Nitroporos Făgăraş a intrat în faliment după doi ani de insolvenţă

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 19 iulie 2016

Nitroporos Făgăraş a intrat în faliment după doi ani de insolvenţă

După aproape doi ani de insolvenţă, compania Nitroporos Făgăraş, parte a grupului InterAgro, condus de Ioan Niculae, a intrat în faliment.

Intrată în insolvenţă în octombrie 2014, compania a acumulat datorii imense numai de la deschiderea procedurii. Potrivit Fiscului braşovean, firma are datorii de peste 1,2 milioane de lei doar din stopajul la sursă. În plus, cei 200 de angajaţi care au mai rămas pe platformă nu şi-au mai primit salariile de anul trecut, iar reprezentanţii grupului au început să decompleteze instalaţiile de producţie ale societăţii.

La intrarea în insolvenţă, compania acumulase datorii către bugetul consolidat al statului de 21,3 milioane de lei.

Societatea Nitroporos SRL a fost înfiinţată pe data de 7 martie 2008 şi administrează activele companiilor de pe platforma Nitramonia Făgăraş, cumpărate de societatea Viromet Victoria, al cărei acţionar este grupul InterAgro, controlat de Niculae. Compania Gladwell, partener de afaceri al proprietarului Interagro, Ioan Niculae, a achiziţionat, în 2008, un pachet de 60% din societatea Nitroporos.

Pe data de 22 octombrie 2007, ca urmare a procedurilor de lichidare voluntară, aproximativ 80% dintre cei 569 de angajaţi ai celor cinci societăţi de pe platformă (Nitroexplosives, Nitrofertilizer, Nitrocontrol, Nitroservice şi Nitrotrans) au primit preavizul în vederea disponibilizării cu acordarea plăţilor compensatorii conform OUG nr. 116/2007, în prima etapă de disponibilizări.

Combinatul chimic şi-a reluat activitatea abia în septembrie 2010, în urma unor investiţii cifrate de Niculae la 47 de milioane de euro. Din această sumă, zece milioane de euro au fost achitaţi Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului în momentul preluării companiei. Totuşi, activitatea firmei a fost sinuoasă, deseori oprită, astfel, în total, din cei şapte ani de administrare InterAgro, compania a produs timp de mai puţin de trei ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cei responsabili de distrugerea si devalizarea intreprinderii Nitamonia Fagaras trebuie sa fie inchisi pe viata si pusi sa munceasca fara odihna , fara selectie si fara exceptie orice munca fizica cu orizont doar repunerea in functiune a intreprinderii , cu informare media a stadiului in % de realizare pina la 100% .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb