Satul Sătuc din comuna Berca va avea un bazin didactic de înot după ce primarul Ionel Dobriţa a obţinut o finanţare de 6 milioane de euro de la Compania Naţională de Investiţii. Proiectul este la etapa lansării licitaţiei pentru desemnarea constructorului, contractul fiind semnat încă din luna mai.
Potrivit proiectului, piscina propriu zisă trebuie să aibă dimensiunile de 15,40 m laţime, pentru a asigura şase culoare de înot, 25,02 m lungime şi 1,80 m adâncime. Pereţii piscinei vor fi realizaţi din elemente metalice protejate, pentru o mai mare usurinţă în realizarea ei, dar şi o standardizare la nivel naţional a bazinelor de înot.
"Proiectul bazinului de înot presupune clădirea în sine cu regim de înălţime S+P+Er ce trebuie amplasat~ cu zona bazinului spre sud. Functiunile prevăzute în clădire sunt:
La subsol spaţii tehnice şi vestiare personal întreţinere; la parter vor fi trei vestiare vizitatori (bărbati, femei gi familii/persoane cu dizabilit~ti), două vestiare antrenori, cabinet medical, cameră cronometraj; la etaj sunt prevăzute o gradenă cu spaţiu prevăzut pentru 96 de spectatori, grupurile sanitare dedicate spectatorilor, (sală de forţă şi o sală de aerobic complet echipate pentru care sunt prevăzute două vestiare separate pe sexe)", după cum se arată în proiect. În aceeaşi sumă vor fi amenajte şi vestiare, dar şi o parcare generoasă.
"Trebuie prevăzute vestiare pentru vizitatori, masculin, feminin şi familii/persoane cu dizabilităţi şi vestiare pentru antrenori/arbitrii separate pe sexe. Vestiarele vor fi dimensionate pentru un număr maxim de ocupare de 50 persoane pe oră. Va fi prevăzut şi un cabinet medical şi un spatiu pentru cronometrare, locuri în tribune pentru spectatori pentru aproximativ 100 persoane. Parcarea totalizează 36 locuri de parcare din care patru pentru persoane cu dizabilităti şi două locuri de parcare pentru microbuze. Parcarea va fi prevăzutä cu sistem de iluminat pe timp de noapte", se arată în proiect.
• Consiliul Judeţean promite zece bazine în mediul rural
Un proiect ce prevedere construirea a zece bazine de înot a fost anunţat de Consiliul Judeţean Buzău. Potrivit preşedintelui CJ, Petre Emanoil Neagu, investiţia unui astfel de bazin ce ar urma să fie construit în mediul rural s-ar ridica la 300.000 de euro, fără a se lua în calcul racordarea la utilităţi, iar finanţarea ar veni din partea Consiliului Judeţean şi a primăriilor interesate de acest proiect.
"Am un proiect personal, pot să spun, pe care mă gândesc să îl implementăm de anul viitor. Este vorba despre construirea în judeţ a zece bazine de înot, nu pentru agrement, ci pentru copiii care învaţă în şcolile din judeţ, ca aceştia să poată merge în aceste locuri să îşi desfăşoare orele de sport în tot timpul anului. Nu inventez eu apa caldă, am văzut ceva asemănător în ţări mult mai dezvoltate şi am discutat acest proiect cu cei din aparatul tehnic al Consiliului Judeţean şi chiar cineva ne-a făcut un proiect pentru un astfel de bazin", a declarat, în toamna anului trecu, Petre Emanoil Neagu.
Şi în municipiul Buzău, acolo unde fostul bazin olimpic a fost lăsat în paragină, ar urma să fie construit un nou obiectiv. Primarul Constantin Toma a anunţat că are un proiect pentru construirea unui bazin olimpic de înot şi a unui aqualand, la pachet cu un bazin didactic de înot. De această dată, investiţia ar urma să fie realizată tot prin Compania Naţională de Investiţii.
(Articol preluat din Revista BURSA Construcţiilor)
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 11:03)
O sa-l vedem peste 10 ami la emisiunile de la Tv, cum se degradeaza si zace nefolosit!
Investitii cu cap!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 11:33)
o fi rentabila investitia? cam cat profit va aduce?
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 12:16)
Foarte profitabila, dar doar pentru cine trebuie.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 12:19)
Da' de ce sa faca profit. Ideea este ca sa fie alocati banii in proiecte moarte ca sa nu se dezvolte Romania. De 30 de ani ne chinuim sa tinem Romania subdezvoltata. Asa se face. Luam bani si ii investim aiurea. Probabil ca localitatea respectiva urmeaza sa fie desfiintata din lipsa de locuitori . De aia s-a "aprobat" proiectul.
Ce vroiati sa se faca o fabricuta de banii astia? Sa facem productie? Eventual export?
Trebuie sa ne ferim cat putem sa facem locuri de munca si export.
1.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 16:03)
Da' de ce sa faca profit.... corect! ca banu*-i ochiu dr. acului. da sunt sigur la la bazin se vor angaja 4-5 oameni care vor pazi cei 2-3 copii care isi vor permite costul abonamentului. sper ca va functiona si pe perioada sezonului rece, ca sa fie profitul mai mare
1.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.4)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 16:20)
Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Berca se ridică la 8.534 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 9.602 locuitori. Deci e de mare viitor. Nu fac profit piscinele nici in Bucuresti.
Totusi cred ca trebuia ales un catun, nu un sat. Era mai de viitor.
Mai bine faceau azil, e mai de viitor. Traiasca romania funerara!
1.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de godel în data de 01.08.2023, 19:28)
profitul va fi 2 sau 3 viloaie pt seful cj, 2 case de vacanta si vro 3 tarlale intavilane prin judet pentru primar, iar peste 5 ani se demoleaza ca vin altii la rand. ce plm sunteti asa naivi???? ca doar reteta e arhicunoscuta si se aplica de 30 de ani in totata tara celor 400 sali de sport care acum au ajuns la 40 mii si tot atatea viloaie si case de vacanta si tarlale.
1.7. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2023, 20:25)
N-are cum, n-auzi ca e investitie? Deci genereaza profit! Altfel spunea ca e o cheltuiala fara cap!