ZIARUL BURSA

01 august 2023
Ediţia din 15.08.2024
Pictură de Dimitrie Stiubei, la Muzeul Marinei de la Constanţa

PLASAMENTE ALTERNATIVE Arta, ca o vacanţă

Marius TiţaInvestiţii Personale / 1 august 2023

Marius Tiţa

A fost ultima vânzare a sezonului 2022- 2023. Mă rog, penultima, că ultima a fost una cu bani. Adică e numismatică. Cea de care vorbim a fost pe la mijlocul lunii, şi a fost un fel de "vânzare de zi", la care, spre deosebire de cea de seară, preţurile sunt mult mai mici, pentru lucrări de mai mică importanţă, dar semnăturile sunt grele şi foarte grele. În cazul licitaţiei Artmark de "Licitaţie de Artă Modernă şi Contemporană" preţul de adjudecare nu a trecut de două mii de euro. Doar o dată, totuşi.

Ucraina-Rusia: negocieri, contraofensivă, noi ameninţări nucleare

Ucraina-Rusia: negocieri, contraofensivă, noi ameninţări nucleare

O.D.Internaţional / 1 august 2023

Situaţia din Ucraina rămâne la fel de complicată precum în urmă cu un an, în ciuda ofensivelor, a contraofensivelor, victoriilor locale, sprijinului, criticilor, blocadelor. Pe acest fond, Ucraina va începe în această săptămână consultări cu Statele Unite cu privire la furnizarea de garanţii de securitate pentru Kiev până la finalizarea procesului de aderare la NATO, a declarat şeful de cabinet al preşedintelui Volodimir Zelenskii, Andrii Iermak.

Climatul macroeconomic alimentează speranţele investitorilor în piaţa americană a acţiunilor

Climatul macroeconomic alimentează speranţele investitorilor în piaţa americană a acţiunilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 august 2023

Economistul Jeremy Siegel: "Jay Powell a dat cea mai bună veste pentru piaţa acţiunilor de mai bine de un an" Mona Mahajan, Edward Jones Investments: "Inflaţia a continuat să se modereze chiar dacă creşterea economică a accelerat; viitorul pare mai luminos, în următoarele 12-24 de luni" Economistul David Rosenberg: "Aşa arată raliurile bazate pe FOMO - invers corelate cu gândirea raţională" 

După o perioadă în care piaţa acţiunilor din Statele Unite a fost tractată de câteva nume mari din tehnologie, a căror evoluţie a fost alimentată de entuziasmul din jurul inteligenţei artificiale, în ultima vreme peisajul macroeconomic a devenit mai prielnic activelor riscante.

În ţara Partidului-Stat

Cătălin AvramescuEditorial / 1 august 2023

Cătălin Avramescu

Imaginaţi-vă o ţară în care se organizează alegeri. Care sunt câştigate de un singur partid. Timp de un secol. Aţi citit bine. O sută de ani la rând. Unde acelaşi partid formează guvernul - singur sau într-o alianţă pe care o domină. Cum aţi numi regimul din acea ţară?

Rareş Bogdan susţine: "În primul rând trebuie să vedem ce restructurări facem şi de unde tăiem cheltuielile, pentru că, înainte de a împovăra, pentru că orice am spune, asta este, trebuie să vedem ce putem restructura şi cum putem să fim mai chivernisiţi, cum putem strânge cureaua, cum putem să eficientizăm sistemul public, unde sunt persoane care plimbă nişte mape şi ar trebui văzut exact ce fac, mai ales în administraţia centrală". (Sursa foto: facebook / Rareş Bogdan)

Tema "statului gras", preluată de Rareş Bogdan de la Traian Băsescu

O.D.Politică / 1 august 2023

Tema "statului gras" revine în actualitate după 13 ani. Atunci era lansată dinspre PDL, acum e scoasă "la apă" de un reprezentant al PNL. Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a afirmat că actuala coaliţie trebuie să vadă ce restructurări face şi de unde taie cheltuielile, precizând că sunt persoane "care plimbă nişte mape" în administraţia centrală mai ales. El a menţionat că nu se poate veni cu taxe care să impovăreze proprietarii sau sistemul privat.

ANZ: Creşterea accelerată a Indiei, posibil să acopere golul de cerere de materii prime creat de încetinirea Chinei

ANZ: Creşterea accelerată a Indiei, posibil să acopere golul de cerere de materii prime creat de încetinirea Chinei

A.V.Internaţional / 1 august 2023

Cererea din India, aşteptată să compenseze mai bine de 50% din deficitul de cerere generat de China, în special în sectorul energetic Cererea din India - susţinută de dezvoltarea demografică, de urbanizare, de extinderea producţiei şi a exporturilor, respectiv de lucrările din infrastructură 

Încetinirea creşterii economiei Chinei va afecta cererea globală de materii prime, dar India ar putea compensa o parte din acest deficit, potrivit unei analize realizate de Australia & New Zealand Banking Group (ANZ), citată de CNBC.

TradeVille: OMV Petrom - rezultate în scădere, după un an record pentru sectorul petrolier

TradeVille: OMV Petrom - rezultate în scădere, după un an record pentru sectorul petrolier

F.A.Piaţa de Capital / 1 august 2023

După ce 2022 a fost un an record pentru companiile din sectorul de petrol şi gaze, cotaţia petrolului Brent având o medie anuală care a depăşit 100 de dolari/baril, o scădere a rezultatelor financiare ale OMV Petrom vine oarecum natural şi aşteptat, în condiţiile în care preţul mediu obţinut de grup pe partea de ţiţei, în al doilea trimestru din 2023, a fost de 67,6 dolari/baril, mult sub nivelul anului trecut.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 August 2023

MACRO NEWSLETTER 1 August 2023

Macroeconomie / 1 august 2023

Preţurile de consum din Belgia şi-au temperat creşterea anuală şi în iulie 2023, până la 4,1%, de la 4,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un declin de 0,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo