Noua investiţie a Fondului CEZ, Inven Capital, va creşte gradul de eficienţă şi nivelul ecologic al transportului internaţional de mărfuri

J.P.
Miscellanea / 18 noiembrie 2020

Noua investiţie a Fondului CEZ, Inven Capital, va creşte gradul de eficienţă şi nivelul ecologic al transportului internaţional de mărfuri

Fondul Inven Capital deţinut de Grupul CEZ a încheiat a doua sa învestiţie în cursul acestui an, achiziţionând pachetul monitoritar de acţiuni al companiei Forto, cu sediul în Berlin, care oferă servicii digitale şi soluţii de aprovizionare mărfuri la nivel global. Runda de finanţare din 2020 s-a derulat pe parcursul câtorva luni, iar investitorii au încredinţat către Forto suma totală de 43 de milioane de euro, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Runda financiară B1 a fost iniţiată de Inven Capital. Fondurile suplimentare au fost asigurate de Fondul de Dezvoltare Iris Capital este specializat în economie digitală, alături de investitorii existenţi precum fondul de capital de risc Maersk sau Northzone şi Cherry Ventures.

În vară, Forto a primit totodată 20 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiţii, prin intermediul Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS). În concluzie, compania a primit 63 de milioane de euro doar în anul 2020, obţinând o suma totală de 108 milioane de euro de la înfiinţarea de acum patru ani până în prezent.

Forto va folosi noile surse financiare pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei sale de gestionare a comenzilor şi a serviciilor de valuare adăugată, precum şi pentru dezvoltarea pe piaţa europeană şi asiatică. În această toamnă, compania şi-a deschis al cincilea sediu în Asia, mai precis în Singapore, unul dintre marile centre de business din lume. Volumul comenzilor din sediile din Asia s-au triplat în comparaţie cu anul trecut iar compania Forto a intrat în Top 20 Expeditori de mărfuri.

Tomas Pleskac, Membrul Directoratului şi Şeful Direcţiei Energii Noi a Grupului CEZ: "Funcţionalitatea multor sectoare depinde de transparenţa, flexibilitatea şi promptitudinea transporturilor internaţionale, iar sectorul energetic nu face excepţie. Mulţumită soluţiilor digitale, transportul internaţional poate fi mai eficient şi mai prietenos cu mediul. Creşterea actuală a veniturilor anuale ale companiei Forto dovedeşte faptul că există o cerere importantă de soluţii smart."

"Viziunea Forto este aceea de a simplifica transportul internaţional de mărfuri în măsura în care utilizatorii îl vor compara cu simplitatea trimiterii unui e-mail. Clienţii ţin evidenţa bunurilor lor în timpul transportului şi primesc informaţii despre nivelul emisiilor CO2 cauzate de soluţia de transport aleasă. Forto crează de asemenea sinergii pentru companiile cu portofoliu INVEN care achiziţionează produse în Asia şi furnizează soluţii energetice descentralizate", a adăugat Petr Mikovec, CEO Inven Capital. În vederea achiziţiei pachetului minoritar de acţiuni, Fondul a folosit fondurile ambilor investitori: Grupul CEZ şi Banca Europeană de Investiţii.

Forto a dezvoltat o platformă digitală care simplifică, creşte nivelul de eficienţă, transparenţă şi fiabilitate al lanţurilor internaţionale de transport de mărfuri, în principal între Asia şi Europa.

Soluţia sa software pentru gestionarea comenzilor este folosită de peste 2 500 de clienţi (ex: Viessmann, producătorul de sisteme de încălzire, răcire şi sisteme industriale), în comerţul en-gross şi cu amănuntul (ex: Miele, sau lanţul de modă Zero), e-commerce (ex: Home24).

Platformă digitală foloseşte date în timp real şi obţine un rating excelent şi reducerea costurilor administrative ale companiilor cu 30 %.

Michael Wax, Co-fondatorul Forto explica: "Suntem mândri că ne aducem contribuţia pentru a ne asigura că firmele europene pot ieşi din această perioadă volatilă într-o postură mai puternică, care să asigure tranzacţii de succes la nivel global."

Cu un proces logistic mai eficient, Forto ajută la reducerea nivelului de emisii al transporturilor, care în prezent reprezintă 1/5 din totalul emisiilor de carbon la nivel mondial. Mai mult, compania oferă clienţilor săi posibilitatea de a-şi alege mijloacele de transport, oferindu-le o perspectivă asupra opţiunilor cu cel mai redus nivel de emisii, precum şi programe de compensare prin intermediul cărora pot neutraliza emisiile generate prin investirea în proiecte de mediu, arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb