Deutsche Börse AG, operatorul bursei din Frankfurt, şi London Stock Exchange Group Plc (LSE), compania care deţine piaţa de acţiuni din Londra, discută pe marginea unei posibile fuziuni, analiza acestora aflându-se într-o fază incipientă. Cele două pieţe au mai încercat să fuzioneze în 2004, însă LSE a respins oferta Deutsche Börse.
Oficialii LSE au informat: "Ca urmare a recentelor mişcări ale preţului acţiunilor LSE, board-ul pieţei din Londra şi managementul Deutsche Börse confirmă că poartă discuţii detaliate cu privire la o potenţială fuziune între egali. Astfel ar lua naştere un grup bursier global de top, cu sediul în Europa, iar eventuala combinare a strategiilor de creştere complementare ale LSE şi Deutsche Börse, a produselor, serviciilor şi amprentei geografice este aşteptată să genereze o ofertă completă către clienţii de la nivel global".
LSE a informat că, potrivit planului de fuziune, acţionarii Deutsche Börse ar deţine 54,4% din noua entitate, iar cei ai LSE - 45,6%. Dacă va avea loc, tranzacţia va fi realizată în acţiuni. Investitorii LSE ar primi 0,4421 titluri noi pentru fiecare acţiune deţinută, iar cei ai Deutsche Börse - un titlu nou pentru fiecare acţiune pe care o au în proprietate.
Dacă va lua fiinţă, noul operator bursier ar fi un rival pentru CME Group şi Intercontinental Exchange din SUA, dar şi pentru Hong Kong Exchanges & Clearing. Valoarea de piaţă a noii entităţi este de 28,3 miliarde de dolari, conform preţului de închidere atins luni de titlurile celor două burse.
Anterior declanşării negocierilor de fuziune, directorul executiv al Deutsche Börse, Carsten Kengeter, declara că "este deschis" marilor achiziţii, ca parte a strategiei sale de a susţine creşterea veniturilor operatorului bursier. Şi executivul LSE, Xavier Rolet, afirma că societatea pe care o conduce ar face o afacere cu altă piaţă majoră din Occident, în anii următori.
În luna mai 2000, LSE şi Deutsche Börse au anunţat că negociază o fuziune, însă părţile nu au ajuns la un acord. În 2004, Deutsche Börse a încercat să preia LSE, însă oferta sa a fost respinsă.
1. Unire
(mesaj trimis de anonim în data de 24.02.2016, 06:39)
Acum constatati?
Trebuie o bursa in Europa, un Parlament, aceeasi lege, salar , moneda....
Atunvi Europa conteaza in lume in rest, un Bmw, Rolex....
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.02.2016, 07:53)
Si pe noi de ce ne-ar interesa cat conteaza Europa in lume?!
Sau Romania?
Sau Judetul Dolj?
Ce-i tampenia asta?!
1.2. lolll (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de laura în data de 24.02.2016, 12:29)
asa e, ce ne pasa noua de ue?