Nicuşor Dan susţine că nelegalitatea în emiterea documentaţiilor a fost extrem de mare la nivelul PMB

M.C.
Politică / 3 ianuarie 2023

Nicuşor Dan susţine că nelegalitatea în emiterea documentaţiilor a fost extrem de mare la nivelul PMB

Gradul de nelegalitate în emiterea documentaţiilor - certificate sau autorizaţii de construire - a fost extrem de mare la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, iar Inspectoratul de Stat în Construcţii este o instituţie care nu funcţionează, a declarat, astăzi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, informează Agerpres.

"Din păcate, la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti, gradul de nelegalitate în emiterea documentaţiilor, fie ele certificate, fie autorizaţii de construire, a fost extrem de mare. Ca dovadă acum, pe autorizaţiile emise de administraţia anterioară 50% din procese se finalizează cu anularea autorizaţiei. Nu mai vorbesc de nelegalitatea în documentaţiile de urbanism şi vorbim de PUZ-urile de sector şi toate celelalte PUZ-uri care au fost aprobate de administraţia anterioară. Şi pentru a avea un circuit, un flux de lucru, care să ne asigure că procedăm corect, ne-a luat vreo 20 de weekend-uri. Acum avem un proces corect, autorizaţiile pe care le emitem sunt corecte, în acord cu reglementările de urbanism şi perioada de soluţionare a scăzut foarte mult", a afirmat edilul Capitalei, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, majoritatea litigiilor aflate pe rol sunt pentru contestarea actelor emise de administraţia anterioară.

"Au fost multe persoane care au dat Primăria Generală în judecată şi în general au pierdut, pentru că cele mai multe litigii sunt pe certificate de edificare, pe construcţii nelegale, pe care nu le-am emis. (...) Toţi oamenii ăştia au pierdut. Cu totul pe urbanism, Primăria are între 500 şi 600 de procese, care s-au desfăşurat în ultimii doi ani. Şi pe imensa lor majoritate sunt pe contestarea actelor emise de administraţia anterioară. Litigii pe obligarea noastră de a emite diverse acte care sunt de ordinul 50 - 60. (...) În aceşti doi ani de mandat am dat autorizaţii legale respectând regulamentul zonei construite protejate şi am văzut (...) foarte, foarte multe intervenţii, de ordinul a 200, care conservă şi restaurează clădiri foarte interesante pe care le găsesc", a detaliat Nicuşor Dan.

El a subliniat că este important ca în viitor să nu mai existe "această incertitudine la nivelul actelor pe care o autoritate publică le emite, pentru că nu poţi să aduci investitori serioşi în România în condiţiile în care tu ai 6 PUZ-uri de sector nelegale".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Situatiile nu sunt atat de simple. Anularea unei autorizatii de constructie emisa de catre PRIMARIE care este o institutie perena in timp ce primarii sunt trecatori produce efecte economice intrucat pe baza autorizatiilor s-au facut investitii care se transforma in pierderi pentru cei care au investit. Simpla anulare a autorizatiilor fara a se dovedi o implicare penala din partea beneficiarilor vor produce procese pt daune care vor fi platite in final de catre contribuabili. Sa nu uitam despagubirile incasate pana acum vezi Constanda ect

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb