NYSE Euronext propune plăţi compensatorii pentru părăsirea voluntară a companiei

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 iunie 2008

NYSE Euronext propune plăţi compensatorii pentru părăsirea voluntară a companiei

Mai întâi vor fi afectaţi salariaţii din SUA

Europenilor le vine rândul anul viitor

NYSE Euronext, cea mai mare bursă la nivel mondial, propune unui sfert din angajaţii săi din SUA plăţi compensatorii pentru părăsirea voluntară a companiei, ca parte a planului de reducere a cheltuielilor. Planul are o perioadă de aplicare de trei ani.

Oferta priveşte circa 450 de persoane ale căror contracte de muncă expiră la finele aces­tei luni, a anunţat directorul executiv al NYSE Euronext, Duncan Niederauer. Potrivit spuselor sale, "este prea devreme" pentru a da o cifră exactă a acelor care ar putea accepta propunerea. Niederauer a spus că, în mod normal, 30-40% din cei vizaţi de o astfel de măsură acceptă plăţile compensatorii şi părăsesc societatea.

NYSE Euronext va efectua reduceri de personal şi în Europa, anul viitor. La nivel mondial, bursa trans-atlantică are 3.180 de angajaţi. Niederauer, care şi-a preluat funcţia în decembrie 2007, face tot mai multe eforturi în vederea reducerii cu 250 de milioane de dolari a cheltuielilor anuale, până în 2010. Directorul NYSE Euronext a explicat că începe cu dis­ponibilizările în SUA, întrucât nu doreşte ca europenii să acuze faptul că NYSE este "o companie condusă de americani".

În 2006, compania a redus peste 500 de locuri de muncă, respectiv 17% din perso­nal.

Amintim că "NYSE Group" Inc., operatorul New York Stock Exchange (NYSE), şi piaţa pan-europeană Euronext au fuzionat în 2007, în baza unei tranzacţii cu o valoare de 14 miliarde de dolari. Înainte de finalizarea afacerii, în aprilie anul trecut, compania avea aproape 3.710 salariaţi.

NYSE Euronext şi-a triplat profitul în primul trimestru din 2008, în baza volumului record de tranzacţii din Europa şi SUA. Câştigul net al societăţii a însumat 230 de milioane de dolari ori 87 de cenţi/acţiune, faţă de 68 milioane de dolari sau 43 de cenţi/acţiune în primele trei luni din 2007. Dacă nu sunt luate în calcul cheltuielile aferente fuziunii, profitul a fost de 241 milioane de dolari sau 91 de cenţi/acţiune.

Vânzările au însumat 1,293 miliarde de euro, în creştere cu 25%.

Veniturile pro-forma realizate de grup pe ambele continente au ajuns la 563 milioane de dolari în primul trimestru, de la 368 milioane de dolari în perioa­da similară din 2007. Cifra veniturilor din tranzacţiile cu derivate a crescut la 270 milioane de dolari, de la 192 milioane.

Veniturile din listări au sporit până la 98 milioane de dolari, de la 95 de milioane, iar cele din furnizarea de date pieţei au rămas aproape neschimbate, la 104 milioane de dolari. Veniturile din serviciile de software şi tehnologie au crescut la 106 milioane de dolari, de la 83 milioane de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb