Nokia lansează un trio de noi dispozitive Nokia Eseries

comunicat NOKIA
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 13 februarie 2007

CEO-ul Nokia anunţă lansarea de noi produse, printre care generaţia următoare de dispozitive Nokia Eseries, precum şi dispozitive "de masă" pentru televiziunea mobilă şi pentru navigaţia prin GPS

3GSM World Congress 2007, Barcelona, Spania/Espoo, Finlanda - Preşedintele şi CEO-ul Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a subliniat angajamentul companiei de a se situa în avangarda următoarei etape a mobilităţii şi a prezentat o nouă gamă de dispozitive şi servicii care utilizează la potenţial maxim avantajele conectivităţii la Internet. Aceste dispozitive şi servicii vor iniţia o transformare în modul în care oamenii utilizează mobilitatea în viaţa profesională şi personală.

La conferinţa de presă susţinută de Nokia în cadrul evenimentului, Olli-Pekka Kallasvuo a declarat: "Universul mobilităţii şi cel al Internetului sunt în proces de fuziune, dar noi, ca industrie, abia începem să ne dăm seama de posibilităţile pe care le oferă acest fenomen. Nokia se situează în avangarda acestei schimbări, utilizând acest nou tip de conectivitate pentru a transforma modul în care oamenii folosesc dispozitivele mobile în viaţa profesională şi personală. Produsele pe care le lansăm astăzi integrează funcţionalităţi cheie pentru acest nou stil de viaţă, funcţionalităţi care vor începe să fie adoptate la un nivel mult mai extins."

Un nou nivel al industriei mobilităţii

Principalul eveniment Nokia de astăzi îl constituie seria de lansări de produse - prin intermediul noilor sale produse, compania îşi propune să îndepărteze obstacolele din calea adoptării extinse a soluţiilor de mobilitate pentru afaceri, făcând aceste soluţii mai interesante şi mai uşor de utilizat pentru companii şi pentru operatori.

Compania a anunţat lansarea unui trio de noi dispozitive Nokia Eseries, destinat profesioniştilor din domeniul afacerilor: Nokia E61i, cu un design suplu şi funcţii optimizate pentru email; Nokia E65, cu un design elegant şi sistem de deschidere cu glisare; şi Nokia E90 Communicator, o variantă nouă a legendarului Communicator, transformat acum într-un dispozitiv complet pentru afaceri, dotat cu tehnologii avansate, precum HSDPA şi GPS integrat.

Fiecare dintre aceste dispozitive oferă un set bogat de funcţii şi un design elaborat, încorporând tehnologiile 3G şi WLAN, precum şi platforma flexibilă de software S60 - pentru a asigura un mediu optim pentru realizarea "mobilă" a sarcinilor de serviciu. În plus, terminalele dispun şi de camere de înaltă calitate.

Nokia E65 este disponibil începând de astăzi, pe un număr limitat de pieţe, diponibilitatea terminalului urmând să fie extinsă în cursul primului trimestru din 2007. Nokia E61i urmează să fie disponibil în cel de-al II-lea trimestru din 2007, iar debutul livrărilor pentru Nokia E90 Communicator este planificat pentru cel de-al II-lea trimestru din 2007, cu disponibilitate globală extinsă preconizată pentru trimestrul III din 2007.

Compania a anunţat, de asemenea, lansarea mobileware-ului Nokia Intellisync Mobile Suite 8.0, cea mai flexibilă platformă din industrie. Aceasta oferă email mobil, gestionare mobilă de fişiere şi sincronizare mobilă de date, precum şi capabilităţi solide de securitate şi de gestionare a dispozitivului - pentru terminalele din gama Eseries, dar şi pentru alte peste 100 de terminale. Astfel, Nokia Intellisync Mobile Suite 8.0 este platforma care oferă cel mai extins suport din industrie. Printre funcţiile noi/optimizate ale ediţiei 8.0 se numără: un model de licenţiere pe două niveluri, o interfaţă nouă cu utilizatorul, capabilităţi îmbunătăţite pentru securitatea mobilă, suport lingvistic extins şi suport extins pentru conectivitate.

Navigaţia: o posibilă viitoare "funcţie standard"

Conştientă de potenţialul uriaş al serviciilor bazate pe poziţionare, unul dintre domeniile cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa dispozitivelor mobile, Nokia şi-a lansat primul telefon care oferă funcţii de navigaţie pentru piaţa "de masă" - Nokia 6110 Navigator.

Beneficiind de GPS integrat, telefonul le permite utilizatorilor să-şi afle rapid şi uşor poziţia pe hartă, să caute destinaţii, să găsească rutele dorite sau să identifice serviciile disponibile în zona în care se află, precum restaurante, hoteluri sau magazine. Nokia 6110 Navigator dispune de navigaţie 3D cu instrucţiuni complete, "pas cu pas", sugerându-i utilizatorului ruta optimă de urmat, fie cu maşina, fie pe jos - prin instrucţiuni vocale sau vizuale. Începutul livrărilor pentru Nokia 6110 Navigator este preconizat pentru trimestrul al II-lea din 2007.

Accelerarea adoptării televiziunii mobile

Olli-Pekka Kallasvuo a prezentat, de asemenea, computerul multimedia Nokia N77, menit să accelereze adoptarea dispozitivelor capabile să recepteze televiziune mobilă prin DVB-H - o piaţă pe care Preşedintele Nokia o estimează la 5-10 milioane de unităţi pentru sfârşitul lui 2008 şi la aproximativ 20 de milioane de unităţi pentru sfârşitul lui 2009.

Nokia N77 este un dispozitiv optimizat pentru televiziunea mobilă, uşor de utilizat şi cu un design atrăgător. Dispune de ecran de 2,4" cu până la 16 milioane de culori, sunet stereo de înaltă calitate, alerte pentru orele de începere a emisiunilor TV care vă interesează, ghid pentru programele TV (pe o perioadă de până la şapte zile), precum şi funcţii pentru "răsfoirea" meniului de staţii disponibile şi pentru achiziţionarea de noi canale. Se estimează că livrările acestui dispozitiv vor începe în trimestrul al II-lea din 2007, în ţările în care sunt disponibile servicii DVB-H.

Având în vedere importanţa actuală a conţinutului video împărtăşit prin Internet, Nokia a lansat, de asemenea, aplicaţia Nokia Video Center, care reuneşte într-un punct unic toate sursele de conţinut video pentru mediul mobil - YouTube şi Reuters au fost deja anunţaţi ca primii parteneri globali ai acestei soluţii în ceea ce priveşte furnizarea de conţinut. Serviciul este o "poartă unică de acces" pentru serviciile video oferite de diverse mărci, pentru conţinutul video disponibil de pe Internet şi pentru conţinutul video transferat de pe PC. Nokia Video Center va fi disponibilă pe toate pieţele unde se comercializează dispozitive Nokia Nseries - preinstalată, iniţial, doar pe computerul multimedia Nokia N95, dar disponibilă spre descărcare şi pentru celelalte computere multimedia Nseries.

Tot în cadrul evenimentului 3GSM, Nokia a lansat noul dispozitiv Nokia 3110 classic, un telefon robust şi fiabil, cu un design contemporan. Terminalul dispune de radio stereo FM, music player cu memorie extensibilă, tonuri de apel în format video şi cameră de 1,3 megapixeli - cu alte cuvinte, o gamă largă de funcţii standard, la un preţ accesibil. Se estimează că telefonul va fi disponibil în trimestrul al II-lea din 2007.

Un alt produs lansat la 3GSM a fost setul auto Bluetooth cu afişaj Nokia CK-15W - acesta este compatibil cu noul telefon Nokia 3110 classic, precum şi cu o gamă largă de alte dispozitive. Setul oferă funcţii multiple pentru comunicarea uşoară în mediul auto, printre care un afişaj color de dimensiuni mari, pentru utilizare şi vizualizare facilă. Se preconizează că noul accesoriu va fi disponibil în primul trimestru din 2007.

Nokia a anunţat, de asemenea, o colaborare cu Telecom Italia, în domeniul software. Această colaborare este menită să consolideze portofoliul inovator de servicii al operatorului italian - în contextul în care Telecom Italia a selectat S60 pentru a impulsiona creşterea segmentului avansat al pieţei italiene de mobilitate.

Despre Nokia

Nokia este lider al industriei mondiale de comunicaţii mobile, stimulând creşterea durabilă în cadrul mai larg al industriei mobilităţii. Nokia îi ajută pe oameni să comunice unul cu celălalt şi să aibă acces la informaţiile care îi interesează, prin intermediul unor produse inovatoare şi uşor de folosit, precum telefoane mobile, dispozitive şi soluţii pentru imagini, jocuri, multimedia şi afaceri. Nokia oferă echipamente, soluţii şi servicii pentru operatorii de reţele mobile şi pentru corporaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb