Noi investiţii din fonduri europene în şcolile din Galaţi

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 1 august 2023

Noi investiţii din fonduri europene în şcolile din Galaţi

Consiliul Judeţean Galaţi anunţă că a atras noi fonduri europene pentru dotarea şcolilor speciale din judeţ, a cluburilor sportive şcolare şi a Palatului Copiilor. Este vorba despre mai multe contracte de finanţare care au fost semnate deja, astfel că, în cel mai scurt timp, vor demara procedurile de licitaţie. Dotările vor fi achiziţionate pentru Şcoala Gimnazială Specială "Constantin Pufan", Liceul Tehnologic "Simion Mehedinţi", Şcoala Profesională Specială "Emil Gârleanu"(inclusiv Şcoala Specială de Arte şi Meserii "P.P. Neveanu"), Şcoala Specială "Constantin Păunescu", Palatul Copiilor, inclusiv pentru filiala de la Tecuci, Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, Clubul Sportiv Şcolar Tecuci şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională.

"39 de săli de clasă vor fi dotate cu mobilier şi materiale didactice, iar 31 de săli de curs şi două laboratoare de informatică vor fi dotate cu echipamente IT moderne. De asemenea, vor fi dotate şi şapte cabinete de asistenţă psihopedagogică, două săli de sport şi patru ateliere de practică. Mai mult, am obţinut finanţare şi pentru dotarea a şase săli de antrenament de la Clubul Sportiv Şcolar Galaţi şi Clubul Sportiv Şcolar Tecuci. Este vorba despre echipamente de forţă, sisteme performante indoor pentru îmbunătăţirea tehnicii în sporturi precum caiac-canoe sau înot, kituri de antrenament, manechin pentru sala de lupte şi judo, porţi şi mingi de handbal, trambuline şi saltele pentru săritura la înălţime", a spus Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. De asemenea, vor fi modernizate şi trei cabinete şcolare de la Palatul Copiilor.

"Investiţiile nu se opresc aici. Am atras fonduri europene şi pentru dotarea a trei cabinete şcolare de la Palatul Copiilor, respectiv cele de navomodele şi limbi străine de la sediul din Galaţi, precum şi cel de cultură şi civilizaţie românească de la filiala din Tecuci", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei este de aproape 2,8 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care scoli....au mai ramas cu 2 clase de elevi.....si liceele cu cite o clasa, sint pline doar de invatatoare si profesoare, elevi ioc.....pentru cine s investitiile?

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb