Niţă: Legea bugetului ar putea fi amânată pentru ianuarie 2011

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 17 noiembrie 2010

Constantin Niţă

Constantin Niţă

Angajarea răspunderii Guvernului pe legea salarizării unice ar duce la amânarea, până în ianuarie, a legii bugetului, susţine fostul ministru al IMM-urilor, Constantin Niţă.

"Asumarea răspunderii ar rezulta în depunerea unei moţiuni de cenzură, care va fi discutată în decembrie, ceea ce ar însemna că legea bugetului ar urma să fie discutată în ianuarie", a arătat Constantin Niţă, citat de Agerpres.

Fostul ministru consideră că "reducerea salariilor bugetarilor a fost o greşeală enormă" şi că ar fi trebuit să fi fost tăiate sporurile, indemnizaţiile, al treisprezecelea salariu, nu salariul de bază.

Soluţiile care pot fi acum aplicate, sunt în opinia sa, crearea unui fond care să permită salariaţilor să îşi recupereze, după o perioadă, sumele care le-au fost tăiate din salarii.

Constantin Niţă a precizat: "Creşterea de 15% propusă de guvern este o bagatelă. Dacă se ia în consideraţie rata inflaţiei, creşterea pentru 2011 rămâne de 5-6%".

În opinia fostului minis-tru, "o creş-tere economică de 1,2% va fi greu de obţinut în 2011, după ce toate măsurile anticriză din 2010 au dus la o creştere de 0,2% pe trimestrul al doilea".

"Creşterea de 1,5% nu poate fi bazată pe consum, ci pe export şi inves-tiţii, ceea ce ar însemna elaborarea unui nou model economic pentru România", a mai spus Niţă.

În comparaţie cu alte ţări europene, măsurile luate în România sunt cele mai dure, a arătat Constantin Niţă. În Ungaria salariile din sectorul bugetar au fost tăiate cu 15% şi a fost eliminat cel de-al 13-lea salariu, în Bulgaria salariile au fost îngheţate, nu tăiate, în Cehia a fost operată o reducere cu 10%, care va fi recuperată în 2011, în Estonia tăierea de salarii a fost de 17-18%, iar în Spania au fost reduse salariile cu 5%, reducere care va fi recuperată în 2011 şi a fost eliminat temporar ajutorul de 2500 de euro pentru naşterea unui copil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb