusiv Taxi Bucuresti, paecari la intrarea in oras cubtaxa modica 0.50 bani per ora, taxa pentru toate masinile din afara Bucurestiului ca la Pod Fetesti 25 ron zi si atunci o sa vedeti cum transportul public va avea program normal, fara blocaje in trafic si intarzieri, sa nu va pese ca X sau Y face galagie, aduceti Bucurestiul ca un oras European

    Dle primar , este o invazie de asa zise taxiuri ride sharing , masoni vechi de peste 10 ani , ff multe cu numere de provincie, ce 9ngreuneaza traficul non stop . Dupa parerea mea sunt cel putin 20000 de masini cate fac asa ceva , ce nu platesc ninic la stat , nimic la primarie , polueaza orasul etc etc . Stim ca sunteti cu ei , dar in curand orasul va deveni EL DORADO , va venii toata tara in capitala sa faca taxi dupa gps si atunci sa vezi circ. Faceti ceva , faceti curat in sectorul ăsta ca e haos, face cine vrea si c9ne nu vrea taximetrie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb