Noi dotări la unităţile medicale din judeţul Galaţi, cu fonduri atrase prin PNRR

Ana Felea
Miscellanea / 7 noiembrie 2022

Noi dotări la unităţile medicale din judeţul Galaţi, cu fonduri atrase prin PNRR

Consiliul Judeţean Galaţi va depune, în această lună, un proiect pe fonduri europene, de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul "Anton Cincu" din Tecuci, şi are în pregătire alte două astfel de proiecte. Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, pentru unitatea medicală din Tecuci vor fi achiziţionate echipamente în valoare de 6.780.647 de lei.

"Aducem aparatură medicală care nu exista până acum, înlocuim vechile echipamente şi creăm condiţii moderne de diagnostic şi tratament. Asta facem de câţiva ani pentru toate spitalele aflate în coordonare şi nu ne vom opri aici. În perioada următoare, vom depune noi proiecte cu bani europeni pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Un proiect extrem de important şi de necesar este cel de dotare cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, unitate medicală preluată de către Consiliul Judeţean la începutul acestui an.Vorbim de sute de echipamente medicale, piese de mobilier şi dispozitive IT, inclusiv mai multe ecografe, un tomograf în coerenţă optică, un mamograf digital şi un aparat de radiologie.Din păcate, în ultimele decenii, la această unitate medicală nu s-au făcut investiţii majore, astfel că multe dintre aceste echipamente vor fi aduse pentru prima oară la Tecuci. Mai mult, pentru că infrastructura spitalului este veche, am lansat deja procedura de proiectare pentru a construi o clădire nouă", a declarat Costel Fotea.

Acest proiect va fi depus spre finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. De asemenea, sunt în pregătire proiecte similare şi pentru Ambulatoriile de Specialitate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf.Apostol Andrei" şi Spitalul Orăşenesc "Târgu Bujor".

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat că recent a fost aprobat şi proiectul ce vizează refacerea cu fonduri europe a pavilioanelor Unităţii Medico-Sociale Găneşti.

"Ministerul Dezvoltării a anunţat public că proiectul prin care vom reabilita şi vechile pavilioane ale unităţii medicale de la Găneşti, unde sunt internaţi pacienţi cu boli psihice grave, va primi finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Astfel, după ce în urmă cu doi ani am construit şi dat în folosinţă, cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, o clădire nouă pentru pacienţii internaţi acolo, acum ne pregătim să demarăm procedurile pentru a reabilita şi vechile pavilioane", informează CJ Galaţi.

Tot în ultima săptămână, Consiliul Judeţean a anunţat că va investi 8 milioane de lei, fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, în dotarea Spitalului TBC cu sisteme ultraperformante de tratare a aerului pentru eliminarea microbilor şi evitarea contaminărilor.

"Am lansat oficial un proiect amplu si extrem de important pentru Spitalul TBC, prin care vom monta sisteme cu presiune negativă de tratare a aerului. Practic, aerul va fi filtrat continuu, eliminându-se astfel germenii şi limitându-se riscul contaminărilor în cazul pacienţilor contagioşi, în condiţiile în care la acest spital sunt trataţi bolnavi cu tuberculoză şi coronavirus. De asemenea, va fi refăcută în totalitate instalaţia electrică, folosind la interior aşa numitele cabluri "halogen free", care sunt ignifugate si rezistente la impact şi presiune. În ultimii ani, au fost achiziţionate mai multe echipamente medicale noi, astfel că a crescut şi gradul de utilizare a reţelei electrice. De aceea, pentru a creşte şi mai mult securitatea la incendiu, această investiţie este extrem de necesară şi importantă", informează, pa pagina de Facebook, Consiliul Judeţean Galaţi.

Fondurile pentru acest proiect sunt atrase prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb