O decizie în privinţa operatorului român de telecomunicaţii POSTelecom - în maxim o lună

Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 21 aprilie 2005

În maxim o lună de zile se va lua o decizie în privinţa operatorului romîn de telecomunicaţii POSTelecom, a declarat directorul general al companiei, Ervin Bibiri. "În prezent ne aflăm într-o perioadă de evaluare a resurselor disponibile, atît a celor umane şi tehnice, dar mai ales a celor financiare", a precizat Bibiri, citat de Rompres.

Intenţiile statului în privinţa POSTelecom, în condiţiile în care principalul acţionar al POSTelecom este Compania Naţională Poşta Română (CNPR), care deţine 80% din pachetul de acţiuni, sunt de a găsi surse de finanţare pentru punerea în funcţiune a operatorului. Ceilalţi acţionari ai Postelecom sunt Grupul Industrial Român (GIR), cu zece la sută, Banca Comercială Română (BCR) - cinci la sută, SIF Oltenia - 2,5 la sută şi SIF Banat Crişana - 2,5 la sută.

Anul trecut, companiile China United (China Unicom) Communications şi ZTE Corporation - care trebuia să livreze echipamente pentru POSTelecom - au încheiat un acord de consultanţă cu compania ro-mâ-nească POSTelecom, în vederea dezvoltării reţelei de comunicaţii a acesteia. Contractul de livrare de echipamente era în valoare de circa 100 milioane de dolari, suma urmînd să fie procurată printr-un îm-prumut garantat de statul român.

În condiţiile în care aceste garanţii guvernamentale erau de-z-avantajoase pentru statul ro-mân, proiectul POSTelecom a fost întrerupt. POSTelecom trebuia să furnizeze servicii diverse de telecomunicaţii, de la servicii de telefonie fixă şi servicii de voce, mai exact convorbiri naţionale şi internaţionale prin tehnologia VoIP, dar şi cu valoare adăugată (apel în aşteptare, devierea şi restricţionarea apelurilor) - servicii VPN (reţele virtuale private) şi de acces la Internet (cu soluţii adaptate cerinţelor clienţilor - dial-up, broadband, linii închiriate), pînă la servicii de transmisiuni de date. Capitalul social al POSTelecom - iniţial în valoare de trei milioane de dolari - a fost majorat în luna mai 2004 la 15 milioane dolari.

Conform organigramei, mana-gementul actual al companiei POSTelecom este alcătuit din director general, director operaţiuni şi cinci directori executivi (juridic, financiar, comercial, tehnic şi IT). În momentul de faţă sunt ocupate poziţiile de director general, director executiv financiar şi director executiv IT. Compania are 50 de angajaţi. Ministrul comunicaţiilor a anunţat miercuri la CERF că ZTE Corporation a trimis o nouă propunere viabilă de finanţare pentru punerea în func-ţiune a POSTtelecom, mult mai favorabilă pentru statul ro-mân, şi pe care speră că va reuşi să o pună în practică. ZTE este cel mai mare furnizor de echipamente de comunicaţii de pe pia-ţa chineză, cu o cifră de afaceri de patru miliarde de dolari, produsele sale fiind exportate în 70 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb