O grenadă a fost aruncată în balconul casei guvernatorului Băncii Naţionale a Republicii Moldova

Ioana Dogaru
Internaţional / 1 februarie 2016

O grenadă de mână de tipul RGD5 a fost aruncată în balconul casei guvernatorului în exerciţiu al Băncii Naţionale a Republicii Moldova, Dorin Drăguţanu, în noaptea de duminică spre luni când acesta şi membrii familiei sale se aflau în casă, relatează luni portalul Unimedia.

În urma deflagraţiei, produse în jurul orei locale 03:00, s-au spart toate geamurile casei, dar nimeni dintre cei aflaţi în clădire nu a avut de suferit, a anunţat pe pagina sa de Facebook bloggerul Veaceslav Balacci.

Informaţia a fost confirmată pentru Unimedia de către şeful interimar al Inspectoratului General de Poliţie, Gheorghe Cavcaliuc. Un grup de lucru, format din procurori şi poliţişti, investighează în prezent cazul. Procuratura Generală de la Chişinău a deschis un dosar penal în acest caz.

Una dintre versiunile luate în calcul de poliţie este că la originea atacului ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care a preluat în ultimul timp "în mod abuziv controlul asupra unor companii şi bănci". În urma controalelor demarate de Drăguţanu, inclusiv un audit internaţional la băncile acestuia, s-ar fi descoperit o serie de nereguli grave şi scheme de spălare de bani, mai scrie bloggerul Veaceslav Balacci, informează Agerpres.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, şi-a dat demisia la 21 septembrie 2015 pe fondul scandalului legat de deturnarea celor circa 1 miliard de dolari din sistemul bancar al republicii, aminteşte sursa citată. Acesta i-a criticat pe politicieni, acuzându-i de implicare în afacerile Băncii Naţionale. Conform legii, timp de trei luni, Dorin Drăguţanu asigură interimatul funcţiei, până la numirea unui nou guvernator de către parlament, conform Moldova.org.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb