Actualizare : Şedinţa coaliţiei de guvernare s-a încheiat, astăzi, după mai mult de trei ore.
Potrivit unor surse politice, au fost discutate probleme energetice, situaţia Complexului Energetic Hunedoara, Complexului Energetic Oltenia şi Nuclearelectrica, conform Agerpres.
La şedinţă a fost prezent şi Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice, ministrul Energiei, Anton Anton, dar şi directorii instituţiilor vizate.
De asemenea, sursele citate au menţionat că s-a discutat şi despre situaţia Centralei de la Turnu Măgurele şi despre viitoarea Centrală de la Midia.
Şedinţa s-a desfăşurat în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a venit la şedinţă însoţit de Daniel Chiţoiu şi de ministrul Energiei, Anton Anton.
-----
Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, urmează să se întâlnească de la ora 15.00 într-o şedinţă a Coaliţiei, potrivit unor surse politice. La şedinţa liderilor Coaliţiei este aşteptat şi ministrul Energiei, Anton Anton, dar şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova, arată News.ro.
Cei doi lideri ai coaliţiei s-au întâlnit astăzi, în jurul orei 11.00, în contextul în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, se află într-un conflict cu Liviu Dragnea. Potrivit aceloraşi surse, pe agenda de discuţii a celor doi s-a aflat şi modificare legii offshore, adoptată într-o formă în care ALDE nu este de acord.
Liderul ALDE are şi o altă întâlnire, de la ora 13.30, cu conducerea Exxon, cu care, de asemenea, a discutat zilele trecute şi Liviu Dragnea.
Totodată, în şedinţa Coaliţiei, programată la ora 15.00, ar urma să se reia discuţiile pe tema modificării legii offshore, iar ministrul Energiei şi ministrul Transporturilor vor participa şi ei la discuţie.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea spunea că Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-a transmis către guvern, iar chestiunile importante, legate de impozitul pe venituri suplimentare şi de faptul ca 50 la sută din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România, vor rămâne neschimbate.
"Indiferent ce se va întâmpla cu mine, eu nu am de gând să cedez şi nu am de gând să pun umărul la pierderea resurselor României. Şi nu o spun apăsat, o spun calm. Indiferent ce se va întâmpla, forma plecată la preşedinte nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le-am şi anunţat, pe care intenţionam să le transmit doamnei prim-ministru, le-am şi transmis, doamna prim-ministru era pregătită cu ministrul energiei să opereze nişte clarificări în anexe. Dar chestiunile importante nu vor fi modificate şi anume impozitul pe veniturile suplimentare, cota de gaz, adică 50% din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piaţa din România. Am văzut că un ambasador dintr-o ţară vecină era foarte supărat că nu se comercializează şi nu devine Budapesta - hub sau Ungaria - hub de gaz", a afirmat sâmbătă Liviu Dragnea.
În 16 iulie, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, afirma că ceea ce şi-a dorit ALDE să apară în legea offshore nu se regăseşte şi se impune "o intervenţie de urgenţă pe actul normativ", el spunând că în Coaliţia PSD-ALDE nu a existat dialog pe acest act normativ. El a mai explicat că propunerile ALDE au fost avizate negativ de Guvern, iar parlamentarii ALDE au fost puşi într-o "situaţie delicată".