O NOUĂ TRANZACŢIE PE PIAŢA DE SOFTWARE LOCALĂ: Abris Capital Partners achiziţionează o participaţie majoritară în Global Technical Group

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iulie 2019

Adrian Stănculescu- Investment Director

Adrian Stănculescu- Investment Director

Fondul de investiţii cu capital privat Abris Capital Partners a semnat acordul de achiziţie a unei participaţii majoritare în Global Technical Group, companie care activează pe piaţa din ţara noastră în sectorul de dezvoltare de software şi furnizare de soluţii tehnologice pentru eficientizarea clădirilor şi a infrastructurilor de securitate, a transmis Abris, printr-un comunicat.

Tranzacţia este condiţionată de aprobarea Consiliului Concurenţei, iar Abris se va asocia împreună cu cei doi fondatori, Fadi Rida şi Mihai Stănescu, pentru dezvoltarea operaţiunilor grupului şi extinderea în regiune.

În ultimii doi ani, Global Technical Group şi-a dublat veniturile prin furnizarea, către corporaţii din sectoarele imobiliar, bancar şi retail, de soluţii de trecere de la sisteme tradiţionale la sisteme tehnologice moderne.

În urma investiţiei Abris, compania se va concentra pe dezvoltarea platformelor proprii de software şi pe extinderea lor către noi sectoare, precum şi pe continuarea creşterii afacerii.

Fadi Rida, acţionar al Global Technical Group, a declarat: "Parteneriatul cu Abris ne permite dezvoltarea la nivel internaţional, îndeosebi în Europa Centrală şi de Est. De asemenea, prioritizează dezvoltări strategice precum furnizarea de soluţii tehnologice complete şi platforme patentate Internet of Things (IoT) pentru implementare fizică sau în cloud. Prin noul parteneriat, grupul are acces la cunoştinţele şi expertiza Abris". La rândul său, Mihai Stănescu a adăugat: "Parteneriatul cu Abris certifică evoluţia companiei noastre din ultimii ani şi transformarea sa într-un jucător important din sectorul tehnologic. Această colaborare este un pas important pentru dezvoltarea noastră internaţională, precum şi pentru promovarea unor soluţii inovatoare de eficientizare".

Global Technical Group este a opta inves-tiţie făcută de Abris ca parte a celor 502 milioane de euro strânse în toamna anului 2017 de la investitori internaţionali pentru cel de-al treilea fond al său, în vederea susţinerii şi dezvoltării proiectelor interesante de afaceri din Europa Centrală şi de Est.

Abris Capital Partners este un fond independent de private equity dedicat investiţiilor în Europa Centrală şi de Est. Fondat în 2007, Abris caută să identifice şi să stabileas-că parteneriate cu cele mai de succes şi mai dinamice companii de dimensiuni medii din zona ECE, care pot beneficia de o infuzie de capital şi/sau expertiză de management la nivel strategic şi operaţional. Cu investiţii de capital de peste 1,2 miliarde de euro, Abris a obţinut susţinere financiară din partea unor investitori instituţionali de top, incluzând fonduri de pensii publice şi private, instituţii financiare, companii de asigurări şi fonduri ale unor universităţi americane prestigioase. Cu un orizont investiţional pe termen lung, Abris achiziţionează de obicei pachetul majoritar/total de acţiuni, iar investiţia tipică într-o companie se situează între 30 şi 75 de milioane de euro, cu fonduri mai mari disponibile, dacă este necesar. Activitatea fondului este operată de echipe regionale prin birourile de la Varşovia şi Bucureşti.

Liderul biroului din România este Adrian Stănculescu, acesta având şi funcţia de director de Investiţii în cadrul Abris Capital Partners.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb