Nordis Group face bilanţul pentru finalul verii şi arată care sunt schimbările prin care a trecut piaţa în acest sezon. Astfel, comparativ cu sezonul de vară din 2019, când au fost vândute 152 de unităţi în ansamblurile rezidenţiale şi hoteliere Nordis Mamaia 5**• şi Nordis Sinaia 5**• , în lunile iunie-august 2020 s-au vândut 324 de studiouri şi apartamente, conform unui comunicat trimis redacţiei.
De la începutul anului 2020 (perioada ianuarie - septembrie), cele două proiecte din portofoliul Nordis Group au ajuns la un număr de 523 de unităţi vândute faţă de anul trecut când, în aceeaşi perioadă, vânzările au ajuns la doar 226 de apartamente.
În ceea ce priveşte vânzările în lunile de vară ale anului 2019, valoarea cumulată a acestora a dus la aproximativ 9 milioane de euro, în timp ce, în 2020, vânzările au crescut până la 25 de milioane de euro. Până la finalul anului, Nordis Group estimează o creştere a acestei sume, dat fiind faptul că în lunile de iarnă oamenii îşi vor dori o casă de vacanţă sau o cameră de hotel la munte. Proiectul Nordis Sinaia 5**• a avut deja un mare succes, astfel că dezvoltatorul se aşteaptă la creşterea vânzărilor în acest complex începând cu sezonul rece.
Dacă la nivel internaţional cultura de a avea o casă de vacanţă este foarte bine înrădăcinată, specialiştii Nordis Group au remarcat o evoluţie a acestui comportament de cumpărare şi la români, care au început să aprecieze astfel de proprietăţi, în special în ultima perioadă. În ciuda provocărilor acestui an, compania a dublat numărul de unităţi vândute, astfel că în ceea ce priveşte zona hotelieră, vânzările au crescut cu 50%, iar în cea rezidenţială cu 100%. Pandemia i-a făcut pe români să înţeleagă importanţa achiziţiei unei case de vacanţă, nevoia unui loc pentru odihnă, relaxare, pentru a sta împreună cu familia sau chiar pentru a lucra.
Alexandru Mihai, Senior Partner Nordis Group: "Nu a fost nicio surpriză pentru noi faptul că în ultima perioadă oamenii şi-au dorit mult mai mult să investească în domeniul imobiliar. Cu siguranţă, este o consecinţă a pandemiei şi a sentimentului de siguranţă pe care acum şi-l doresc tot mai mulţi dintre noi. Aş spune chiar că românii începeau să adopte şi tendinţa de a cumpăra o casă de vacanţă, iar schimbarea s-a produs poate cu 5-7 ani mai repede, date fiind noile împrejurări. Din punctul nostru de vedere, acum este un moment propice pentru a investi într-o proprietate. Dacă privim situaţia curentă la nivel naţional, este posibil ca în perioada imediat următoare să asistăm la o devalorizare monetară, iar un imobil reprezintă o investiţie sigură, de durată şi care poate aduce beneficii lunar. Tocmai de aceea, în ultimele luni, aproximativ 90% din clienţii noştri au achitat proprietatea cu fonduri din surse proprii, fără a fi sprijiniţi bancar sau din alte împrumuturi. Mai mult decât atât, oamenii apreciază conceptul nou pe care îl propunem, hotel şi rezidenţial, şi faptul că pot investi într-o cameră de hotel sau că pot locui într-un ansamblu în care se bucură şi de facilităţile unui hotel de 5**• . Acest concept, unic în România, are deja succes".
Dacă la începutul pandemiei oamenii erau sceptici cu privire la noile achiziţii, această atitudine a fost depăşită cu rapiditate, iar acum Nordis Group raportează rezultate excelente, prin crearea de noi oportunităţi. Mulţi cumpărători şi-au achiziţionat în această perioadă apartamente mari cu terase generoase pentru ei şi familia lor, iar pe de altă parte mulţi au avut dorinţa de a investi într-un produs care să le aducă un randament garantat lunar.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.09.2020, 18:25)
Minciuni ca sa dezghete piata imobiliara.
2. lata prin inflatia venitului sa mascam bula
(mesaj trimis de Sa o facem în data de 22.09.2020, 19:33)
e o cloaca de active speculate!!!
Populatia romaniei se duce in capt!! chiar daca migreaza astia de la sate!!! real in 20 de ani se duce in cap mai repede decat natalitatea si migratia!!!
Ortaci imobiliari speculati asta!!!
Nu e bula imobiliara de la 300 euro in 2011 la 1500 euro in 2020?
Nu e specula imobiliara de la 2000 mii euro casa cumparata in 2009 la 30 km de bucurestila 30000 mii euro valoare (la o investitie de nici 2000 mii euro)?
E specula globala imobiliara ce o sa aibe repercusiuni severe in urmatoarea depresie economica de lunga durata in care tocmai am intrat cu totii!!!!