O asociaţie fantomă somează importanţi jucători ai pieţei de capital să ia măsuri contrare intereselor proprii

Mihai Antonescu
Piaţa de Capital / 27 iulie 2019

Laviniu Beze

Laviniu Beze

Întreaga presă economică - păcălită de impostură

Cozi de topor, servitorii slugilor subalternilor investitorilor de top fac furtună-ntr-un pahar cu apă

Mihai Antonescu

Dinamica manevrelor financiare şi spectacolul tactic, funcţie de orânduire

Pe vremea Împuşcatului, în odiosul regim, mă uitam cu nesaţiu la "Dallas" şi la "Caracatiţa", vizionabile prin eter, hebdomadar, mai întâi pe înţeles deplin, mai pe bulgăreşte mai apoi, şi mă minunam cât de agitată, de năstruşnică, de pervers-dinamică era viaţa economică în capitalism.

La noi era plictiseală. Fabricile duduiau adormitor, preocupate de realizarea planului cincinal în patru ani şi jumătate, finanţele torceau alene, ca un motan bătrân cu cutia de rezonanţă lipită de şira spinării, poporul proletar îşi trăia optul productiv într-o molcomă disciplină. Nu exista aventură, nu erau agresiuni concurenţiale, preluări ostile, falimente, redresări spectaculoase, miracole economice, marasme sau inginerii fi­nanciare. Şi se trăia bine-merci fără adrenalină.

După Revoluţii, după căderea gardului dintre orânduiri, lucrurile s-au inversat, polii aventurii s-au permutat, la ei a devenit mai plictisitor ca la noi. Atâta că noi n-am fost în stare să producem seriale care să pună clar în evidenţă noua realitate.

Noi nici pe noi înşine nu reuşim să ne ţinem la curent cu dinamica aventuroasă a ceea ce se întâmplă, cu adevărat important, în realitate.

Dacă în România n-ar exista excepţii lăudabile, ca BURSA, publicul larg, chiar şi cel oarecum avizat, apatic, îmbârligabil, ar contempla doar realitatea stupidă, zugrăvită cu entuziamul unui ciudat simţ al priorităţii, unui dis­cernământ rumegător, de marea masă a presei de consum.

Derizoriu şi notoriu, important şi discret

Ce se întâmplă neimportant ştim cu toţii. Ştirile îndobitocitoare, agresive, transcend oricărei indiferenţe, ba chiar şi unei opoziţii moderate. Aflăm pentru că ni se spune. Nu putem ignora, pentru că se rosteşte prea tare.

Ce se întâmplă important ne chinuim noi, o mână de oameni, să vă arătăm.

La un elan egal cu al concurenţei diversionist bagatelizatoare, trebuie să ne străduim din greu.

Trăim vremuri tulburi şi evenimente însemnate.

O recesiune mascată, compensată cu eforturi titanice de a inventa resurse, Deus ex machina, spre a le arunca într-un consum stimulat din inerţie, în amânarea şi în slaba speranţă că într-o zi ne vom trezi dis de dimineaţă într-o altă realitate.

O criză artificială de forţă de muncă, provocată de un aparat bugetar supradimensionat, supraremunerat, inutil economic în proporţie de 80%, care face o criminală concurenţă unui sector privat oricum lipsit de idei şi de mijloace.

O sumă de tranzacţii făcute doar de ochii pieţei. O inflaţie serioasă. Un curs şi nişte rate de dobândă menţinute prin intervenţii şi compensaţii. Un echilibru de preţuri imposibil pe care nimeni nu se străduieşte să-l îndrepte.

Ineficienţă, demagogie, nepricepere şi lăcomie indiferentă.

Corespondenţă de război. De la SIF

Haideţi să luăm un exemplu, de acum consacrat, reiterabil, de subiect interesant, important, cu serioase ramificaţii în piaţa financiară autohtonă, zonală şi nu numai, cu obligatoria aplecare pentru a veni "up to date" şi cu un alt exemplu, la fel de elocvent, de cum diversiunea controlată, impos­tura şi prostia încearcă să-l transporte în arealul utopic al interpretării false.

Pe câmpul de luptă al SIF Oltenia, societate aflată sub asediul prelungit al planului expansionist al tandemului Najib Lakis-Bogdan Drăgoi, întreţinut cu complicitatea Autorităţii de Supraveghere Financiară, sunt de raportat noi mişcări tactice interesante.

După cum ştim deja, prima etapă a conflictului a consumat două asalturi de tatonare, materializate în două AGA iniţiate de adversari, una la SIF Oltenia, cealaltă la SIF Banat-Crişana.

Ulterior, SIF 1-SIF 4, în calitate de acţionari ai SIF 5, au solicitat conducerii acesteia programarea unei noi Adunări Generale în care, aşa cum arată convocatorul, fără menajamente sau eufemisme politicoase, grupul Drăgoi urmează a da afară din toate structurile de comandă şi control grupul Ciurezu.

Conducerea SIF Oltenia a refuzat convocarea unei asemenea adunări generale.

ASF a reacţionat neobişnuit de prompt şi a pus în vedere lui Tudor Ciurezu şi echipei acestuia să fixeze neîntârziat data acelei AGA, în termenul legal de 45 de zile de la dispoziţia autorităţii.

Decizia nr. 937/18.07.2019 a ASF se găseşte pe site-ul sifolt.ro, dimpreună cu raportul curent al SIF Oltenia din 19.07.2019, în care se spune, spre exas­perarea moderată a inamicului:

"Decizia ASF va fi supusă în timp util spre analiză şi hotărâre Consiliului de Administraţie al SIF Oltenia SA, urmând ca hotărârea adoptată să fie comunicată investitorilor şi acţionarilor societăţii, în termenele legale".

Adică, ASF spune că-i musai ca Ciurezu et co. să convoace AGA (vezi textul integral pe site-ul autorităţii şi pe cel al SIF Oltenia) iar Ciurezu spune că se va efectua o analiză în urma căreia se va lua o hotărâre.

Între timp, aliaţii conducerii prezente a SIF 5 au deschis patru acţiuni la Tribunalul Dolj, secţia a II-a civilă, prin care încearcă să suspende sau să anuleze hotărâri ale AGA precedente în care s-au adoptat măsuri dorite de SIF 1-SIF 4.

E de arătat că noua AGA, a cărei convocare este forţată de către ASF, are un alt obiect, mult mai concret, mai direct, şi nu prea are importanţă, în raport cu efectul dorit, ce se va hotărî în instanţa de judecată referitor la adunarea anterioară.

Un singur lucru este cu adevărat important pentru Ciurezu: dacă s-ar putea determina în justiţie concertarea masivului pachet de voturi controlat de Drăgoi, concertare refuzată de ASF.

Stadiul procesual al ostilităţilor pe tărâm juridic, la Craiova, este acesta:

Dosarul 3521/63/2019, înregistrat la 22 mai la cererea SSIF Voltinvest SA nu a primit încă termen de judecată.

Dosarul 3608/63/2019, înregistrat în 24 mai, la cererea aceleaşi Voltinvest, a primit un prim termen în 11 septembrie 2019.

Dosarul nr. 3609/63/2019 din 24.05.2019, reclamant Voltinvest SA, conexat cu acţiunea deschisă de Liviu Ungureanu, a avut termen de judecată în 23 iulie.

SIF Banat Crişana a făcut o cerere de intervenţie, aşa cum era de aşteptat.

La Tribunalul Dolj, SIF Oltenia, Ciurezu, se judecă cu părţi din propria tabără. Drăgoi are doar două soluţii - intervenţia şi demersul agresiv de a numi avocaţi noi care să reprezinte SIF Oltenia.

La termenul din 23 iulie, instanţa a respins cererea formulată de intervenientul accesoriu SIF Banat-Crişana, având ca obiect desemnarea unui curator special pentru pârâta SIF Oltenia, şi a acordat un nou termen de judecată în data de 13 august 2018.

Ar mai fi de adăugat că, pentru Tudor Ciurezu, e vital să nu piardă procesele de la Craiova. Dacă nu câştigă acasă, pe teren propriu, ce aşteptări să mai aibă pe alte fronturi?!?

Semnificative mase de investitori implicate fără voie şi fără noimă

În acest context, cu ASF presând SIF Oltenia, cu termenul de marţi, 23 iulie, în pregătire, luni, 22 iulie, în toată presa financiară a apărut un comunicat în care conducerea SIF 5 este somată să pună în aplicare decizia ASF. Comunicatul este agresiv, aspru, intransigent şi se vrea autoritar.

Bine, dar cine putea soma SIF Oltenia pe un ton arţăgos şi cu pretenţii de autoritate?!?

Cică Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital...

N-auzisem de o asemenea năzdrăvănie. Dar eram obişnuit cu ONG-uri, particulare, cu asociaţii care, prin echivoc, se substituie formal unor autorităţi ale Statului Român. Există bunăoară o pleiadă de Asociaţii pentru Protecţia Consumatorului pe care fraierii le iau drept ANPC, Asociaţii Sanitar Veterinare care se vor luate drept ANSVSA, Asociaţii pentru drepturile Omului, pentru apărarea deţinuţilor etc. etc,

Dar cum ar putea exista o asociaţie a investitorilor de pe piaţa de capital?!?

Să fie posibilă o asemenea năzbâtie în Wonderland-ul românesc şi eu s-o ignor?

L-am întrebat pe informatul şi talentatul meu tânăr coleg, domnul Mihai Gongoroi, cine sunt asociaţii inves­titori ai pieţei noastre de capital?

"Domnule", mi-a spus, "e o organizaţie a unui oarecare Laviniu Beze, numai de el am auzit, legat de asociaţie".

Bine, bine, e un domn care se ocupă, care administrează iniţiativa, dar n-ar trebui să fie o listă lungă şi prestigioasă de asociaţi, Elliott, Franklyn Templeton, BRD, Swiss Capital, Simiones­cu, Siminel, fonduri de pensii britanice ş.a.m.d.? Ei bine, nu.

Cică AIPC e Laviniu Beze şi atât.

Cum se poate, m-am mirat eu, cum poate o asociaţie să reprezinte interesele unora care nu fac parte din ea?

O asociaţie de locatari, bunăoară, e compusă din locuitorii unui imobil, din cei ai unei scări de bloc, nu vine un băiat din Militari să trateze în numele unui grup de moşi şi babe din Colentina.

O asociaţie profesională e compusă, prin aderare voluntară, asumată, de către cei din breaslă. La fel e cu barourile, cu ANEVAR, cu Clubul Automobilistic şi aşa mai departe...

Cum îi reprezintă Beze pe investitori? I-o şti oare pe toţi? Şi eu sunt investitor pe piaţa de capital, şi muierea, şi tata, săracul, Dumnezeu să-l ierte de rezidual, toţi suntem, mulţi sunt şi habar n-au cine-i Beze!

Asociaţia investitorilor pieţei de capital are zero personal, zero fonduri şi cheltuieli de 164 de lei pe an!

Am sunat pe toată lumea, am întrebat în stânga şi-n dreapta.

Mărturisesc că rar mi-a fost dat să mă confrunt c-o asemenea unanimitate degrabă pornită să emită consideraţii depreciative la adresa unei persoane.

Eu sunt un tip practic, exact, n-am trebuinţă de judecăţi de valoare şi de păreri subiective. Am nevoie de informaţii, de date precise, obiective, incontestabile.

Am căutat pe LinkedIn, am mers pe site-urile prăfuite ale diverselor entităţi juridice, comerciale, am consultat Registrul Comerţului, Ministerul de Finanţe şi portalul Ministerului Justiţiei.

Am descoperit un profil edificator...

Laviniu Dumitru Beze s-a născut în 1974, a făcut liceul în Drobeta Turnu Severin şi a absolvit, ca matematician, Universitatea din Timişoara, în 1997.

A lucrat sau a colaborat la Procter&Gamble, British American Tobacco, E&Y, KPMG, Bearing Point, Raiffeisen Investment.

A fost matematician în finanţe, contabil, auditor, funcţionar bancar.

Orice, numai investitor nu.

Este proprietarul BB Consulting, din 2005 (sediu la bloc, în sectorul 6, în ultimii cinci ani firma n-a avut nici salariaţi, nici cine ştie ce activitate. LDB se recomanda "consultant financiar certificat de ASF" (!) )

Este membru în CA la Impact-ul lui Iaciu, împreună cu Daniel Pandele, două tanti şi un nenea.

A fost membru CA la Rolast SA şi la Cominco SA (societate listată pe RASDAQ, apoi pe AERO, delistată în 2016, intrată în insolvenţă şi apoi în faliment. La data delistării, unul din acţionari era Swiss Capital).

Laviniu a candidat la poziţia de membru al CA la SIF1, în 2015, alături de alte 20 de persoane.

A candidat la un loc de membru în CA al SIF4 în 2018, împreună cu alte 29 de persoane.

A fost asociat la CS Universitatea Craiova (5%) cu Adrian Andrici. A participat la o conferinţă de presă a clubului în calitate de investitor, alături de Răzvan Cucui şi Lia Olguţa Vasilescu. Niciunul din ei nu era, de fapt, investitor. Investitori erau Andrici, sponsorul Mihai Rotaru, George Brăiloiu (CSU avea tricouri inscripţionate "KDF Energy" la acel moment).

De unde până unde e Laviniu Beze investitor pe piaţa de capital şi pe ce alţi investitori îi reprezintă?!?

Chiar dacă s-a mai întâmplat el pe lângă niscai granzi investiţionali, a făcut-o pe la periferie, prin intermediari subalterni ai masterminzilor.

AIPC s-a băgat ades în seamă în ultimii ani. Prin comunicate...

Dar...

Conform MF, Asociaţia Investitorilor de pe Piaţa de Capital a avut, în anul 2018, personal - 0, venituri din activităţi fără scop patrimonial - 0, cheltuieli 164 lei.

E un ONG care practic nu există.

Adresa de e-mail pe care o publică Laviniu este: beze@asociatiainvestitorilor.ro.

Site-ul http://www.asociatiainvestitorilor.ro nu afişează nimic. Domeniul este înregistrat din 2008 pe numele companiei Greenred Soft SRL din Buzău. Firma are ca domeniu de activitate administrarea paginilor web, nu are angajaţi şi are cifră de afaceri 0 (zero) în ultimii cinci ani.

Adresa www.aipc.ro, dată contact pe site-ul https://betterfinance.eu/ nu funcţionează.

Domeniul aipc.ro este liber.

Domeniul aipc.org aparţine unei alte organizaţii, fără legătură cu piaţa de capital, deşi Beze oferă la un moment dat şi adresa de contact secretariat@aipc.org.

AIPC e Beze şi atât. Înafară de numărul minim de membri cerut de lege, la înfiinţare, trei.

AIPC nu are sediu, angajaţi, site, activitate, bani, active, nimic.

E o chestie în numele căreia Laviniu Dumitru Beze face scrisori, somează lumea, abuziv, şi face dezordine-n ţară.

Apel la presa respectabilă să manifeste mai multă prudenţă

Comunicatul din 22 iulie, prin care AIPC somează autoritar SIF Oltenia să pună în aplicare neîntârziat decizia ASF, "considerând că a nu da curs solicitării unei AGA afectează drepturile acţionarilor, atât la nivelul societăţii cât şi, în general, la nivelul Bursei", a fost publicat de către:

Bursa

Ziarul Financiar

https://www.wall-street.ro/

https://www.orange.ro/

https://www.primet.ro/ (Prime Transaction)

https://www.pescurt.ro

https://www.profit.ro

https://www.pontbursier.ro

https://www.astazi.ro

https://edufin.online (Educaţie financiară)

https://www.agf.ro (Adunarea Generală a Forumiştilor)

Am întrebat, pe unul, pe altul:

"De ce publicaţi un comunicat care, pe un ton autoritar, imperios, dând impresia unei false calităţi oficiale, dis­pune luarea unei măsuri, în numele unei largi categorii, în apărarea unei cauze inexistente?"

Lumea a ridicat sincer din umeri.

Pun la dispoziţia doritorilor întregul material documentar relativ la AIPC şi la persoana domnului Laviniu Dumitru Beze şi somez, la rândul meu, la a se purcede cu mai mult scepticism în întâmpinarea unor asemenea demersuri.

Publicarea unei adrese acoperite de impostură şi periculos echivoc, mama şi tata înşelăciunii, poate genera un curent de opinie fals şi dăunător.

Voi sesiza, de asemenea, organele competente ale Statului Român pentru a sancţiona dar, mai ales, pentru a preîntâmpina reiterarea unor ase­menea incidente.

Str. Splaiul Unirii nr. 223, et.1, Sector 3, Bucureşti

tel 07 2472 2472 (07 AIPC AIPC) | fax 021 320 92 43

office@asociatiainvestitorilor.ro | www.asociatiainvestitorilor.ro

C O M U N I C A T

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), afiliată la organizaţiile europene reprezentative, Euroshareholders şi Eurofinuse (reunite sub sigla Better Finance), îşi reiterează surprinderea şi dezaprobarea faţă de atitudinea actualului consiliu de administraţie al S.I.F. Oltenia S.A. ("SIF Oltenia") cu privire la drepturile acţionarilor.

AIPC reaminteşte că, după solicitarea de convocare a adunării generale ordinare a acţionarilor SIF Olteniea formulată, la data de 11 iunie 2019, de un grup de acţionari ai acestei societăţi şi refuzul de a proceda la această convocare formulat de consiliul de administraţie al SIF Oltenia din data de 8 iulie 2019, Autoritatea de Supraveghere Financiară ("ASF") a impus consiliului de administraţie al SIF Oltenia, la data de 18 iulie 2019, să convoace respectiva adunare generală astfel încât aceasta să se desfăşoare în maxim 45 zile. Ulterior, printr-un raport curent furnizat pieţei în data de 19 iulie 2019, SIF Oltenia a precizat că urmează să supună decizia ASF spre examinare de către consiliul de administraţie "în timp util".

AIPC consideră că SIF Oltenia persistă în comportamentul său eronat şi de natură a afecta drepturile acţionarilor şi piaţa de capital în general.

Astfel, este a doua oară când SIF Oltenia ignoră dispoziţiile legale. Într-un prim pas, au fost ignorate solicitările acţionarilor. În acest al doilea pas, este ignorată însăşi autoritatea de reglementare şi supraveghere a SIF Oltenia.

În opinia AIPC, este necesar ca decizia ASF să fie imediat pusă în aplicare, în special datorită faptului că, în acest caz, sunt în discuţie interesele acţionarilor. Or, atitudinea SIF Oltenia, de a supune decizia ASF examinării propriului consiliu de administraţie (cu posibila variantă a respingerii de către acest consiliu a deciziei ASF), este nu doar contrară legislaţiei în vigoare, ci este şi o palmă pe obrazul pieţei de capital din Româ­nia, prin ignorarea cu bună-ştiinţă a autorităţii de supraveghere.

AIPC somează SIF Oltenia să pună de îndată în aplicare decizia ASF şi să procedeze la convocarea şi desfăşurarea adunării generale ordinare în termen de 45 zile, fără a mai tergiversa situaţia prin analizarea de către consiliulu său de administraţie a deciziei ASF.

AIPC solicită Autoritatăţii de Supraveghere Financiară să adopte măsuri energice pentru a preveni derapaje ulterioare din partea SIF Oltenia.

Laviniu Beze,

Preşedinte AIPC

Opinia Cititorului ( 220 )

  1. Absolut de acord, individul e un parazit, un betiv, un frustrat care se ocose sa fie bagat in seama. Dar nu e plin ziarul vostru de d-astia? Nu e plina presa, nu e plina tara? Zamfir, Catu, Borza, Piperea nu vorbesc ca si cand ar fi buricele pamantului si ar avea mandat de la Dumnezeu, ca si cand ar detine absolutul adevar? Asociatia Brokerilor care il premiaza pe Make an de an nu e tot ca asociatia investitorilor? Cine are mandat sa judece pe cine? Beze il someaza pe Ciurezu si Antonescu proclama ca n-are voie. nu-i la fel, aceiasi treaba?

    1. Ziarul e particular si si-a construit prestigiul si audienta. Exprima un punct de vedere. Exista articole care exprima opinii la care ziarul nu subscrie plenar. In legatura cu numele mentionate... Un oficial al Statului are calitatea cu care a fost investit. Un proiect legislativ sau o initiativa parlamentara care se pot transforma in acte care ne implica plenar merita mediatizare. Avocatii vorbesc in numele unor clienti, in numele unor grupuri de clienti sau in dezbaterea unor chestiuni de drept si practica. Asociatia Brokerilor e o asociatie. Daca dati click pe "membri" veti vedea ca e alcatuita din entitati serioase, BRD SocGen. BT, Vienne Investment, Swiss Capital etc. Membrii sint asumati si isi pot asuma afirmatii sau replici ale asociatiei sau se pot dezice de ele. Cu toate astea, nu-mi amintesc ca AB sa fi somat vreodata aiurea pe cineva, in maniera AIPC... Antonescu demasca impostura si abuzul de incredere al unei organizatIi derizorii si dubioase. Care, altminteri, a reusit sa pacaleasca toata presa economica romana care conteaza... Actul ilicit si pervers nu e singular, cum afirm si eu in articol, dar nici atit de raspindit incit sa poata fi clasat drept practica comuna.

      Cum poti sa spui ca un comunicat in numele unei asociatii fantoma este echivalent cu articolul care arata impostura? Tu esti ala care il dai in judecata pe cel pe care l-ai palmuit ca te-a usturat palma. Ti s-a paradit complet discernamantul?

      De bine de rau, Asociatia Brokerilor numara niste zeci de brokeri care merita sa fie reprezentati in Consiliul Bursei, in timp ce asazisa Asociatie a Investitorilor cade toata sub masa, ori de cate ori Beze bea whiskey.

      Ei, logica asta chiar functioneaza pe plaiurile noastre... Am trait o chestie abracadabranta la Cluj, acum 20 de ani. Am pierdut la fond un proces de calomnie intentat de deputatul PSD Alexandru Lapusan pentru articolul "Deputatul AL maninca bataie pe la nunti pentru ca se leaga de nevestele oamenilor". Ceea ce era adevarat. Lapusan, om simplu la baza, fost tractorist, pina sa termine facultatea si sa-si inceapa cariera politica, cinta pe la nunti la cetera si la zongora. Pasiunea pentru nunti i-a ramas. Devenit personalitate locala, era invitat la tot felul de zaiafeturi. Se imbata, saracul, nu tinea la bautura. Cinta (gratis, de placere) si sfirsea prin a se lega de cite o cucoana. Barbatul respectivei si rubedeniile il luau la omor. La o nunta a sarit rau calul si s-a dat la mireasa. L-au batut metodic, asezat, mirele, nasul, socrii, starostele, toata lumea. Pozareasa de la mine de la ziar facuse fotografii la nunta. Si mi-a dat si mie poze cu bataia, absolut delicioase! Lapusan, presat de sotie, m-a dat in judecata. Instanta a incuviintat proba veritatii si vreme de doua termene de judecata am prezentat poze si marturii despre cum si-a luat-o notabilul pe coaja si cum nu era prima oara. La sfirsit, judecatorulului i-a parut rau ca l-a umilit pe fruntasul ardelean si a decis sa ma condamne. O amenda, nu mare lucru. Motivatia a fost: N-are a face daca e adevarat ce-am afirmat (desi el incuviintase proba!), eu nu aveam calitatea de a-l judeca pe om. Lapusan nu cinta pe bani ci de drag, deci nu aveam voie sa afirm ca el "cinta pe la nunti". Bataia luata il absolvea de vina. Eu, ca ziarist ticalos sudist, mitic, venit sa denigrez protipendada ardeleneasca, n-am infatisat faptele constructiv, didactic, astfel incit Lapusan sa se rusineze si sa nu mai faca, l-am facut de risul lumii existind pericolul ca el sa se inraiasca si sa recidiveze...

      ... ca treaba asta cu gravitatia si CH3 CH2 OH nu e o figura de stil, chiar se consuma in realitate cu o periodicitate oarecare...

      sub conditia ca si AB sa emane opinii numai dupa ce isi consulta membri si obtine acordul majoritatii. Nu de putine ori seful AB a vorbit in numele asociatiei sustinand in fapt interesele firmei fara activitate pe care o conduce

      ...n-au decit sa-i ceara socoteala sefului AB atunci cind nu le convine ceva! Sint membri, e sef. Treaba lor cum au ajuns in relatia asta! AIPC n-are membri in numele carora sa vorbeasca, inafara prietenilor imaginari ai sefului peste nimeni.

      asta cu domnu la nunti e fantastica. Il cunosc pe Laurian si pot sa spun ca e un baiat de gasca avand un enorm potential. Sincer, daca as dori sa aleg a discuta intre Sergiu Manea si Laurentiu Beze factorul de discutie cel mai valoroa este autenticitatea. Ce sa invat de la Sergiu, cel a carui poza din Ziarul Financiar a fost inlocuita de acoperisul unui bloc impanzit cu antene dupa ce redactorii s au lamurit de capacitatea sa profesionala

      In subsidiar, dl Beshtea face deliciul, probabil starnit de dimineatza de vr'un Jack, numindu-l pe Beze cand Laurian (bine ca nu August treboniu), cand Laurentziu...

      dl M.A., cer scuze daca vr'un ardelean cu minte ingusta v-a afectat, kestia cu Lapushan shi nuntzile este super-comica... 

      Nu discuta daca aga la o societate se convoaca cand vor actionarii (oricare ar fi aceia!). Discuta aipc care a reusit sa ia sute de pozitii in piata fara se o poata opri securistii :)))

      Beze este un impostor iar intr-o tara cu piata de capital normala si implicit cu o autoritate de supraveghere indepencenta si competenta ar fi facut ceea ce tocmai a realizat MA - ar fi identificat si demascat impostura.

      In plus, autoritatea ar fi actionat in instanta impostorul pentru manipularea pietei si pentru prejudiciile de imagine aduse acesteia. 

      La noi, ASF-ul este mut in continuare.

      Nu vede, nu aude, nu reactioneaza. Este un mort hranit regeste din comisioanele impuse pe tranzaciile investitorilor (din pacate nu aia 1-2 ai lui Beze, ca ar muri de foame).  

      Din pacate nu este din gasca noastra, a investitorilor autentici si de buna credinta.

      Daca criteriul tau de evaluare este "gasca", chiar si dupa ce ai citit acest articol suficient de ediicator, nu pot sa spun decat ca ar trebui a iti modifici nick-ul in "The Stupid".

      Interventia ta este abolut caraghioasa, din ciclul "ne-o trage dar nu-i nimic ca-i baiat de gasca". Asa se intampla cand hotul intalneste prostul (i-o trage in stil "de gasca"). 

      Beze, taci!

      inca n ai inteles faptul ca daca mesajul corespunde unor interese atunci se publica. Chiar n ai inteles cum functioneaza Ziarul Financiar? MA are perfecta dreptate, da nu poate el sa faca pe editorul acolo si atunci asuma o pozitie foarte onesta.

      Ba da.

      Esti chiar LBD in persoana si nu ai curaj s-o spui, adica o dai anonima si o semnezi ...mai pe urma,

      dupa ce iti administrezi doza de stimulente ? 

      Nu m-a afectat nimic, mi-a placut la Cluj. Ma rog, ca la Bucuresti, nu ca la Paris...

      Gem paginile de comentarii de identitati asumate! Pe-ai lui Dragoi i-am invatat, Ciurezu n-are decit pe unul-doi, Beze, la ce efective numara trupele lui, e floare la ureche de tinut minte!

      Asociația nu este fantoma. O salariata de la reprezentanta SIF Oltenia din București a fost la un moment președinta respectivei asociații. Nu -i mai știu numele, dar cert este ca Ciureni la timpul respectiv a sponzorizat asociatia

      Faptul ca a fost sponsorizata nu face decit sa intareasca treaba asta! Cele mai sponsorizate dude sint cele mai mare mizerii ca organizare! Infopinia lui Haritonovici primeste 10k pe luna de la Aaylex. Pina si SIF1 i-a dat 2000 de euroi pe vremea lui Bilteanu care habar n-are ce impact are teapa lui Armeanu' cu inlocuitori. Horia Alexandrescu, TVR Economic, reviste de doi lei primesc lovele pe ochi frumosi...

      Mortu care ne mananca de vii. Asa ne trezim cu mortu viu in caruta goala, si noi in burta lui !

      Analiza acestui caz deosebit de dubios a starnit prima reactia care, as spune, e reactia care deranjeaza a unui apropiat sau chiar a domnului Beze, intrucat e anonim mesajul!

      Contine greseli in scris si e cumva evaziv, o tentativa de a distrage atentia de la articol, de la invinuit!

      Beze este dupa mine o marioneta, as putea spune cu o tactica subversiva a cine-stie-carei entitati externe. C-or fi rusi sau americani, greu de spus insa ce e cert e ca s-a invartit in diverse companii pana a intalnit un "tert" care i-a propus un "job", si-acum isi joaca rolul! De marioneta! 

      Io, daca eram rus sau american, nu ma uitam la BZ...

      A-mesteci capra cu varza....degeaba "stie" matale citeste, scrie romaneste....:)

    Jos palaria, maestre, ai sange de copoi, de jurnalist de investigatii, de politist, de detectiv, de ce vrei tu! Am vazut si eu scrisoarea lui Beze, era ceva putred, dar nu m-as fi gandit sa ma duc sa caut domeniul de Internet sau sa ma uit pe ministerul de finante!:)) Ca la El Lakis cu facultatea la Montrovia, imi aminteam ceva in subconstient, ca suntem cam de aceeasi varsta, dar n-as fi stiut unde sa cotrobai. Te-am vszut si cu portalul instantelor cum jonglezi, de unde Doamne iarta-ma tragi atatea concluzii din cinci randuri, si se mai dovedeste si ca ai avut dreptate! Felicitari si aplauze la scena deschisa!

    1. Sa si-o ia in cap si mai tare, nu era destul de arogant si de suficient!

      Pai daca n-are ego, atunci ce sa scrie?!

      Propozitii ca tine? 

      Asta vreau sa-mi construiesc! Am nevoie de ditamai piesele asa ca cersesc adulatie...

      Esti idiot !

      Potoleste-te,intra in imersiune ca submarinul, poate

      uita lumea de tine, altfel... ! 

    Bun articol, de bun simt.

    Maine imi fac asociatie de investitor, vad eu apoi ce fac cu ea, dar fiti siguri ca veti mai auzi de mine !!! 

    1. ... salubru, igienic! Fiecare om cu asociatia lui! Ce atita promiscuitate, atita cirdasie, o organizatie e ca periuta de dinti, nu se imparte!

    E mai mult decat interesant: daca unul ca Laviniu se baga singur in seama, cum zic toti, atunci asta nu inseamna nimic; dar daca nu-i de capul lui Laviniu si e pus (trebuie sa se arate si el util, nu sa faca umbra pamantului degeaba, sinecura aia la Iaciu vine daca vor baietii de la Swiss, sa fim seriosi, cine are nevoie de baietica asta acolo?) sau daca a auzit el ceva pe la boss-i... Scriati la un moment dat ca Ciurezu parca e-n campanie electorala, ca cere aprobarea publicului... Sa fie Dragoi acum in aceeasi situatie? I s-o cutremura planseul de sub picioare? Apropo, ce se mai aude, l-au validat la Brd? Dar cu banii care merg la retele teroriste libaneze ce se intampla? E oare luat la ochi? O fi facut si Dragos Balteanu vre-o intelegere? Daca ceva se intampla, se intampla.

    1. Mai ales daca tinem cont de momentul ales. E descris in articol. L-or fi pus la treaba, Apostol, poate Juravle, poate altii din antutajul Dragoiului...

    Adevarul e ca n-am auzit niciodata pe cineva sa-l vorbeasca de bine pe Beze!:)))))

    1. ... sa pot eu recomanda pe cineva. Nu pot.

      sa stam de vorba. In opinia mea orice intreprindere respectabila ar trebui sa va aiba pe statul de plata, cu flerul dumneavoastra si logica de care dispuneti ati fi de mare folos. Va propun sa faceti o discutie, un taifas cu Laurentiu si publicati l pe tema conducerii eficiente a unui fond de investitii. Cand am consiliat Blackrock , €undeva prin 2014, am remarcat ca cel mai important activ pe care il are un personaj in consultanta media este capacutatea de a detalia

      Dealtfel noi am schimbat numerele de telefon de ceva vreme... Numai ca nu ne-am facut vreme.

    Eu nu inteleg deloc daca ''Cozi de topor, servitorii slugilor subalternilor investitorilor de top fac furtună-ntr-un pahar cu apă'' se refera la Beze in slujba lui El Lakis sau la M.A. in slujba lui Ciurezu....

    1. Beze n-o sa fie niciodata in slujba lui Lakis, direct. Poate doar ca-n subtitlu, prin ample ramificatii ale organigramei. Eu, si daca as ajunge in sujba lui Ciurezu, nu m-as incadra in schema de functionare. Nu-mi aduc aminte cind am lucrat vreodata pentru vreun investitor de top prin sofer sau menajera. De-asta nu-s f'un "anonim" ci un brand...

    Cred ca, daca verificati mai bine, veto constata ca acasta asociatie si-a bagat coada in multe probleme ale pietei de capital iar ziarul bursa a promovat destul de mult aceasta ineptie. Stiu ff multe articole din bursa pe tema solicitatilor acestei asociatii care a urmatit intotdeauna interesele unicului membru, care, la randul sau, a fost dirijat de diversi...

    1. Bursa e un ziar detinut de un barbat, nu de vreun pampalau care s-o dea cotita. Cind am propus subiectul, Make nu s-a ascuns dupa deget, cum ca nu-si explica de ce a ajuns victima a imposturii. Iar eu am lista completa a sesizarilor, comunicatelor, adreselor si luarilor de pozitie ale AIPC, cum spuneam si in alte rinduri, am cel mai bun documentarist din tara si nu cunoastem lenea...

      Faptul ca publicam declaratiile unui actor semnificativ intr-un anume caz, nu inseamna ca il promovam, ci ca informam cu impartialitate.

      Am impresia ca, initial, AIPC concentra ceva investitori si a ajuns in starea de acum, treptat, asa cum chelesti. Nu te apuci sa verifici reprezentativitatea, periodic.

      O privire proaspata, ca a domnului Antonescu, poate decela asemenea cazuri de nereprezentativitate si cred ca in afara impricinatului si a celoe 1-2 amici pe care si i-a facut, publicarea articolului este apreciata ca "un must" si un merit al ziarului BURSA. 

    Ce simandicosi sunteti, manca-v-ar tata! Laviniu Beze are exact aceeasi indrituire pe care o are si ziarul Bursa atunci când sustine sau infiereaza pe cineva. Make nu si-a pierdut banii dati lui Sima si apoi a iesit sa tipe public? As putea sa o fac si eu pe simandicosul si sa spun ca genul asta de afaceri se rezolva discret, cu avocati, autoritati, nu printr-un scandal in piata. Asta e nivelul pietei noastre de capital: aici sunt fostele fosile comuniste (actualmente managementul privat al multor societati de toata jena), aici sunt ziaristi ai pietei de capital exact din Piata Matache, aici sunt Beze si altii ca el. Aici au fost unii intermediari care i-au nenorocit pe multi tarandu-i pe Forex si prin alte dimensiuni penale fara sa-i pese niciunui ziarist ”consacrat” sau vreunei autoritati din tara asta, pana mai de curând când au disparut, probabil dupa ce li s-a dat de inteles ca nu mai pot fi protejati.

    1. felicitari

      1. Laviniu Beze are indrituirea normala cind semneaza "Laviniu Beze". Si eu, bunaoara, emit judecati. Atit ca semnez Antonescu si nu Asociatia Detinatorilor Adevarului Absolut. 2. Make a facut toate demersurile legale de recuperare dar si-a strigat si obida. Eu pe Sima nu l-am cunoscut dar am cunoscut alti banditi. Si victime care n-au zis nici "pis" dupa ce si-au luat teapa, fie de tardiva rusine, fie pentru a nu fi intrebati de unde au avut banii pierduti. 3. Eu, personal, ii injur pe escroci dar nu-i cainez pe fraieri. In opinia mea, teapa e taxa pe lacomie naiva. 4. Piata noastra de capital e jalnica, ridicola, asa e. Am afirmat vreodata altceva?!? Cine-i simandicos?!?

      Si-a recuperat banii când sau dus la Beze. Make s-a dus la domnul Antonescu :)

      Ha ha

      Eu ii cainez pe fraieri, recunosc. Apropo, am observat cum exact acelasi ziar publica in nestire orice mizerie ii iese din gura lui Daniletz & Co., tot un fel de Beze al ”justitiei” de gherila. Asociatia ”Forumul judecatorilor” e tot un fel de AIPC sponsorizat de binevoitori.

      Am trait s-o aud si p-asta!

      Dar, da, eu nu dau doi lei pe Danilet. Nici pe cele mai multe organizatii sau frectii justitiare, vezi luju, pantenele sau casele de avocatura care cica fac munca voluntara in slujba dreptatii sociale...

      La Harinvest chiar nu e de ras. Niste javre din astea mai mari au incercat sa-i ingroape pe ”lacomii naivi” folosind niste procurori penibili (cam cum vor Danitelz & Co sa faca regula in tara asta). Noroc ca un judecator mai mintos s-a prins si i-a ars pe escroci. Mare noroc... austriecii intinsesera deja sforile, dar n-au ajus peste tot.

      Dar ce pot face? Sa-mi rod unghiile si sa-mi macin ficatul din cauza rautatii si strimbatatii lumii? Eu am ales filosofia unei replici pe care Jacques Dutronc a pus-o in gura unui personaj interpretat de el intr-un film: Viata, strabatuta liniar, asezat, e mai mult decit dramatica, e tragica. Daca o iei in lejer si o parcurgi in zig zag, lasindu-te furat de detalii, poate fi amuzanta. Iar drumul prin ea agreabil.

      Nu, domnu', povestea pe care o spui tu, eu o stiu mult mai bine si este pe dos - mai intii l-am dat in git pe Sima, indiferent ca urma sa nu-mi mai inapoieze banii.

      Scandalul Sima a pornit de la BURSA (si de la nimeni altcineva), prin articolele publicate in 3 septembrie 2012 ("CONTESTAT DE UN GRUP DE ACŢIONARI / Cristian Sima mizează, în continuare, pe susţinerea majorităţii acţionarilor Sibex" / 03 septembrie 2012 si "Absurd: Sima încearcă să mă şantajeze" / MAKE / 03 septembrie 2012). 

      Cele doua articole, (interviul si interventia mea) vorbeau despre matrapazlicurile escrocului, fara sa tinem seama de eventualele pierderi banesti, (dar asa ceva tu nu-ti poti imagina, indiferent ca ti-am prezentat dovezile). Marturisesc ca acelea nu sint articolele care sa ma fi costat cel mai scump, in viata mea, au existat altele mai usturatoare financiar. 

      Articolele au declansat alarma investitorilor recrutati de WBS, ei constatind ca suspiciunile formulate de BURSA sint temeinice. 

      La sfirsitul acelei luni, Sima a fugit in papuci, in strainatate, tremurind de spaima ca va fi omorit, pierzindu-si pozitia de presedinte al Bursei din Sibiu, afacerea, banii, familia si mintile. 

      Greu de conceput o umilinta mai joasa, figura mai jalnica de escroc, caracter mai dezgustator. 

      De acolo, a trimis niste scrisori, in prima jumatate a lunii octombrie 2012. 

      In una din ele, scrie: ""In toata povestea asta Make are un rol determinant"  

      El nu mai revine sa detalieze, dar, fara sa fii vreun geniu, ai fi putut sa-ti dai seama de asta si singur, daca ai fi urmarit succesiunea faptelor.

      Nu inteleg ce e pe dos. Eu nu am sustinut ca ati fi facut scandal manat de grija fata de altii. Nu! Din interes personal. Chiar am sugerat ca nu ati scris nimic despre tepele luate de alti investtori vreo 10-15 ani pe Forex pentru ca nu aveati un interes personal. Cat despre... demascarea indiferent de consecinte... orice naiv isi da seama ca un escroc falit nu mai restituie. Adica ar fi tragic, daca n-ar fi mai degraba comic.

      Aaaa!, OK, am crezut ca spui ca am facut scandal pentru mine insumi si pentru banii mei.

      Dar, daca de fapt ai priceput ca n-am luat in seama ca exista pericolul sa nu-mi mai recuperez banii si ca i-am sacrificat ca sa retez escrocheria, atunci inseamna ca ai priceput. 

      De ce sa te mai bagi in seama daca sintem de acord?

      Cel mai recent, am scris un articol despre Dancila, minat de interesul personal sa nu iradieze prostia in popor, cum deja se vede ca se intimpla.

      Ma bucura ca cineva care nu prea stie ce sa faca cu banii lui moare de grija altora. Asta chiar e un semn de inteligenta.

      ... si culmea rafinamentului telectual, sa ne certam cind sintem de acord!:))

      Pari sa fii afectat grav de guvernare.

      Am vazut-o pe Dancila intr-un film XXX.

      Satisfactia vine repede pentru unii dintre noi. Mai ales când se specializeaza in sedinte foto pe dezbracate. Le fug privirile... ca altceva....

      Dancila, tu esti?

      Si cred ca si comic... E expresia aia cu proasta si elementul indispensabil...

      Vad ca XXX imi este prieten vechi, i se pare ca daca n-am furat, n-am inselat, n-am mintit, n-am savirsit nedreptati si n-am omorit, atunci oricum m-am compromis pentru ca m-a furat Sima si pentru ca fac fotografiile Calendarului BURSA.

      Nu se poate sa nu fiu compromis. 

      Imi fug privirile, ce dracu'.

      Bine, prietene! 

      Oricine intra intr-un domeniu pe care nu-l stapaneste se supune riscului de a se compromite. Nimic altceva nu poate compromite o persoana, asa cum o poate face propria limitare. Asa si asocierea asta cu dracila, cu footila. goovernila face parte exact din acest tip de "argument" al presei de "smecheri" care stiu ei mai bine ce si cum pana ies pe usa si fac ei insisi ceva. Atunci e groasa... Sariti ca ma fura!

      Tu ai pretentia ca asta ar fi o replica la comentariul nr. 8.21.

      Nu este. 

      Pare ca n-ai alta intenție decît sa ma hartuiesti.

      Continua! 

      Voi ceva mai bun de facut nu aveti?

    Dincolo de toate astea, chiparosul Teoforovici (care se crede ent) ne garanteaza ca piata noatra de capital va deveni una emergenta gratie eforturilor guvernului.

    Ha, ha, ha!  

    Ha, ha, ha! 

    Cu ASF-ul asta, cu hotiile mascate de la SIF-uri si cu lichiditatea de cacao nu ajungem piata emergenta nici in 100 de ani. 

    In rest, articolul este bun (in opinia mea) si semnaleaza ceea ce multi investitori de bun simt au observat deja - exista cativa sacali in piata si multi catelandri (servitori) care dau din coada pe langa acesti sacali (probabil in speranta ca vor primi si ei un oscior din prada furata, daca inca nu l-au incasat deja).  

    Mica piata, umili actori!

    1. Parca am indeplinit conditiile de aderare la UE?!? Si am devenit membri! Am bifat cerintele de membru NATO? Si am ajuns. Politica mondiala, aia continentala sint chestii tare perverse cu standarde tare relative.

    Dar la final o dai cu mucii-n fasole : "Voi sesiza, de asemenea, organele competente ale Statului Român pentru a sancţiona dar, mai ales, pentru a preîntâmpina reiterarea unor ase­menea incidente." - ?!!

    Ce sa sesizezi , prostia unor ziaristi care preiau stirile fara sa se documenteze ?

    Ti-a intrat in reflex asta cu "sesizarea"...  

    1. Am reflexul delatiunii. Am renuntat de mult la iluzia ca vreo autoritate s-ar putea sesiza din proprie initiativa. Cu prostia, nu stiu, s-ar putea sa fie vorba si de enteres. Adica unii sa fi stiut cum stau lucrurile pe bune si sa faca pe prostii... N-ar trebui ignorata nici buna credinta! Niste redactii au primit niscai comunicate, le-au luat de bune si le-au publicat! Am mai vazut si d-astea. Vine unul si zice sa-l ajuti ca are cancer. Dai anunt, se string bani, afli ca pretinsul canceros n-are nici pe dracul! Io-s mai suspicios. Vreau sa vad tumoarea. Dar exista si altfel de oameni. Unii mai creduli, altii mai inimosi...

    Dom'ne dar ce suparare pe AIPC si Beze. AIPC exista de ceva timp, dar asa, sa primeasca un articol de prima pagina, clar au facut ceva si au suparat pe cineva. O fi doar o coincidenta ca apare acum, cand SIF5 scoate armele si da semne clare ca nu va convoca AGA nici la cererea ASF.

    Nu imi aduc aminte sa fi vazut atata vehementa din partea Bursa acum doi ani, cand AIPC tragea sa blocheze consolidare aia nesimtita de actiuni de la SIF2. Probabil Ceocea nu era asa disperat cum e Ciurezu. 

    Eu stiu de AIPC de ceva timp. Dau comunicate de prin 2008-2009. Am crezut ca sunt unii care se baga in seama, ca stim cu totii ca e plin de asociatii din astea. Dar am mai vorbit cu unul si cu altul de-a lungul vremii, am inteles ca nu e chiar asa. Cica AIPC au fost destul de implicati (de partea investitorilor) si in scandalul cu ofertele publice obligatorii (Rompetrol), si in ridicarea pragului la SIF-uri. Cineva mi-a zis ca AIPC a tras si pe chestia cu fondul de compensare, ca pagubitii de la Harinvest sa isi ia banii, etc. 

    Eu i-am urmarit mai atent in scandalul cu SIF2, ca era o problema tehnica (consolidare de actiuni), cu care m-am intalnit si eu in practica. Si mi s-a parut ca aveau dreptate, nu intram in detalii acum, dar ce vroia SIF2 sa faca era o mizerie.

    Asa ca, s-o spun pe sleau: probabil Beze si AIPC au niste pacate si probabil unele chestii din articol sunt adevarate. Dar mi se pare ca articolul da in AIPC/Beze numai din cauza acestui razboi intre SIF-uri. Si tonul articolului e cam agresiv si insista doar pe defecte/pacate. Daca nu mi-ar placea cum scrie MA si nu i-as fi vazut alte articole, parca as zice ca e un articol care, indirect, vrea sa zica ca Ciurezu e bun si toti care dau in el sunt niste nenorociti. 

    1. Eu habar n-am avut de AIPC, acuma m-am prins. Imediat ce m-am dumirit, am scris. Tocmai asta spuneam, ca oamenii ar trebui sa fie mai sceptici, mai scormonitori, mai ales jurnalistii. Eu verific absolut tot. Dar atunci cind am de-a face. N-am mijloace sa sap dupa toate indiciile la intimplare. Stiti cine ar avea si ar trebui sa verifice toate prostiile astea? Statul!

      Dar ce treaba are statul cu ce comunicate da AIPC/Beze? Ultima data cand am verificat, eram intr-o societate democratica, cu libertate de exprimare, etc, etc. Ce ar trebui sa verifice statul, ca nu prea inteleg? Sa ii spuna lui Beze ca nu are nevoie sa dea comunicate.

      Si, sincer, daca imi ziceti ca nu ati aflat de AIPC decat acum, nu vreau sa va jignesc, dar pare ca nu stiti suficient despre piata de capital de la noi. Eu care stau pe margine si stiu de ei din 2008-2009. Bursa, la care sunteti ziarist, le difuzeaza comunicatele. E cam greu sa nu stiti de ei, macar asa, in trecere. 

      Ia documentati-va si despre Daniletz & Co si scrieti cum se erijeaza ei in reprezentanti ai unor grupuri profesionale (fix ai magistratilor) fara sa fie. Sunt curios daca o sa fie la fel de bun documentaristul, sau la fel de favorabila cenzura.

      ...are, in principiu, treaba cu tot ce se intimpla in el. Recte, in speta, daca autorizeaza o organizatie, sa se asigure sa functioneaza in parametrii proiectati. In Romanica sint firme in aer, asociatii in rahat, initiative care nu-s nici vii, nici moarte. Eu nu sint angajatul Bursei. Nici strain de ziar nu sint, exista niste afinitati,s-au format niste legaturi. Sint prieten cu Make. Dar ma straduiesc si sa raspund la orice solicitare a lui. E seful meu? O fi, n-o fi...

      Sa ziceti ca ma plateste Savaliuc?:))

      Eu zic sa contribuiti la statul procurorilor care nu instrumenteaza dosarele indiferent cate plangeri sau sesizari s-ar face. In schimb, se reped sa ”faca” dosare când impulsul vine de la ”ai nostri”. Am vazut ca ati inteles perfect cum functioneaza ”sistemul”. De ce sa nu participam si noi? Pe urma mai ne plangem... ca e amuzant, daca n-ar fi tragic... pentru ”ai lor”.

      Nu sint.

      In general, am o relatie administrativa in partea administrativa a editurii, dar nu in Redactie. Desigur, imi permit sa observ cind un nou angajat in Redactie o ia prin balarii, dar, la modul strict, raporturile dintre ziaristi sint de colegialitate si sprijin reciproc, nu de autoritate. Cine nu intelege asta, este exclus de colectiv sau...se exclude singur... 

    Dacă Mihai Antonescu nu se activa la ordinul lui Ciurezu să caute despre AIPC și să audă doar ce vrea, ar fi auzit și că Bilteanu a ajuns la zdup în urma unei sesizări a AIPC. Hotel Azuga, pentru cine stie

    1. Bilteanu a ajuns la zdup pentru ca Lakis nu si-a onorat promisiunile date securistilor lui, din vechi. Altfel putea sa scrie sesizari si NATO, si Papa... Cititi cele trei episoade cu Lakis-Hezbollah, publicate de mine in Bursa. Si luati-ma in serios, eu nu spal varza!

      la felul cum a vandut participatia Oltchim si pastrat pe cea la BCR. Am inteles ca üagina de internet lauriana este inca in constructie si ma oblig sa o realizam ca sa nu se mai supere domnul MA ca ii face concurenta. Amandoi sunt deliciosi, daca ne asezam si punem la cale de o asociatie virila putem sa da lectii la noua asociatie a celor de investorrelations

      Ciurezu a facut ce fac toate institutiile financiare care impachereaza activele toxice si le ”vand” ca derivate si le pastreaza cat pot de mult pe cele rentabile. Problema lui Ciurezu e... ce face dupa ce a vandut activele... chiar si pe cele rentabile.

      Recititi toate consideratiile mele despre SIF-uri! Singura mea conversatie cu Ciury a fost o altercatie. Intr-o conferinta de presa. Nu cred ca ma place. Nici nu-mi prea pasa...

      Bateti la porti deschise. Nu v-as imputa asa ceva.

      Nu vreau sa mai aud cuvintul "Oltchim"! Am lucrat cu unul care l-a cumparat. Am mai avut de-a face cu niste unii care mi-au impuiat capul cu prostiile lor. Oltchimul ar trebui interzis prin lege! Despre BCR as putea, la fel, sa perorez un ceas!:))

      Problema lui Ciurezu e... ce face dupa ce a vandut activele... chiar si pe cele rentabile???....

      Ciurezu a vandut un activ BCR si cu banii incasati a cumparat pachete de actiuni la TLV, si care au in momentul actual o rentabilitate de 70% si BRD, cu rentabilitate la zi de 40%.  

      Da, a cumparat si SIF1, care avea un discount de 62%, si s-a uitat mai atent la ce valori ascunse se ascund acolo, ca sa se justifice un asemenea discount, si a descoperit, ceea ce nici unul din performerii de la SIF1 nu a dorit sa fie vazut de actionari....si s-a intrebat si a intrebat.  

      Problema lui Ciurezu nu este managementul activelor financiare ci faptul ca latrat in biserica si baietii aia fini vor sa se razbune in cel mai ordinar mod.

      Oare te-ai intrebat care este problema lui Dragoi, Buica sau Doros? Ia intreaba-te daca mai au active rentabile de vanzare?...apropo la TLV au interzis 

      Stimate actionar, eu am pareri usor diferite despre piata de capital. De exemplu, Banca Transilvania nu mi se pare chiar asa perla coroanei. Asta nu inseamna ca dau in ea cu pietre, chiar apreciez dobanda lor la contul de economii (e peste a concurentei). BRD mi se pare ca are alta stofa... ceva mai trainica. SIF-urile nu mai sunt ce au fost cândva (din ce in ce mai lenese). Nu ma provoca sa-ti dau exemple de societati care se amuza de performantele astora.

      ...ca, in iarna, Asociatia Brokerilor l-a premiat pe Ciurezu drept campion al tranzactiilor si titan an randamentelor pe anul 2018. La el, saracul, era vorba de o singura vinzare!:)) Cum gestioneaza activele fiecare SIF, e o problema. Toate cheltuielile astea "strategice", achizitiile "militare" n-au nimic in comun cu rentabilitatea comerciala. Eu as nationaliza SIF-urile. As dizolva FP. N-as fi retrocedat nimic, n-as fi improprietarit pe nimeni. Asta era calea. Economica. Am ales-o pe aia electorala. Si p-aia meschina, ciorditoare.

      As putea sa bag de vina la toate. Am lucrat pe varii segmente cu toata lumea. Cumulat, BRD mi se pare o treaba proasta. Daca m-ar intreba cineva, am lucrat bine cu BR, pe vremuri, pina s-o ia grecii, cu Citi corporate si, oarecum, cu ING. Credit Europe m-a surprins placut, dar ca privitor. N-am fost clientul lor. Nici ei ai mei. BCR si BT sint cele mai infecte banci din sistem, dupa alea grecesti, o spun fara ezitare.

      daca si comisia europeana cu litere mici a recunoscut ca situatiile financiare audiate de KPMG au un sold la sfarsit de an diferit de inceputul noului an nu va e clar:-)

      Stimate XXX, sunt intru-totul de acord cu parerea ta despre TLV. Dar daca ai reusit o rentabilitate de 70% pe un activ il vinzi. Nu degeaba am spus ca celelalte SIF-uri, adica SIF1, SIf2 si SIF4 au interzis la vanzare TLV, iar daca vor controla SIF5, iar modificarile alea de act constitutiv vor fi instituite, nici Ciurezu si nici altcineva nu va transforma profitul potential la TLV in profit realizat, pentru ca TLV trebuie sa fie controlata de un grup de interese, si evident ca este.

      Hai ca te provoc si te rog sa-mi dai cateva exemple de societati care se amuza pe seama lui SIF4 si SIF1. 

      Pertinent comentariu.

      Un exemplu, pe care ar trebui sa si-l asume conducerea BVB ca pe un mare esec, este Aeroteh (AER). Societatea asta a dat 20 de lei dividend in ultimii 10 ani, iar in ultimii 3 ani peste 10 lei. Ar putea sa explice conducerea BVB de ce s-a delistat societatea asta? Sunt societati care nici acum nu platesc dividendele prin depozitarul central. De ce AER trebuia sa se supuna dorintei astora cu toate ca era listata la categoria necotate? Asta inseamna sa nu intelegi ca oricat ai fi de sef, altii pot fi mai buni ca tine. Acum e societate inchisa cu o evolutie la care multi nici nu pot visa.

      Chapeau bas dlui Dumitru Banut, un om deosebit de inteligent, cald si haois, dar si domnilor Grigore Filip si Mihai Toncea de la AEROSTAR care au intrecut in exercitiul 2018, la indicatorul profit brut SIF1, SIF2, SIF3 si SIF4 si au egalat profitul lui SIF5.

      Nu degeaba facultatea de aeronave a fost una de elita in anii 70-80, din care de altfel a facut parte si dl Dan Dragoi tatl lui Bogdan Dragoi. 

      Dar stati sa vedeti ca tocmai ma pregatesc sa dau cu caciula dupa Doros!

      Cam asta e Romania... un melanj straniu in care convietuiesc oameni exceptionali cu fosile de pe vremea impuscatului care cred ca un producator de constructii metalice pe stoc se compara oricând cu un actor din domeniul aerospatialelor. Actorii cam seamana la prima vedere, asa vazuti la costum la cate o aga, dar e o diferenta uriasa de substanta intre unii si altii, ca si intre cei care sunt de partea unora sau a altora. Unii fura banii pentru costume, altii fac bani de nu le mai stiu numarul.

      Am scris la un moment dat despre virful de tehnologie al unor active si despre cit de rentabila e industria avansata... Despre, de exemplu, Elprof SA, fosta Electronica Industriala, firma detinuta de Aerostar si Iarom, care inchriaza spatii comerciale, in Baicului, la ateliere de cizmarie, depanatori de copiatoare, negustori de linoleum...

      Daca ati avea ceva studii in domeniu n-ar fi o problema sa jonglati cu criteriile care delimiteaza anumite industrii. Multe societati spliteaza activele pentru a le putea gestiona si a nu interfera nociv cu businessul principal. Numai diletantii confunda activitatile la acest nivel inaginandu-si ca închirierea de hale e industrie avansata. Multi dintre cei care scriu despre piata de capital sunt in aceasta situatie crezand ca documentarea unora ii ilumineaza si pe ei. Un documentarist care nu se pricepe la un anumit tip de industire e nimeni cu urechi... Confuzia asta e intretinuta si de presa de proasta calitate.

      ...timpul enciclopedistilor a trecut, ca nu mai exista pregatire multilaterala... Mai stiu ca, daca as fi fost contemporan cu Da Vinci, cu Pascal, cu Tesla sau cu cu Hemingway, as fi fost cam stingher si probabil m-as fi facut cu greu tolerat prin preajma lor... Dar, in 2019, pot spune fara ezitare ca sint mai bun decit oricine la orice. Esenta formarii e capacitatea de a putea ataca oricind o noua disciplina. Si daca n-am habar de nimic intr-un domeniu, miine seara voi fi apt sa port o discutie la un nivel decent. Iar luni pot excela in fata oricarui interlocutor. Credeti-ma pe cuvint!

      Eu cred sincer ca va inselati profund. E o diferenta colosala intre a purta o discutie, ceea ce nu inseamna aproape nimic, si a intelege un domeniu oarecare. Sunt oameni care studiaza ani de zile un domeniu si nu prea il inteleg. Ideea e ca presa noastra e plina de discutii, dar e goala de substanta , pentru ca multi discuta fara sa aiba o reprezentare suficient de limpede a subiectului. Eu nu cred ca ati putea sau as putea excela niciodata in fata unui cunoscator in ale aviatiei, de exemplu, oricat de mult v-ati sau m-as documenta. Doar daca as avea un parcurs profesional similar as indrazni sa ma compar, altfel as pastra mereu o rezerva. Imi amintiti de copiii mei care cred ca pot citi pe net si pot fi informati despre orice. In fata unor profesionisti astfel de demersuri mi se par puerile

      Mi-e imposibil sa va conving. Si nici nu sint convins ca merita, cu toata sinceritatea si fara a voi a va vexa in vreun fel. Nu va cunosc. Daca am fi calatorit cu trenul pina la Ploiesti, in acelasi compartiment, ne-am fi cunoscut mai bine.

      Nu toti oamenii intampina dificultatile dumneavoastra. Unora le este de ajuns sa stea trei zile in China, ca sa inceapa sa vorbeasca chineza fluent. Altora le sunt necesare doua saptamani de studiu ca sa dobandeasca cunostintele unui medic stagiar. Unii citesc o carte de 600 de pagini in zece minute si pot reproduce circa 60% din informatia din ea. Faptul ca ganditi ceva mai greoi este ceva personal, nu trebuie sa credeti ca este un fenomen general.

      Incep sa ma dumiresc... de aici vine increderea patologica in idei vomitate la prima vedere. Latinii nu aveau niciun respect fata de cei care ”incep”... ii venerau doar pe cei in stare sa mai si termine.

    Este foarte bine ca ati semnalat impostura. Cine stie, poate ca in lipsa de informatii concrete despre un subiect important al zilei, ziarele au preluat si ele ce le-a fost la îndemână. În ceea ce privește subiectul in sine am asa o presimtire ca Lakis, Dragoi & co isi vor pierde brusc apetitul pentru risc.

    1. Dragoi nu cred ca intelege exact ce I se intimpla. E prea mare. E ca un diplodoc, enorm, covirsit de propria talie, cu un sistem nervos primitiv. Daca il smulgi inima, creierul afla peste cinci minute ca a murit...

    ... si tot nu e nimeni care sa zica de bine de Beze sau sa-l placa, si aia care-i tin, oarecum, partea, parca se scuza ca nu-l scuipa!:))

    1. La ocna se intilnesc trei insi, intr-o celula, adusi de Securitate. Se intreaba intre ei: pentru ce esti aici? Primul spune: Eu am strigat "Traiasca Vasile Luca!". Al doilea zice: Eu am strigat "Moarte lui Vasile Luca!". Al treilea cica: Eu sint Vasile Luca!

    ,,Asociatia unipersonala a neinvestitorului pe piata de capital Sclabiniu Bezel'' se erijeaza in voce a tuturor investitorilor prin titulatura pe care si- o aroga. Nu poti fi reprezentantul nimanui fara sa- l intrebi daca iti ofera un atare mandat. Cel putin nu intr- un stat de drept. Real. Trebuie sa spui( daca nu esti impostor) :

    ..Reprezint urmatorii investitori de pe piata de capital: lista.In numele lor exprim urmatoarele opinii: lista''.  

    Dar neavand lista la temelie( sau avand o lista uninominala), atunci poti obtine leverage spre influentarea opiniei publice, prin ambiguitatea titulaturii, sau alte tipuri de tertipiri( inselaciuni). Foarte convenabil. Sa fii singur, dar sa ai aparenta covarsitoare a unei multimi. Autoritatile nu vor sesiza decat pe cei care nu fac parte din retelele lor de interese, sau ale prietenilor lor. De- aia sunt autoritati. Pentru putere. Nu- si pot permite slabiciunea onestitatii sau moralitatii autentice. Doar aceea a simulacrului, care este de altfel obligatorie pentru succesul sarlataniei numite politica sau a oricaror demersuri prin care se urmareste sechestrarea si administrarea puterii( furtul puterii ) de la proprietarul sau natural( fiecare om in parte ). Daca esti slab, decazi, Omenia este o slabiciune in jocul puterii. Dupa parerea mea, faptul ca doresti sa obtii puterea, este o dovada sufucienta de stricaciune morala si o insulta la adresa semenilor tai, pe care vrei sa- i conduci( implica faptul ca ei iti iti sunt inferiori- untermensch ). 

    1. Sintetic, clar, corect.

    Sediu la BDT Mazda pe Splai si afiliere internationala semnificativa! In ce lume traim?!?

    La inaltime, ca de obicei!

    1. Antonescu este sclavul lui Ciurezu. A scris vreodata marele jurnalist Antonescu ceva rau de domnul Ciurezu? Niciodata. Domnule Antonescu, s-a terminat sugerea de la Sif 5. Gata

      Antonescu are comportamentul lui Sima( marele broker) care pana la urma a fugit din tara. Asta e jurnalist?

      Bre, geniu carpatin, titan al gindirii, daca banii erau criteriul de orientare, intre Ciurezu, zgircit notoriu, cu state vechi, Lakis, un arab practic, din cultura ciubucului, la care as fi avut si nenumarate intrari protejate, prietenoase, cred ca e cunoscut lobby-ul meu in spatiul siro-libanez, un Dragoi speriat si dispus sa rezolve problema cu oriciti bani, la care iar as fi avut intermediari girla... unde crezi ca m-as fi dus cu mina intinsa?!? Cine dracu' te poate crede? Nici la intoxicari nu sinteti buni, vai de capul vostru!

      Inca n-a fugit din tara. Si mai e si in libertate. Si isi mai permite si sa sulemeneasca cu chinoroz de amorul artei. Comparatia cu Sima nu ma jigneste atit de tare. Eu cu cine sa va compar? Cu Tariceanu, cu Dancila, cu Forrest Gump?!?

      Nu te mai lua cu asta, ca daca-si pune mintea cu tine ramai in spielhoseni sa speli mazdele-n curtea reputatei si afiliatei tale organizatii!:)) Antonescu e rau, cainos, se tine de capul tau o viata daca trebuie, habar n-ai tu pe cati a popit mai smekeri ca tine! Tu esti un d-ala cu cioc cumparabil c-un pol!

      Antonescu nu-i sclav, e nebun! De-aia si e asa de periculos, nu poti sa stii de unde-i vine cand ii vine. E disperat dupa bani cand n-are dupa ce bea apa da se poate sa i se si rupa de milioane. Si daca se trezeste cu fata la cearsaf, sa te tii, poti sa fi frate cu masa si sa-l poleiesti cu aur, daca-i vine lui pe chelie, ti-o trage de nu te vezi. Sa zica unul un prieten, o ruda, un asociat ceva caruia sa nu i-o fi tras sau la care sa nu se fi zburlit la un momen dat. Daca-l tii cu ceva la respect e cu vorbe si cu chestii intelectuale, acolo e sensibil, daca te considera destept si cult esti dea-l lui, moare cu altii de gat pentru tine. Da cu bani, cu amenintari, cu rugaminti esti pierdut.

      asa e! Voi il cunoasteti? Ati vazut ce bea, ce mananca, ce colectii are, la ce hoteluri sta, in ce cercuri se invarte?!? Zici ca-i Rotschild. Si nu minte, n-are un chior, e saracul saracilor daca te uiti la el in portofel, n-are nimic, dar nu-i pasa, traieste ca un belfer si nu da doi bani pe nimeni.

      Te mai si semnezi! Vezi ca ti-o coc, stiu si eu sa dau din casa!

      ... la care m-oi fi zburlit... Hai sa nu facem caracterizari de bac, nici profile de psihanalist cu romano-americana! Si mai usor cu banii care nu conteaza, ca o sa evite lumea sa ma remunereze, o sa-mi arunce numai maxime din Blaise Pascal!

      ... sau sa te astept intr-un gang cu un levier balshoi?!? Comentariile sint libere dar se refera la textul din ziar. Acuma, nu exhaustiv, nimeni nu-i absurd, o mai luam pe aratura de dragul conversatiei si al literaturii virtuale... Dar hai sa nu postam si poze din baie, si inventarul frigiderului si judecati de valoare a transparentei comportamentale...

    Deja mi-e greu sa urmaresc, de pe mobil, tot cirnatul de comentarii. Postati la coada, ca sa fim siguri ca vad si raspund!

    la comentariul 112 s a ajuns

    1. Sa ma ocup un pic de Arafat. Cind am auzit prima data de el era un personaj extrem de ok. Inca nu pasea pe calea notorietatii impanate cu osinza politica. Celebritatea in crestere i-a dat un impuls pozitiv. Dupa care a intrat in panta descendenta. Am dat peste citeva subiecte posibile. Nici nu vreau sa calc pe urmele lui Tolontan, sa-mi miroasa computatorul a carmol si-a iod...

      ...si a mort...

      ... miros uneori mai bine ca viii...

    De ceva vreme ati reusit sa gasiti subiecte insolite, unice, pasionante. Nu e un ziar senzationalist dar nici unul obtuz, banal, plictisitor, facut ca sa fie. Cred ca e cea mai buna publicatie de dupa Revolutie si nu ma refer numai la presa financiara sau la cotidiane. A intinerit parca echipa, aveti si analisti experimentati, de exceptie, pina si comentariile cititorilor sunt inteligente. Iar cum scriu domnii Make si Antonescu e o desfatare! Felicitari din inima!

    1. Multumesc dinspre partea mea si in numele ziarului cu care am o relatie de concubinaj din ce in ce mai asezata.

      Mai incet cu laudele la adresa autorului! Dupa cum se vede, dumnealui are o predilectie pentru atacul la persoana, insinuari, speculatii, amenintari deghizate si sugestii de natura sa influenteze publicul si alte publicatii. Nu foloseste aproape deloc argumentele de ordin logic sau legal in privinta comunicatului AIPC, iar in punctele cheie ale articolului dumnealui utilizeaza doar aluzii, nu informatii certe. Autorul nu discuta daca pozitia AIPC e una incorecta sau inselatoare, ci cum e Beze, pe cine slujeste el si unde are sediul AIPC. Asta poate fi insolit, pasionant pentru unii, poate si unic, dar in nici un caz ceva serios sau profesionist. E ziaristica de Bucurestii Noi, nu de Washington Post. Cum ar fi sa ne intrebam si noi: unde locuieste autorul Antonescu, cat cheltuieste anual, pe ce si de ce il tine Make in brate? Cum de apare el in Bursa numai cand trebuie sa muste din tabara care i se opune lui Ciurezu? De ce nu scrie Make asa, ca dumnealui, cu coltii la vedere? De teama ca nu cumva sa-i rupa dupa asta coltii? Sa facem acum niste supozitii? Poate ca ar fi pasionant pentru unii, dar mai bine tinem informatiile certe in sertar! Pentru ca, asa cum ar zice autorul, nu se stie cand se sesizeaza organele statului la vreun incindent viitor! Cum spunea un alt comentator, daca Antonescu nu a auzit pana acum de AIPC, atunci cum se mai da el mare specialist in piata de capital autohtona, asa pacatoasa cum e ea!? Oare AIPC a auzit de Antonescu? Daca raspunsul e afirmativ, atunci AIPC e mult mai bine informata decat Antonescu! Ce ne poate spune Antonescu util despre refuzul lui Ciurezu de a convoca adunarea la cererea unor actionari? Nimic! In schimb, Antonescu identifica rapid fantome cu poza de afisat in ziarul Bursa! Curat fantoma! Si cu niste comunicate concrete! Dar autorul, umil, zice ca nu emite judecati de valoare, dar se da oparit ca unii publica pozitiile AIPC. Exact cum ne irita si pe noi, altii, cand Bursa publica articolele scrise de Antonescu, agresive, aspre, intransigente şi autoritare. Macar noi, altii, putem avea o mai mare indreptatire sa fim iritati atat timp cat Bursa aloca spatii largi pentru articole de infierare pe baza de zero argumente legate de continutul comunicatului AIPC. Ca, vorba aia, noi nu suntem ziaristi de Dambovita, ci niste cititori care ar dori sa primeasca de la desteptii presei romane niste argumente reale, valabile. Ce primim de la domnul Antonescu? Doar argumente fantoma din care se aude un glas dogit: ciu…ciu… Rezultat al sondărilor pe care autorul le face regulat în hăuri vadimiste, tenebroase, dar profitabile…

      Te faci ca nu intelegi subiectul. Articolul nu este despre comunicatul lui Beze, ci despre faptul ca AIPC este o asociatie fantoma. Tie ti se pare ca este un atac la persoana lui Beze, pentru ca Beze si numai Beze este AIPC, dar articolul este despre AIPC si Beze si numai Beze este vinovat ca AIPC se reduce doar la Beze. Ai inteles? Beze!

      Ca sa adunati la un loc niste argumente rasuflate si ca sa proferati exact genul de atac pe care mi-l imputati. Imi suna cunoscut idiostilul si schema de redactare. Nu mi-am propus disectia comunicatului. Problema in speta este calitatea emitentului nu mesajul care ar fi putut fi genial, fara sa altereze datele problemei. Bine, nu e cazul... Cum spuneam, eu scriu pe ce ton vreau si publicatia sau statia careia ii propun textul sau materialul il accepta sau nu. In general, de 30 de ani, il cam accepta. Nu ma jigneste reprosul etern ca am colaborat la Romania Mare, la OTV sau la Atac. Am lucrat cu Tros, cu ITN, cu La Stampa, am condus o publicatie in care scriau Iosif Sava, Dan Grigorescu, Cezar Tabarcea, Romulus Anastasescu, Pan Vizirescu, Tudor Caranfil. Am publicat literatura, am produs muzica, am fost la ziua lui Saddam. N-ati trait voi ce-am trait eu dar oricum nu conteaza. Eu pot distila senzatii dintr-un pahar cu apa mai complexe si mai grandioase decit puteti voi acumula intr-o viata in Paradis. E diferenta mai mare de la om la om ca de la om la animal.

      Dar tu unde esti, in Washington, sau in Bucurestii Noi?

      Te înșeli amarnic privind semnatarul comentariului (si acesta este motivul pentru care scriu, sa poti confrunta ID urile). Nu este persoana la care te gândești, nu te flata singur. Pe unii încă îi revolta stilul si persoana ta, si aleg sa se exprime in sensul acesta, pentru alții nu exiști. Din fericire ma situez in a doua categorie. Hai închide ca te sunăm noi.

      Si eu asa fac, pun comentarii anonime pe platformele care-mi repugna ca sa vada ca le ignor. Nu ma flatez ca esti persoana care nu esti care credeam eu ca esti numai ca sa-mi pot hrani vanitatea de postac, implinirea de autor nu-mi ajungea! Nu pot face fata replicilor acide si ingenioase, ma simt covirsit, cum m-as putea pune cu un adversar de o asemenea talie?!?

      N-am acces la ele si nici nu ma intereseaza. Eu intretin dezbaterea pentru ca asta mi-am propus, sa-mi fac treaba bine. Asta e al doilea articol pe care il public in Bursa in luna iulie. Primul, despre SIF Moldova, a aparut in 4 iulie. N-am animat comentariile, au fost 12. Am promovat materialul pe alte canale. Cele doua texte au avut obiective diferite. Ambele si le-au atins, au mers fulminant, fiecare in sensul propus. Faptul ca ma ignorati cu atita zel contribuie plenar la atingerea scopului.

      Nu va iluzionati! Vad ca bine v-a mai spus asta un alt comentator! Nu mi-a luat prea mult timp sa scriu comentariul anterior. Si nu sunt deloc cine banuiti, ca sa afirmati ca recunoasteti idiostilul. In loc sa afirmati ca am scris argumente „rasuflate” mai bine scriati niste... argumente. Asemenea ironii de gazetarie „low level” directionate sub centura nu fac cinste unuia care pretinde ca a inteles ceva din continutul ideatic vehiculat de Iosif Sava, Caranfil sau Anastasescu. Daca ar fi fost mai importante valorile la care va raportati grabnic si cu atata modestie, nu ati fi scris seria de articole legate de SIF Oltenia, care sunt neindoilenic partinice, cu supozitii intolerabile intr-o lume a adevarului, demne de Tricolorul sau de Romania Mare. Nu cred ca subiectul unei publicatii trebuie sa fie „calitatea emitentului” unui comunicat, asa cum pretindeti! E inutil sa ne spuneti ca va intereseaza „calitatea emitentului”. Ca doar nu va treziti din somn cu gandul la calitatea unui „emitent” care este pasiv si care-si duce existenta in tacere. Impulsul pentru articol a fost dat de „actiunea” emitentului, adica de comunicatul sau. Altfel, nu cred ca maine, ca practicant tenace al investigatiei, o sa scrieti in ziarul Bursa despre calitatea Asociatiei Sportiv Columbofila doar pentru ca ea exista. Inteleg ca trebuie sa va duceti traiul, dar cred ca ati putea sa nu faceti compromisuri atat de mari si atat de extinse in timp. Daca ati publicat literatura, de ce nu simtiti ca literele sunt mai expresive in bine si nu in rau?! Daca ati produs muzica, de ce nu auziti tonul fals din melodia produsa de tastele cu care produceti aceste texte?! Daca ati fost la ziua lui Saddam, de ce nu ati inteles ca jubilarea excesiva cere un echilibru cu o intristare pe masura!? In loc sa va tot impaunati c-ati trait multe intr-un inefabil atat de inaccesibil altora, mai bine ati fi meditat la ideea milenara ca inmultirea cunostintelor proprii adanceste si mai mult ignoranta. Privind din exterior, asta chiar vi se intampla, dar nu la nivelul specialitatii proprii, cum ati fi tentat sa credeti, ci la un nivel pe care, observ, nu-l puteti intui deocamdata! Eu m-as feri sa afirm public – cum afirmati dv.-, accesul la senzatii „grandioase” de teama sa nu cad in impostura generata de inevitabilele caderi proprii fiintelor umane, care nu cadreaza cu apanajul zeilor. Smerenia este intotdeauna o virtute. Mandria, intotdeauna un viciu! Nu ma deranjeaza deloc aceasta lansare a dv. in sfera inalta a vanitatii, tocmai pentru ca stiu ca ea o sa va aduca si impactul inevitabil cerut de gravitatie! Va fi o cuvenita readucere „acasa”, dar si un eveniment deopotriva dramatic!

      Vă mulțumesc! Câteodată realitatea e așa de insistent mistificată încât, din bun simț, mulți încep să se îndoiască. Adevărul e că hărmicia unora e suspectă.

      Adevarul e ca doar Dostoievski putea sa anticipeze specimenele astea in visul lui Raskonikov: "Raskolnikov zăcu în spital până la sfârşitul postului şi Săptămâna Mare. Aproape întremat, îşi aminti de visele lui pe când zăcuse cu febră mare şi în delir. I se părea mereu că lumea întreagă este osândită să cadă victimă unei ciume înfiorătoare, nemaiauzită şi nemaivăzută, venind din străfundurile Asiei spre Europa. Trebuia să piară toţi, în afară de câţiva aleşi. Apăruseră nişte trichine noi, nişte fiinţe microscopice, care pătrundeau în corpul omului. Aceste fiinţe erau spirite înzestrate cu raţiune şi voinţă. Oamenii în corpul cărora pătrundeau turbau şi-şi pierdeau minţile. Dar niciodată, niciodată oamenii nu s-au considerat atât de inteligenţi şi atât de siguri de adevărul lor ca cei atinşi de boală. Li se părea că niciodată n-au existat verdicte, deducţii ştiinţifice, convingeri morale şi credinţe mai neclintite ca ale lor. Sate întregi, oraşe întregi, popoare se molipseau şi cădeau pradă nebuniei. Toţi erau agitaţi şi nu se înţeleageau între ei; fiecare credea că el singur cunoaşte adevărul şi deznădăjduia, uitându-se la ceilalţi, se bătea cu pumnul în piept, plângea şi-şi frângea mâinile. Oamenii nu mai ştiau să judece ce este bine şi ce este rău. Nu ştiau pe cine să condamne şi pe cine să achite. Se omorau între ei într-o furie absurdă. Se adunau în armate, dar armatele acestea, pornind în campanie, începeau să se destrame, rândurile se desfăceau, ostaşii se năpusteau unii împotriva celorlalţi, se împungeau, se tăiau, se sfârtecau şi se mâncau între ei. În oraşe, zile întregi suna clopotul de alarmă; erau chemaţi toţi, dar cine chema şi pentru ce chema nu ştia nimeni, şi toţi erau alarmaţi. Oamenii părăsiseră meşteşugurile cele mai obişnuite, fiindcă fiecare îşi propunea ideile, reformele şi nu puteau să cadă la o înţelegere înte ei; agricultura era părăsită. Ici-colo oamenii se adunau grămadă, se învoiau să întreprindă o acţiune comună, jurau să nu se mai despartă, dar o clipă după aceea îşi uitau făgăduielile şi începeau imediat cu totul altceva decât ceea ce propuseseră, se învinuiau reciproc, se băteau, se omorau. Casele luau foc, începuse şi foametea. Toţi şi toate se prăpădeau. Ciuma se întindea, înainta mereu. Din lumea întreagă nu se puteau salva decât câţiva oameni curaţi la suflet, oameni aleşi, destinaţi să dea naştere unei noi omeniri, să reînnoiască viaţa, să purifice pământul; dar nimeni nu-i lua în seamă nicăieri pe aceşti oameni, nimeni nu le auzea vorba şi glasul."

      Este, intradevar, instructiv sa patrunzi intunecata bolta de gindire aproximativa a cuiva aflat permanent in baiguiala confuza pe langa subiect si sa constati la ce ii serveste Dostoievski.

      Cristian Sima il citise si el. 

      Sima l-o fi citit, insa a fost mai incantat de perspectiva crearii unui organ de presa (hotznews - sau hotzul de stiri) pe care sa-l imparta cu "tovarasii" spre propasire mutuala, asa cum e moda pe la noi. Waisted talent.

      O tineti langa, ati cazut in butoiul cu lectii acre despre smerenie? Se vede lipsa deprinderii scrisului din avion, grafia, punctuatia, cursivitatea scremuta... pe cine dracu' ati putea sa convingeti, cu ce arme, in ce scop?!? Nu va apasa evidenta diferenta de talie? Eu sint polemist de cariera, format, instruit in sensul asta, construit pe vocatia cuvintelor aruncate in aer care vor cadea negresit pe hirtie in ordinea fireasca, sint pamfletar, sint cel mai talentat autor de expresie romana in viata si activitate, am geniul, rutina bine temperata... Voi puteti nadajdui la scrisul unor post-it-uri lizibile lipite pe frigider, sinteti aspiranti la anvergura de a baga un "spala-ma!" cu degetul umed in praful masinii parcate, cu stress-ul cratimei nimerit amplasate... Urlati-va frustrarea de postaci anonimi in slujba unor mediocri arivisti aflati in climaxul unei glorii conjuncturale, fitirisiti-va unul pe altul si umflati-va cu consolarea cu care va hraniti si cind va uitati in oglinda, functionari strepeziti, milfe expirate, buhaite, amagitilor in ale evidentei ratari negate, peren bintuiti ai conditiei rurale care nu se poate spala pentru ca vine din nucleul fiecarui atom!

      Citesti Dostoievski pe internet?

      Dupa care se ascundea lipsa de cultura solida a studentilor la ATF, clasele Olga Tudorache-Adrian Pintea, acum 25 de ani, glazura din care se distila betia pictorilor netalentati muritori de foame... Incapacitatea sel ectiei, handicapul insurmontabil in desavirsirea unei instruiri originale impinge spre clasici, asa cum lipsa de gust te indruma in mall la raionul de Hugo Boss si Dolce made in China. Gata, m-am amuzat, m-am jucat cu voi in tarina, nu mai am resurse decit sa vomit, regret ca nu pot s-o fac nemijlocit pe voi, ca sa va gratific cu justa remuneratie pe care o cersiti cu atita insistenta...

      Te enervasi? Te-ai saturat sa le dai cu batul prin gard si ii bagi la dusuri aurii?:))) Cine-s astia, moldovenii lui Dragoi, suflatorii de la BZN, gheretarii de la Doraly?:)) Da’ nu te lasi, vrei s-aungi la 200 de comentarii in weekend!:))))

      De pe internet ti-am dat si tie sa citesti. M-am gandt ca nu strica sa mai ia si altii contact cu viziunea clasicilor despre cei foarte siguri pe ei.

      ...

      Ai scos caietul cu conspecte de la Spiru? Ce urmeaza, carnetelul cu expresii de folosit in vizita pentru impresie?:))))

      Iată cum articolul despre AIPC ne aduce dezvăluiri extraordinare! Mai exact, relevarea scopului articolului! Să citim mai ales comentariile dlui Mihai Antonescu! Cum se dezlănțuie dumnealui apocaliptic, doar ca să ne arate „talia” sa de „polemist de carieră”, de „pamfletar”, care, nu-i așa?, trebuie acomodată în spațiul ziarului Bursa! De aici și întinderea articolelor dumnealui în această publicație? Nu știu de ce ziarul Bursa nu aspiră mai cu avânt nu la piața de capital, ci la piața de divertisment, de intrigă și invectivă, de informare irațională și eliberare viscerală! Pentru că autorul Antonescu este peste poate de valoros în acestă direcție pentru că ne comunică vanitos, dar găunos, că e „cel mai talentat autor de expresie română în viață și în activitate”. Or fi decedat Pleșu, Dan C. Mihăilescu, Liiceanu, Cristea-Enache, Patapievici, Alex-Ștefănescu!? De ce n-a dat înșuși Mihai Antonescu un comunicat în acest sens? Un comunicat lăbărțat și mai intransigent decât cel al AIPC, în care să ne spună, cu pretenții de „autoritate” (cum altfel?), argumentat, detaliat, că dumnealui e ultima rămășiță a expresivității din presa română! Noi am fi dorit o rămășiță a bunului-simț, așa, pentru educarea investitorilor din piața de capital, cu argumente, cu informații exacte și neînșelătoare, cu o ținută cât de cât sobră, nu cu vocabule șfichiuitoare de aiurit cititorii cu înclinații spre cancan. Am fi dorit apoi de la dl Antonescu niște comentarii mai reținute, nu apelativele adresate altor comentatori în care predomină cuvintele sale preferate, de mare „anvergură” investițională, precum „funcționari strepeziți, milfe expirate, buhăite, amagiților în ale...” Care va să zică acestea sunt „argumentele” care constituie scheletul de bază al emisiilor domnului Antonescu, care, culmea!, în articol mai face și „apel la presa respectabilă să manifeste mai multă prudență” și să să se purceadă „cu mai mult scepticism în întâmpinarea unor asemenea demersuri”. Sigur, pe linia expresivității, se poate deduce intenția autorului de a elimina posibilitățile AIPC de a publica propriile comunicate în presă, cu pretextul că AIPC nu are în spate investitori cu nume expresive. Până acum Bursa a publicat comunicatele AIPC, pentru că, nu-i așa?, era, totuși, o știre ce merita exploatată în fel și chip, mai ales că asta se traducea și prin venituri în contul publicației. Să ne așteptăm că, de mâine, de luni, ziarul Bursa va ignora comunicatele AIPC pe motiv că nu e reprezentativă? Poate ne răspunde Make, capo di tutti capi din redacție. Dacă nu le va publica, presimt că le vor publica alții, mai raționali, mai dispuși să vadă argumentele comunicatelor, problema abordată și nu cât a investit Beze în piața de capital și ce investitori reprezintă. Dacă AIPC ar fi avut ca membri niște investitori, îmi închipui că ziarul Bursa ar fi scris că AIPC e în conflict de interese și, conform dlui Antonescu, ar fi fost prea vizibilă impostura! Cred că mulți dintre cititorii presei române s-au lămurit de mult timp cu privire la „calitățile” presei, cu privire la independența și onestitatea publicațiilor. Mai ales când intră în scenă niște autori care se autocaracterizează ca fiind „pamfletari” cu „geniu” și „rutină bine temperată”. Ne dăm astfel seama că articolele produse de ei sunt prețioase surse de informare pentru cultura investițională a cetățenilor tentați de piața de capital, mai ales pentru capitolul „Informare versus Dezinformare”. Important este să ne punem tot timpul întrebarea: cui servește articolul? Răspunsul poate fi aflat chiar în textul articolului dacă observi cine e lovit și cine nu sau cine e lovit cu pumnul și cine doar pișcat la derută. Articolele imparțiale sunt excepții, rare prin definiție, iar atunci când sunt ele pot fi considerate creația unui geniu...

      Urmeaza sa ”amane” Make plata ca pana si Beze a fost mai convingator, desi n-a avut - slava Domnului - niciun documentarist.

      Sa-l asmutim pe maimutoii astia sa-i faca de cacao!:)))

      Asta-i buna! Cum sa se enerveze dl. Antonescu? Doar nu s-a format la Spiru... el e un geniu care nu se enerveaza nici când scrie moca când e nevoit a se lauda singur. Are simtul umorului si vocatie de histrion, nu?

      ... ajuns sa fiu comparat cu Plesu si Patapievici inseamna c-am inceput sa-mi platesc pacatele!

      Vedeti ca v-a scapat Dostoievski!

      Mai bine îl puneam pe Vadim printre clasicii expresivității de la noi, că poate așa se autorepera autorul mai bine! E mult narcisism și nicio fărâmă de cumpătare în exprimare...

      Sint mult mai bun ca Dostoievski si ca orice clasic rus. Ma inclin in fata sovieticilor - Ilia Ilf, Evgheni Petrov, Bulgakov, Evtusenko. Nu sint la fel de bun ca Marcel Ayme in "Cartela", ca Hemingway in primul roman, ca Stephan Heym, ca Marquez in povesti sau ca Antonio Lobo Antunes. Sint scrieri romanesti contemporane comparabile cu ale mele, dar nu Plesu si Liiceanu... Traian Furnea, Serban Comanescu, Petru Berteanu, Stefan Iures, Tudor Octavian. Mai lasati-i naibii de clasici, cea mai mare parte a literaturii de geniu provine de la niste cvasi-necunoscuti! Statistic, media pretuirii publice e data de oameni cu IQ intre 85 si 115 care au citit pina intr-o mie de carti in viata. Poate ca pina-n 500 la o reevaluare in acord cu vremile. "Clasic" presupune o clasificare initiala statistica si apoi o inertie prudenta care impiedica declasarea. Moda e un pericol acut si sensibilitatea la trend a unei specii gregare si ierarhice va impiedica intotdeauna excelenta sa prevaleze. Ea nu e inteleasa de majoritate, n-are cum.

      Vezi că se strâmbă Make de râs când vede cu cât plătește el un Dostoievski4.0. Râd și curcile cu puținul lor IQ.

      V-ati simti ca o curca inhibata fara chef de hahaiala. Si ati face si bataturi de la frenezia impusa a cautatului de termeni in varii dictionare. Asa ca, terapeutic, nu v-as impovara cu o asemenea sarcina. As recomanda mai curind, oricui de teapa dumneavoastra intelectuala, o sueta cu Plesu, Beze, Dragoi, Pop, Popa, Ciurezu, Doros, Fratila etc, unde v-ati simti stapin pe cele opt expresii, zece barbarisme, cinci frinturi anacronice de idioame, 14 nume proprii si 11 onomatopee. Si creierul vi s-ar parea agil si permeabil.

      Asa e când li se urca unora OTV-ismul la cap, ajung sa se creada genii. Problema e ca la asa simptome nu mai mira pe nimeni disparitia: nici a otv, nici a marilor politicieni (nino nino), nici a specialistilor in piei de closca.

      Nu stiu care este problema ta cu mine.

      Ieri, la mesajul nr. 8.23., te-am avertizat sa nu ma mai hartuiesti (este contrar Regulamentului mesajelor). 

      Ulterior, ti-am tolerat rabdator necuviinta, dorind sa nu fracturez inlantuirea de replici. 

      Astazi, insa, spre surprinderea mea, continui sa ma pomenesti, cu mare frecventa, (fie si doar aluziv, in context denigrator) fara nici o legatura cu dezbaterea, ori curgerea replicilor. 

      Ba, chiar, comentariul 20.19. este de o abjectie care a reclamat eliminarea completa. 

      Este al doilea avertisment.

      Al treilea nu ti-l voi mai da. 

      Observ o agresivitate gratuita. N-am mai postat la nicio replica a ta. Se poate verifica. Poate s-a inventat hartuirea prin evitare. Cine mai stie?

      Inteleg imprecizia ta de gindire, este naturala, iar cele doua tuici de dimineata, domnule Beze, nu o accentueaza, ci doar consolideaza ceata.

      Fa un efort, te rog, incearca sa intelegi ce am spus: "Astazi, insa, spre surprinderea mea, continui sa ma pomenesti, cu mare frecventa, (fie si doar aluziv, in context denigrator) fara nici o legatura cu dezbaterea, ori curgerea replicilor." 

      Stai, nu te mai forta, iti spun eu: ma pomenesti frecvent, desi eu nu am mai dat nici o replica, astazi, pina acum.

      Pricepi sau vrei sa-ti desenez? 

      Atentie! Te afli intr-un moment delicat.

      Wow!

      XXX e Beze!

      Nu m-aș fi gândit! 

      Vad ca tu ma pomenesti destul de denigrator si deloc aluziv. Eu am raspuns unor comentarii ale colaboratorului tau care te insinua adesea in discutia cu mine. N-am urmarit sa te aduc in discutie. Se poate verifica

      Beze, nu mai minti, am copiat mesajul abject de la 20.19., il am.

      Ai grija! 

      Nu inteleg care era abjectia??? Nu te-am facut betiv, nu am inventat nimic.

      Si eu am avut senzatia. Senzatia de beze. De ce dracu' nu s-or semna oamenii? Ce idiotenie e asta, sa incerci sa impui o opinie, sa te asociezi cu ea public, fara sa indraznesti sa afirmi cine esti?!? Sa mai umbli si cu fofirlici d-astea "Nu te flata, nu sint cine crezi, sint altcineva mai tare decit cine credeai tu dar abil camuflat".

      Vrei sa-ti reproduc cele scrise de tine?

      Ha, ha, ce capcana prosteasca! 

      Nu intelegi, nu intelegi!

      Vorbeste asa in fata copilului tau, sa te vad, indraznesti?! 

      Sigur nu am scris ceva ce nu se poate spune in fata unui copil.

      "Stiu eu cine-mi esti, Antonescule, o sa spun tare sa stie toata lumea!", venita din partea unui anonim. Ca si cind ar fi un secret! Semnez de 30 de ani cu numele meu, n-am cenzurat niciodata, n-am reclamat niciodata o treaba postata despre mine, chiar mincinoasa, n-am dat pe nimeni in judecata pentru denigrare, Toate-s la locul lor. Si sint ceva chestii. Eu am avut si domenii, si marci inregistrate, si firme, si litigii si de toate. Stie lumea unde stau, ce telefon am, ce adrese si profile in virtual, cum arat, ce fac. Cind ma da in fapt un anonim, un ascuns dupa deget, ma strepezesc tot, ma ia cu frezoane si dirdii de frica, rusine si indignare!:)))

      Cit regret ca te-am deconspirat.

      Controversa a devenit ridicola.

      In schimb, replicile alaturi de subiect sint explicabile la cineva care, dupa cum spune lumea in comentariile de mai sus, este cules de sub masa oriunde se da bautura gratis. 

      N-ai deconspirat nimic. Tehnica penibila de denigrare a lui beze, indiferent cine o fi asta.

      Hai sa contabilizam cite chestii voit denigratoare s-au spus despre mine... Cam care e scorul? Diferenta o stim. Eu, Make intram pe usa din fata, cu buletinul in mina, injuram si plecam pe usa din fata. Astia anonimii incearca sa dea in cap intr-un gang intunecat si dupa aia se jura ca n-au fost ei.

      Mesajul i-a fost adresat lui Beze.

      De ce ai raspuns tu, mai domnule XXX?!

      Hai sa ne traiesti, ne-ai distrat doua zile! 

      Acuma na, asta o fi, io-s mindru ca-s Mihai Antonescu, imi asum tot ce-am facut, sint impacat cu felul in care sint, daca eram Beze, XXX sau vreo balabusta resapata poate mi-ar fi fost rusine, as fi umblat cu o punga de hirtie pe cap si as fi semnat cu alias!:))))

      Domnule Director, cu regret trebuie să constat că v-ați încălcat propriul regulament, care spune că "nu este acceptată dezvăluirea identităţii vreunui comentator de la secţiunea de opinii, fără acordul scris al aceluia, depus la Redacţie".

      Ar fi bai mare, dar sunt doi cacialmisti. N-au incalcat nimic. Asta e nivelul.

      cacealmisti... scuze

      Mandria unuia care crede el, asa pur potestativ, ca e un scriitor mai bun ca Dostoievski nu ne mai surprinde. Ne surprinde insa ca nu a reusit ”mandria tarii” sa frecventeze fie si o amarata de facultate ca Spiru.

      Beze mi-a dat telefon si mi-a spus ca nu este XXX, ca nu stie cine este XXX si ca nu a cerut nimanui sa posteze mesaje pe site-ul BURSA.

      Prin urmare, XXX ramine, deocamdata, o tripla necunoscuta. 

      Oooo! Ce zi! Ce mai distractie!

      Pe vremea mea cei care greseau isi cereau scuze.

      Pe vremea mea, greseala trebuia dovedita.

      Ar fi interesant de ştiut dacă AIPC a cerut vreun drept la replică şi dacă i l-aţi da, inclusiv lui Beze. La ce poză mare i-aţi pus în pagină, omul ar cam avea dreptul. Dar mă gândesc: cum ar fi să apară pe Facebook-ul AIPC o poză mare cu autorul articolului în care Beze să-i dea cv-ul, să facă aluzii, să-i vânture istoricul şi să emită felurite supoziţii. Inclusiv că frecventează universul Hezbollah? Spiritual, desigur, pentru deprinderea unor tehnici jurnalistice cu care să abordeze spinoasele probleme din piaţa noastră de capital. Oricum, mi se pare complet nedrept ca Beze să fie făcut cu ou şi cu oţet pe bază de supoziţii. O avea dumnealui păcate, dar nu cred că iluştrii săi critici sunt cumva nişte sfinţi care umblă cu lumina prin cavernele aglomerate cu ticăloşi.

      Marturisirea a fost si este un mijloc de proba potrivit codurilor de procedura.

      Domnule XXX, faptul ca, eventual, nu ai fi fiind Beze, nu inseamna ca modul confuz si greutatea de gindire si intelegere, dovedite pe toata coloana de replici, (impreuna cu accentele de abjectie) nu te-ar mai caracteriza.

      Ca proba: "marturisirea"?

      Care marturisire?! 

      Ai auzit vreodata, in cei aproape 30 de ani de aparitie, ca ziarul BURSA sa nu publice vreun drept la replica civilizat?

      Eu nu lucrez în redacţia Bursa ca să ştiu dacă s-a primit vreun drept la replică şi dacă s-a refuzat vreodată sau nu. Dar sper să apară replica AIPC sau a lui Beze pentru că ar fi complet nepotrivit să tacă în această situaţie.

      Nici eu nu lucrez in alte redactii, decit cea a BURSEI, dar am auzit ca, in altele, nu este de ajuns ca replica sa fie civilizata, ci, daca nu le convine, nu o publica. Ca lucrezi sau ca nu lucrezi la BURSA, despre BURSA nu s-a auzit asa ceva, vreodata.

      Oamenii se recomandau ca sa aiba parte de tratament de fiinte bipede. Nici scuze la anonimi nu se acordau, nici drepturi la replica. Replica trebuie sa vina de la o identitate. Pixeli, biti, grafitti in ganguri, desene obscene in praf, injuraturi din tribuna, astea nu pot trimite martori cu provocare la duel, nici pretinde satisfactie. La tribunal si la militie iti cere buletinul daca te duci sa te dai lovit!

      Record absolut al numarului de comentarii (pe site-ul BURSA) - 200!

      Al 200-lea comentariu este chiar acesta. 

      Multumesc lui XXX si Pianistului, implicit si lui Beze, pentru contributia la acest record al numarului de comentarii.

      Desigur, multumesc tuturor participantilor la dezbatere! 

      Domnului Antonescu si mie nu ni se cuvin multumiri - nu ne-am facut decit datoria.

      Servim pe cititori si deci, Patria! 

      Mă tem că Laviniu Beze are carte de identitate, dacă nu cumva o fi expirat. Chiar şi aşa, e simplu să scoată alta, absolut valabilă. Până una-alta, am observat că identitate vizuală are, deşi, după unii, ea ar fi duhul fantomei… E onorabil că dl Make ne adresează mulţumiri pentru recordul tocmai atins! Aşa se cuvine! E clar că, fără unii dintre noi, subiectul s-ar fi răcit indiscutabil.

      Unde era seful ”supradotat” care nu stie ce e aia o marturisire sau recunoastere:))) Când ai acceptat că l-ai bălăcărit pe Beze folosindu-te de nick-ul meu tocmai ai mărturisit că ai greșit ”andrisantul”. (Adică recunoașterea este un mijloc de probă, dar așa e când liceul ține loc de academie.) Dar, de unde nu-i.... Apoi, nu prea ești mata calificat să te pronunți asupra modului în care gândesc eu,, mai ales că nu e elegant să ataci persoane când ai de-a face cu ideile lor. Nu mai discut despre faptul ca ai dovedit deja că mata nu prea poți face diferența dintre un profesionist și un escroc, lucru care nu e scuzabil nici la tineri, ce să mai vorbim de adulți cu pretenții... și atât.

      De la mata nu am așa mari pretentii. Abordez oamenii mai nuanțat.

      Cu placere! Tocmai v-am postat un raspuns, ca sa nu figurez in debit:)))

      Esti incapabil să distingi între mărturisire, recunoastere si informare. Orice dialog cu un bustean este sortit esecului.

      Cred că nu ai școală câtă vacanță am avut eu. Informarea e pentru ”ai voștri” pentru ”civili” e altfel. Orice declarație a unei persoane prin care admite un fapt care produce efecte împotriva ei e o recunoaștere, exact cum a fost faptul admis de Make că a confundat destinatarul după ce a sustinut inițial că eu aș fi Beze. Tu esti documentaristul??? Opereaza-i pe naivi la portofel!!!

      Doar că Make nu a admis, iar tu minți sau ca de obicei, confunzi.

      Inutil. 

      Cu un bustean nu dialoghezi, îl dai deoparte și îți

      continui mersul. Pa, busteanule! 

      ,,Sa facem acum niste supozitii? Poate ca ar fi pasionant pentru unii, dar mai bine tinem informatiile certe in sertar!''

      Te contrazici singur, in cursul unei singure idei. Ca sa nu mai vorbim de insinuari, amenintari, masinatii, care te deranjeaza in legatura cu articolele altora( chiar daca nu sunt prezente acolo, ci numai in promiscuitatea fanteziei tale ). 

      Este numai un exemplu, pentru ca nu am timp de futilitati. 

      Nu este nevoie sa vi se mai ofere contraargumente la ideile prolixe si autodezintegrante ale discursului scuipat cu venin onctuos, intrucat va descurcati mult prea bine si singuri. Rau ati mai decazut. In vremurile voastre de glorie, prezentati urme de rationament aparent, care se si impuneau, dar nu pe baza valorii lor intrinseci, ci pe baza autoritarismului brutal ale carui excrescente erau. Ca sa invinuiesti pe cineva de ,,atitudine dusmanoasa''(,,dusman al poporului''), in timp ce tu insuti etalezi respectiva atitudine, cu o virulenta inzecita fata de aceea a ,,acuzatului'', face parte din arsenalul securist de propaganda si ancheta. Dar fara sa mai pastreze autoritatea si bruma de ratiune a acestuia. 

      Multi mastodonti autoimbalsamati, reprezentanti ai respectivei mentalitati si maniere, mai sunt prezenti in ,,managementul'' economiei si societatii actuale, reprezentand cancerul si metastaza care vlaguiesc societatea. Dar de...toleranta fata de acestea ete o boala inca cu mult mai profunda si perena, care implica o responsabilitate mai larga, a intregii societati.

      Este un fenomen psihologic exploatat in mod extensiv de nazisti si de tot soiul de extremisti, manifestat prin faptul ca este de ajuns ca cineva sa fie agresiv si obstinat pentru a face uitata lipsa de continut a discursului afisat, si a impune subconstient substratul non verbal al demersului: eu sunt mai tare, eu detin adevarul, ma impun pentru ca am forta. Oamenii au tendinta de a da crezare si de a se da pe mana elementelor agresive si abuzive care impun respect animalic, irational. Pentru ca avem si o latura irationala in constitutia noastra. Exploatata fara retineri de toti pradatorii istoriei si preistoriei omenesti. 

      Intr-adevar te-am confundat cu un om. Scuze!

      Pentru orice cetitoriu, cunoscator la nivel elementar al limbii romane, in titlu scrie ca este vorba despre o asociatie fantoma. Dumneata afirmi ca poza este a asociatiei, care astfel nu mai poate fo o fantoma, pentru ca are o poza. Care ,,poaza'' este a lul BZ. Nu este poza asociatiei. Daca este un om- asocatie, atunci s- o spuns clar. Sa nu creada cineva ca ar fi o asociatie conform sesensului oficial al termenului, care poate fi consultat simplu intr- un dictionar.

      Multa galagie, pentru a face uitat adevarul simplu; o asociatie a investitorilor din ce membri poate fi alcatuita, conform denumirii? Nu din investitori ?. Si daca nu e formata din investitori ,pentru ce trambiteaza in numele acestora? Pierdem vremea.

      Daca te situai in a doua categorie, nu te- ai fi adresat une entitati inexistente. Sau da ?

      Aveți serioase dificultăți în comprehensiune și lacune mari în figurile de stil. Dacă tot nu pricepeți ce scriu și vedeți contradicții acolo unde nu sunt, mai bine comentați ce scrie autorul articolului, dacă puteți. Eu nu cred că puteți în starea în care vă aflați pentru că altfel nu ați fi rămas orb la speculațiile, supozițiile și amenințările deghizate din articol. Dar să vă dau mură-n gură, că altfel nu vă descurcați. Scria autorul Antonescu: „Voi sesiza, de asemenea, organele competente ale Statului Român pentru a sancționa dar, mai ales, pentru a preîntâmpina reiterarea unor asemenea incidente.” Ce înțeles au aceste cuvinte? Sunt vreo duioasă mângâiere pe creștet, vreun masaj relaxant, vreo expunere gazetărească de premiul Pulitzer? Nu, stimate cititor iritat neconvingător de adevăr! E o metodă veche, dâmbovițeană, primitivă. Sunt convins că nu vedeți metoda, așa cum probabil nu vedeți nici asociația, care, culmea!, dă comunicate, are adresă de poștă electronică și om, ca reprezentat! Culmea, omul nu e fugar, nu se ascunde, ci umblă chiar des pe la evenimentele pieței de capital! Dar putem admite că e fantoma care bântuie noaptea mințile unora care se tem de investitori, de adevăr, de brațul lung al legii... Gata! Nu mai răspund persoanelor care cred că AIPC este o fantomă și Beze, duhul ei, ieșit cu puteri magice din lampa care le filează unora. (O expresie veche, dar încă valabilă, ca să nu rămâneți nedumerit!)

    Ca BZ someaza, înțelegem toti de ce, dar ca ASF se conformează , iată întrebarea cu dichis. ASF care e asa zgârcit cu comunicatele a fost atât de prompt de i au crescut lu BZ acțiunile pana la cer la bursa lu peste prăjit pe care zice el ca o apăra :))care bursa e atât de micuța ca au ajuns rechinii sa nu mai încapă in ea.

    1. Ca si la Lakisdragoiblitzkrieg... Ca particularii comit nenorociri si incearca marea cu degetul mijlociu nu e onorabil dar e explicabil. Ca autoritatile isi fac de cap care cum poftesc, asta e mult mai grav.

      Pai aia e , ca autoritățile noastre sunt zero si nu inteleg promptitudinea pe o treaba intre acționari . Si daca citim bine decizia aia e o mare enormitate .

      Dar daca intuim ca lucreaza dimpreuna, peisajul capata un nou farmec, incarcat de accente si mai grave.

    Ati atins un punct nevralgic, un resort sensibil. N-as fi crezut, ieri dimineata, ca un asemenea subiect va declansa o asemenea avalansa de reactii, unele mai viscerale ca altele. La urma urmei, in material e vorba despre un ong obscur patronat de un personaj nici prea-prea, nici foarte-foarte. Miza imi parea modesta, mie, care am urmarit de-a fir-a par speta de la SIF5, cititor constant de presa si observator avizat. E intamplare? Sunteti surprins si dumneavoastra sau ati calculat acest efect?

    1. M-am uitat in urma si asociatia s-a mai bgat in seama aiurea, nu cred neaparat ca interventia de luni e parte dintr-un plan... Pe de alta parte, cum zicea MA, coincidenta, momentul nu-s de ici de colo. Dar ce urmaresc oamenii astia? Ca n-o fi 'Bursa' campul de razboi unde se va decide soarta conflictului. Nici cititorii sau comentatorii nu au puterea de a inclina balanta. Mi se mai pare ca comunicatul lui Laviniu Beze a trecut oarecum neobservat si ca abia acum, dupa ce a fost denuntat, capata ceva greutate. Dar si greutatea asta nu-i destula sa-l traga la fund pe Tudor Ciurezu asa cum nici forta exercitata de ziar nu e suficienta sa inece grupul lui Bogdan Dragoi. O mie de vorbe doi bani nu fac. Sau fac?

      Numarul de comentarii e relativ mare. Dar nu e simptomatic. Jumatate din ele sint replicile mele. Cred ca, per total, nu sint mai mult de 30-40 de comentatori distincti. Articolul are, presupun, 5-6000 de vizionari pina acum (nu am acces la contoare, nu am un cont privilegiat, accesez siteiul de acasa, de pe telefonul mobil). Sint materiale publicate in BURSA care au abia 5 comentarii si ating zece mii de vizualizari in primele ore. Patima, in schimb, este elocventa. Probabil ca am atins un punct sensibil. Nu e totul calculat. Factorul sansa este determinant in viata speciei noastre. Cred ca adresa publicata de Beze a fost redactata la cerere iar momentul difuzarii ales. Si eu ma intreb la ce folosesc unele demersuri ale celor doua tabere aflate in conflict. Stiu cum ar putea fi inclinata balanta si intr-un sens si in celalalt. Dar ma marginesc la a contempla. Sint ca exploratorul in savana care nu vrea sa salveze antilopa nici sa hraneasca neaparat leopardul. Ca ziar e mai important sa relatezi, sa explici, sa denunti, sa oferi baza reala de formare a unei opinii decit sa te aliezi cu o parte beligeranta. Ca jurnalist, admit ca reactia publicului e importanta.

      i ati facut o reclama fantastica si acum bursa va capata o captare a interesului media. Poate ar trebui sa evidentiati realizarile in paralel ale celor doua grupuri de interese Sif 1 respectiv 5. Faptul ca domnul Pogonaru face traiectorii orbitale in jurul lui Ciury ca membru in consiliu de supravwghere BCR imi da de gandit.

      Mic, mare, notoriu, discret. Daca i-am facut reclama, inseamna c-o sa se vinda bine. Daca se vinde, o sa dispara dupa piata. De-abia nu mai auzim de el. O sa intrebam: unde-i Beze? Si ni se va raspunde: s-a epuizat.

      ca sa va reprezinte interesele pentru tantiemele pe care le meritati, deoarece ati facut un serici pietei de capital cat si micilor investitori care practic ar avea nevoie de o asemenea asociatie , un contraponderent a celei nou infiintate a relattilor cu investitorii Cand Petrom se inscrie membru fondator si de cealalta parte o asociatie fara pagina web e totusi eclatant.

      Depinde. In asta consta o parte din misterul si frumusetea existentei. Caile Domnului sunt necunoscute( ca si ale satanei )Suspansul, adrenalina. Am auzit spunandu- se ca vorba poate fi mai grea si poate lovi mai tare ca ciomagul. Probabil de pinde de circumstanta, ursitoare, karma ?

    Sau nu se acorda acest Drept?

    1. La replica

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb