"Nokia" şi autorităţile turce au căzut de acord în privinţa datoriilor "Telsim"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2005

Firma finlandeză Nokia Corp., liderul mondial pe piaţa telefoanelor mobile, a anunţat ieri că a ajuns la o înţelegere cu al doilea operator de telefonie mobilă din Turcia, "Telsim", în ceea ce priveşte datoriile companiei turce către Nokia.

Firma finlandeză a precizat că acordul convenit luni depinde de finalizarea cu succes a privatizării Telsim şi a fost posibil ca urmare a acordului convenit de "Nokia" cu Fondul de garantare a depozitelor bancare din Turcia (Turkish Savings and Deposit Insurance Fund - SDIF), organism care în prezent se ocupă de controlul şi managementul activelor Telsim.

Al doilea operator de telefonie mobilă din Turcia, Telsim, împreună cu alte aproximativ 200 alte companii deţinute de familia Uzan, a fost preluat anul trecut de Fondul de garantare a depozitelor bancare din Turcia, pentru a acoperi datoriile rezultate în urma falimentului băncii Imar, bancă deţinută de familia Uzan.

Săptămîna trecută, Guvernul de la Ankara a scos Telsim la vînzare pentru un preţ estimativ de 2,8 miliarde dolari, termenul limită pentru depunerea de oferte finale este 5 decembrie 2005. Vînzarea Telsim a fost amînată de mai multe ori din cauza disputelor juridice în legătură cu datoriile companiei către firmele producătoare de echipamente de telecomunicaţii Motorola Inc. şi Nokia Corp. Cele două firme străine au dat în judecată familia Uzan acuzînd-o că şi-ar fi însuşit fraudulos 2,7 miliarde de dolari, împrumutaţi de cele două companii operatorului Telsim pentru construcţia unei noi reţele de telefonie mobilă din generaţia a treia (3G). În luna februarie 2004, o curte de arbitraj din Zurich a dat cîştig de cauză plîngerii depuse de Nokia şi Motorola împotriva firmei turce Telsim. Cu aproximativ opt milioane clienţi, Telsim este al doilea operator de telefonie mobilă din Turcia, în urma liderului Turkcell.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb