Noi inundaţii în Caraş-Severin

Eli Roman
Ziarul BURSA #Companii / 20 mai 2005

Autorităţile nu vor da bani sinistraţilor, ci vor asigura construcţia caselor, alimente şi obiecte de uz casnic l Premierul Tăriceanu este aşteptat astăzi în Timiş

Cantităţi mai reduse de ploi au căzut, în cursul zilelor trecute, în judeţul Caraş-Severin, fapt ce a dus la provocarea unor noi inundaţii, dar de mai mică amploare . "Ploile căzute, în aceste ultime zile, au dus la inundarea unui număr mai mic de fîntîni şi drumuri de acces", ne-a spus Gavril Soran, prefectul de Caraş-Severin. Pentru a veni în sprijinul sinistraţilor Prefectura Caraş-Severin a deschis două conturi pentru strîngerea de bani necesari sinistraţilor din judeţ, valoarea adunată pînă în prezent, ajungînd la 2,7 miliarde de lei. Gestionarea acestor bani este făcută de Prefectură şi pentru toa-te hotărîrile luate, prefectura şi-a asumat responsabilitatea, ne-a mai spus prefectul de Caraş-Severin. Din această sumă, ieri au fost achiziţionate 10 tone de apă minerală de la Buziaş în valoare de 56 de milioane de lei, urmînd să ajungă în localităţile în care fîntînile sînt infestate. Totodată, filiala BCR din judeţ, prin directorul Ioan Beloescu, a acordat prefecturii 2,5 miliarde de lei, exclusiv pentru construcţia de locuinţe. Potrivit domnului Soran, în judeţ un număr de 33 de case au fost distruse complet şi alte peste 1.000 au fost afectate. Ajutoarele venite de la rezerva de stat, constînd în alimente, furaje, au fost primite de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. De aici, acestea au fost direcţionate către Comisiile Locale pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul primăriilor. Pe baza unor procese verbale ajutoarele ajung la locuitorii afectaţi de inundaţii.

Precipitaţii au mai căzut şi în judeţul Timiş, însă riscul de producere a unor noi inundaţii nu mai este, ne-a spus Dan Roşu, consilierul Prefectului de Timiş. Prefectura Timiş a primit, pînă la aceas-tă oră, în contul în lei deschis la Trezorerie suma de 7,6 miliarde de lei, reiese din datele furnizate de aceasta. "Toţi banii primiţi de prefectură urmează să fie folosiţi pentru construirea celor 695 case complet distruse", ne-a mai spus domnul Roşu. Potrivit datelor Consiliului Judeţean Timiş, circa 2.600 de case au fost afectate de inundaţii, dintre acestea aproape 700 fiind distruse în totalitate. Reprezentanţii Consiliului estimează că numărul caselor distruse complet va ajunge la peste 900.

Ajutoarele constînd în produse alimentare, haine, pături, articole de uz casnic sînt depozitate, gratuit, în depozitele aeroportului şi gestionate de prefectură. "Pri-măriile din judeţ vor primi, în baza centralizărilor şi nevoilor sinistraţilor, ajutoare care vor fi acordate în mod gradat", mai spune domnul Roşu. Totodată, prefectura Timiş face apel către toţi cei care au des-chis conturi în vederea ajutorării sinistraţilor să verse banii în contul acesteia.

În cursul acestei zile, este aşteptată la Timiş o delegaţie a Guvernului formată din primul ministru, Călin Popescu-Tăriceanu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur, ministrul Agriculturii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb