O nouă grevă la Boeing

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 noiembrie 2005

Un număr de 1.500 de mecanici de la Boeing au intrat în grevă, ieri, după eşuarea dis-cuţiilor dintre sindicate şi divizia Boeing care operează programul rachetelor Delta, informează Rompres. Mediatorul federal nu a reuşit să intermedieze acordul între sindicat şi companie cu privire la creşterea salarială, asigurările de sănătate şi planurile de concedieri, a declarat preşedintele comitetului de negocieri al diviziei, Gary Quick.

"Compania Boeing a venit cu o ofertă excelentă" de creşteri salariale şi alte facilităţi, a declarat purtătorul de cuvînt al companiei, Dan Beck.

Greva poate afecta operaţiunile bazei de lansare a sateliţilor sistemului de apărare integrată ale companiei de la divizia corelată bazei Vandenberg Air Force din California şi Cape Canaveral din Florida.

Contractul curent, încheiat pe trei ani, a expirat la 23 octombrie şi se aplica unui număr de 900 de angajaţi din Huntington Beach, Torrance, Vandenberg şi Edwards Air Force Base din California, apoi aproximativ 300 de muncitori sunt la Cape Canaveral din Florida şi alţi 300 la Huntsville şi Decatur, în Alabama. Deja, lansarea unei rachete Delta pentru sateliţii de mediu ai NASA a fost întîrziată, din cauza ameniţării cu greva. În urmă cu două săptămîni, a fost respinsă oferta Boeing de către aceaşi mecanici din California, Alabama şi Florida.

Cu peste o lună în urmă, greva celor aproximativ 18.000 de muncitori de la centrul de producţie al Boeing din Seattle s-a terminat prin semnarea unui acord cu conducerea companiei, prin care, cu compromi-suri de ambele părţi, s-au majorat pensiile şi asigurările de sănătate, s-au dat bonusuri salariale după al doilea şi al treilea an de muncă, chiar dacă salariile nu s-au mărit. Greva celor aproximativ 18.000 de muncitori de la Boeing, care a început la miezul nopţii de 2 septembrie, a dus la oprirea producţiei de avioane comerciale, tocmai într-o perioadă în care noi comenzi începuseră să sosească. Mişcarea de protest a cuprins mecanicii care asamblează avioane comerciale şi o parte din componentele esenţiale la uzinele Boeing din Seattle, Gresham (statul Oregon) şi Wichita (statul Kansas).

Precedenta grevă a mecanicilor de la Boeing a avut loc în 1995, cînd muncitorii au încetat lucrul timp de 69 de zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb