Nymex confirmă că poartă negocieri de preluare

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2007

"Nymex Holdings" Inc., compania-mamă a New York Mercantile Exchange (Nymex), cea mai mare bursă energetică din lume, a confirmat că poartă negocieri de preluare, urmărind ca printr-o eventuală achiziţie a sa să-şi diminueze costurile şi să se extindă în Europa.

Preşedintele Nymex, Richard Schaeffer, declară că discuţiile sunt într-un stadiu incipient şi, dacă va fi realizată vreo tranzacţie, ea va conţine un "premiu semnificativ" faţă de preţul curent al titlurilor Nymex. În prezent, o acţiune Nymex valorează peste 118 dolari. De la începutul anului, cursul acţiunilor Nymex a scăzut cu mai bine de 4%.

Din declaraţiile lui Richard Schaeffer rezultă că piaţa energetică americană poartă negocieri cu "anumite părţi" privind o eventuală combinaţie a afacerilor, însă nu a făcut nicio nominalizare. În schimb, surse apropiate bursei americane, citate de agenţiile de presă străine, spun că Nymex explorează vânzarea sa către "NYSE Euronext", "Deutsche Boerse" AG ori "CME Group".

De menţionat că Nymex nu are o platformă electronică proprie pentru contractele futures, folosind sistemul de tranzacţionare de la Chicago Mercantile Exchange. Printr-o eventuală preluare a sa de către o piaţă care are platformă electronică, Nymex şi-ar reduce cheltuielile. "O astfel de preluare ar genera reducerea cos­turilor noastre cu până la 250 de milioane de dolari, dar şi sinergii în domeniul vânzărilor, printr-o distribuţie mai bună în Europa", spune Schaeffer.

Volumul tranzacţiilor de pe platforma tradiţională a Nymex a scăzut cu 52% în trimestrul al doilea din 2007, faţă de aceeaşi perioadă din 2006.

Pe de altă parte, Nymex ar putea disponibiliza 150 de angajaţi şi şi-ar putea înstrăina sediul din Manhattan, care are o valoare de circa 500 de milioane de dolari. Se pare că piaţa energetică "a pus ochii" pe sediul NYSE Euronext de pe Wall Street.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb