Noul guvernator al Băncii Angliei promite să menţină dobânda la minim record

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iulie 2013

Mark Carney îi urmează în fruntea Băncii Angliei lui Mervyn King, care şi-a încheiat mandatul.

Mark Carney îi urmează în fruntea Băncii Angliei lui Mervyn King, care şi-a încheiat mandatul.

Mark Carney, fostul guvernator al băncii centrale a Canadei, care a preluat, de la 1 iulie, conducerea Băncii Angliei, a semnalat ieri că instituţia în fruntea căreia se află va menţine dobânda de referinţă la un nivel minim record o perioadă mai lungă decât anticipau investitorii.

Ieri, Banca Angliei a decis să păs­treze dobânda de politică monetară la 0,5% şi ţinta programului de achiziţii de obligaţiuni la 375 miliarde lire sterline (579 miliarde dolari), aşa cum anticipau analiştii.

Mark Carney a declarat că nu creşte programul de achiziţii de obligaţiuni întrucât economia britanică dă semne de îmbunătăţire.

Într-o declaraţie emisă ulterior şedinţei de politică monetară, Banca Angliei a precizat: "Din luna mai au apărut semne adiţionale de redresare (...), chiar dacă slabe conform standardelor istorice".

Amintim că datele privind indus­tria prelucrătoare, sectorul serviciilor şi piaţa locuinţelor din Marea Britanie au indicat o evoluţie pozitivă la nivelul economiei ţării.

Mark Carney este primul străin adus la conducerea băncii centrale a Marii Britanii, în istoria de peste 300 de ani a instituţiei. Mandatul său va fi unul dificil, respectiv acela de a lua măsuri pentru accelerarea creşterii economiei ţării.

După primul său vot din consiliul de politică monetară al Băncii Angliei, acordat ieri în privinţa programului de stimulare monetară a economiei, Carney va trebui să prezinte, în august, un raport privind oportunitatea imitării practicii Federal Reserve din Statele Unite de a indica în mod public intenţiile cu privire la dobânda de politică monetară.

În opinia analiştilor, Mark Carney va adopta o abordare mai radicală faţă de politica monetară, iar Banca Angliei se va concentra pe stimularea mai agresivă a economiei.

Carney a fost guvernatorul Băncii Canadei din 2008 până în iunie 2013. Anterior, acesta a lucrat 15 ani la banca americană de investiţii "Goldman Sachs".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb