Noul mediator internaţional pentru Siria, puţin încrezător în încheierea conflictului

F. A.
Internaţional / 19 august 2012

Noul mediator internaţional pentru Siria, puţin încrezător în încheierea conflictului

Lakhdar Brahimi, noul mediator al Naţiunilor Unite şi al Ligii Arabe în Siria, a declarat vineri că este puţin încrezător în şansele sale de a pune capăt conflictului din această ţară, transmite AFP, anunţă Agerpres. Întrebat la postul de televiziune France 24 dacă este încrezător în privinţa posibilităţii de pune capăt războiului din Siria, Brahimi a răspuns: "Nu, nu sunt". "Sunt încrezător însă că voi face tot posibilul, voi face cu adevărat tot ce pot mai bine", a adăugat totuşi succesorul lui Kofi Annan.

"Se poate să eşuez, însă câteodată ai noroc şi faci progrese", a mai spus fostul ministru algerian de externe, de această dată într-un interviu pentru BBC.

"Sper că sirienii vor coopera de la început şi că voi primi de asemenea sprijinul comunităţii internaţionale", a adăugat Brahimi, reluând argumentul predecesorului săi care vroia să vadă un front comun în cadrul Consiliului de Securitate al ONU pentru a-l convinge pe preşedintele Bashar al-Assad să pună capăt conflictului.

Fost trimis al ONU în Afganistan şi Irak, Lakhdar Brahimi a anunţat că în viitorul apropiat va fi la New York pentru a discuta cu reprezentanţii statelor membre ale Consiliului de Securitate şi cu secretarul general al ONU Ban Ki-moon.

"Mi-au cerut să mă ocup de această sarcină, însă dacă nu mă vor susţine, această sarcină nu există, prin urmare abia aştept să pot discuta cu ei", a atenţionat Brahimi, în vârstă de 78 de ani. "Ei sunt divizaţi, însă pot găsi cu siguranţă un teren comun", a adăugat noul mediator.

Rusia şi China sunt ultimii susţinători ai Damascului şi s-au opus în trei rânduri în cadrul Consiliului de Securitate unor rezoluţii care prevedeau sancţiuni împotriva regimului sirian. De cealaltă parte, ţările occidentale susţin grupurile rebelilor.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a făcut apel la marile puteri să îi ofere noului emisar al ONU un sprijin "puternic, clar şi unit".

"Violenţele şi suferinţele din Siria trebuie să înceteze", a precizat Ban Ki-moon prin intermediul unui comunicat transmis de purtătorul său de cuvânt.

"Secretarul general apreciază dorinţa lui (Lakhdar) Brahimi de a-şi folosi experienţa considerabilă şi talentul în această sarcină crucială. El va avea nevoie, şi va aştepta acest lucru, de sprijinul puternic, clar şi unit al comunităţii internaţionale şi în special al Consiliului de Securitate", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb