O companie chineză a cumpărat cupru în valoare de cel puţin 7,4 milioane de dolari

A.F.
Miscellanea / 16 aprilie 2023

O companie chineză a cumpărat cupru în valoare de cel puţin 7,4 milioane de dolari

O companie chineză a cumpărat cupru în valoare de cel puţin 7,4 milioane de dolari de la o fabrică dintr-o regiune ucraineană anexată de Rusia, care este supusă sancţiunilor occidentale, potrivit Reuters.

China nu a impus nicio restricţie asupra comerţului cu Rusia, dar Statele Unite au ameninţat să pună pe lista neagră companii din întreaga lume pentru încălcarea sancţiunilor şi au avertizat Beijingul să nu furnizeze Moscovei mărfuri interzise de regulile de export ale SUA.

Informaţiile vamale, extrase de la un furnizor de date comerciale şi verificate încrucişat cu alţi doi, arată unele dintre primele dovezi ale comerţului chinez cu regiunile din Ucraina anexate de Rusia de la începutul războiului la 24 februarie 2022.

Firma chineză, Quzhou Nova, a cumpărat cel puţin 3.220 de tone de aliaj de cupru, în lingouri, în valoare totală de 7,4 milioane de dolari, de la Uzina de inginerie metalurgică Debaltsevsky, între 8 octombrie 2022 şi 24 martie 2023, potrivit datelor.

Fabrica este situată în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, aproape de graniţa cu Lugansk.

Atât Doneţk, cât şi Lugansk au fost printre cele patru regiuni ucrainene pe care preşedintele Vladimir Putin le-a revendicat în septembrie anul trecut ca parte a Rusiei.

Quzhou Nova, o companie de comerţ şi producţie cu sediul în oraşul Quzhou, din provincia estică Zhejiang, a declarat pentru Reuters că nu are afaceri de import şi export legate de comerţul cu aliaj de cupru în lingouri.

Baza de date, care colectează informaţii despre toate transporturile din întreaga lume, nu afişează ştampile sau semnături pe informaţiile sale.

China a importat din Rusia cupru şi aliaje de cupru în valoare de 852 de milioane de dolari, între octombrie şi februarie, potrivit statisticilor vamale publice.

Kremlinul a spus că nu are informaţii despre subiect în sine.

Ucraina, aliaţii săi occidentali şi o majoritate covârşitoare a ţărilor din Adunarea Generală a ONU au condamnat ca ilegală anexarea declarată de către Rusia a celor patru regiuni.

Sancţiunile SUA impuse la 21 februarie 2022, cu trei zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, interzic importurile sau exporturile SUA din aşa-numitele Republici Populare Doneţk şi Lugansk.

Două zile mai târziu, Uniunea Europeană a anunţat măsuri, inclusiv interzicerea importului de mărfuri din cele două regiuni.

Deşi companiile chineze sunt libere să facă comerţ cu firme din regiunile Ucrainei controlate de ruşi, ele riscă să fie adăugate pe listele negre occidentale.

Întrebat despre datele despre livrările de cupru, Departamentul de Stat al SUA a spus că este îngrijorat de alinierea Chinei la Kremlin.

"Am avertizat RPC (Republica Populară Chineză) că asistenţa pentru efortul de război al Rusiei ar avea consecinţe grave. Nu vom ezita să acţionăm împotriva entităţilor, inclusiv a firmelor din RPC, care ajută Rusia să ducă război împotriva Ucrainei sau ajută Rusia să eludeze sancţiunile", a adăugat Departamentul de Stat al SUA.

Quzhou Nova spune că este specializată în exportul de hârtie de împachetat. Potrivit site-ului său web, produce şi comercializează bunuri pentru industria tutunului, inclusiv hârtie, folie de aluminiu şi folie de polipropilenă.

Fabrica ucraineană, situată în oraşul Debaltseve, la 70 km de oraşul ucrainean Doneţk, controlat de ruşi, este specializată în fabricarea de echipamente şi piese de schimb pentru metalurgia feroasă, industria minieră şi fabrici de ciment şi are ateliere de producţie de oţel şi turnare a metalelor, potrivit site-ului său.

Potrivit unui registru ucrainean, statutul juridic al fabricii din Debaltseve a fost suspendat de autorităţile ucrainene.

Registrul nu indică când sau de ce s-a întâmplat acest lucru. La începutul anului 2023, singurul său proprietar era administraţia regională de stat ucraineană Doneţk.

Guvernul ucrainean, precum şi administraţia Republicii Populare Doneţk, numită de Rusia, nu au comentat imediat pentru Reuters despre cooperarea cu companiile chineze şi livrările de mărfuri în China.

Livrările de aliaje de cupru din fabrică au fost efectuate prin portul Novorossisk din sudul Rusiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb