Noul guvernator al Băncii Angliei are ca mandat accelerarea creşterii economice

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iunie 2013

Mark Carney a declarat, în mai multe rânduri, că va adopta un rol mai activ, mai agresiv, pentru stimularea economică, urmând exemplul Fed din SUA.

Mark Carney a declarat, în mai multe rânduri, că va adopta un rol mai activ, mai agresiv, pentru stimularea economică, urmând exemplul Fed din SUA.

Mark Carney, fostul guvenator al băncii centrale a Canadei, va prelua, la 1 iulie, conducerea Băncii Angliei, iar mandatul său va fi unul dificil, res­pectiv acela de a lua măsuri pentru accelerarea creşterii economiei Marii Britanii.

Astfel, Banca Anglei va avea pentru prima dată un guvernator de altă naţionalitate. Ministrul britanic al finanţelor, George Osborne, l-a numit în noiembrie 2012 la conducerea Băncii Angliei pe Mark Carney, însărcinându-l să ducă o politică monetară care să încurajeze creşterea economică, afectată de măsurile de austeritate şi criza financiară.

După ce Carney îşi va prelua noua funcţie, va urma primul vot al său în consiliul de politică monetară, unde oficialii vor decide dacă extind sau nu programul de stimulare monetară a economiei prin achiziţii de obligaţiuni. O lună mai târziu, Carney trebuie să prezinte un raport privind oportunitatea imitării practicii Federal Reserve din Statele Unite de a indica în mod public intenţiile cu privire la dobânda de politică monetară.

În opinia analiştilor, Mark Carney va adopta o abordare mai radicală faţă de politica monetară, iar Banca Angliei se va concentra pe stimularea mai agresivă a economiei.

Specialiştii sunt de părere că, sub conducerea lui Carney, Banca Angliei va extinde programul de achiziţii de obligaţiuni cu 25 miliarde lire sterline pe trimestru. În prezent, instituţia derulează un program de achiziţii de obligaţiuni de 375 miliarde lire sterline.

Carney a afişat o atitudine ambiţioasă în ceea ce priveşte Banca Angliei, respingând ideea că băncile centrale şi-au epuizat "arsenalul".

Carney a fost guvernatorul Băncii Canadei din 2008 până în iunie 2013. Anterior, Carney a lucrat 15 ani la banca americană de investiţii "Goldman Sachs", activând la birourile din Londra, Tokyo, New York şi Toronto.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb