O VICTORIE A ZIARULUI BURSA Administratorul SIF Banat Crişana a renunţat la partea cu care umfla din calcul valoarea activului

MAKE
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2020

Administratorul SIF Banat Crişana a renunţat la partea cu care umfla din calcul valoarea activului
MAKE

Doamne, Doamne, ce dezastru!

Valoarea Activului Net al SIF Banat Crişana s-a prăbuşit cu o treime (34%)!

Dar ce împrejurare malefică a făcut ca SIF Banat Crişana să suporte o astfel de surpare, să-i spunem, vastă?

Dar cum, o treime s-a dus dracului?!

Dar ce cutremur a avut loc la Bursa de Valori Bucureşti?

Dar ce s-a întâmplat?!

Pai...

Nimic.

Nu s-a întâmplat nimic.

Adică, ceva s-a întâmplat, dar, un fel de nimic.

Ceva cam ca un bâldâbâc de broas­că care tulbură imaginea muntelui Fuji reflectată în lac, stârnind nişte valuri în mici cercuri concentrice.

S-a întâmplat că administratorul SIF Banat Crişana (SIF1) a renunţat, ieri, să mai "marcheze la piaţă" deja celebrele sale acţiuni la SIF Imobiliare (SIFI), un off shore din Cipru listat pe piaţa AERO din Bucureşti, care, prilejuindu-i un mecanism primitiv de manipulare a Valorii Activului Net al SIF Banat Crişana, i l-a umflat ultima oară cu peste 1,5 miliarde de lei, la un total de puţin sub patru miliarde de lei (vezi "Performanţa SIF Banat Crisana pe luna iulie este negativă (minus 9,3 milioane de euro), dar administratorul raportea­ză la BVB creşterea VAN"/BURSA/ 15 august).

Bogdan Drăgoi, preşedintele SIF Banat Crişana, încercase să mintă şi să ne calomnieze, într-un Comunicat publicat pe site-ul BVB (şi în ziarul BURSA):

"Informaţiile apărute într-o anumită zonă a presei sunt neadevărate şi sunt formulate într-o formă voit calomnioasă, încercându-se în mod voalat inducerea ideii că SIF Banat-Crişana ar avea legătură cu aceste tranzacţii [n.a. - tranzacţiile cu SIFI], motiv pentru care, conducerea SIF Banat-Crişana aduce, încă o dată clarificări, pentru o corectă informare a investitorilor." (vezi "COMUNICAT TRANSMIS DE SIF BANAT-CRIŞANA CĂTRE BVB/Clarificări cu privire la informaţiile apărute în presă în legătură cu valoarea acţiunilor SIF Imobiliare"/BURSA/30 iulie)

Nu, ziarul BURSA (singurul organ media care semnalează manipularea de la SIF Banat Crişana) nu a afirmat niciodată şi nu a încercat să inducă nici voalat, nici explicit ideea de care pomeneşte Drăgoi, şi pe care Drăgoi ar fi vrut ca noi să o pomenim, ca să luăm plasă.

Dar, pentru a constata manipularea, nu este nevoie ca SIF Banat Crişana să aibă vreo legătură cu părţile aflate în tranzacţiile SIFI şi, de altfel, Drăgoi s-a autodenunţat că manipulează Valoarea Activului Net (vezi "Preşedintele SIF Banat Crişana Bogdan Drăgoi se autodenunţă pentru manipularea pieţei"/BURSA/06 august).

Raportarea unei Valori a Activului Net (implicit, a unei Valori Unitare a Activului Net) nereale se încadrează la manipularea pieţei (Legea 24/2017/ CAPITOLUL III/ Manipularea pieţei, Art. 120.):

"(1) În sensul prezentului titlu, manipularea pieţei reprezintă următoarele tipuri de activităţi:

c) diseminarea de informaţii prin mijloace de comunicare în masă, inclusiv pe internet sau prin orice alte mijloace, care dă sau este probabil să dea semnale false sau înşelătoare referitoare la oferta, cererea sau preţul unui instrument financiar [...]" (vezi "Manipularea de la SIF Banat Crişana a fost intenţionată"/BURSA/10 august).

Iar administratorul SIF Banat Crişana exact asta a făcut până ieri, a dat "semnale false sau înşelatoare".

În iulie, SIF Banat-Crişana a raportat o Valoare a Activului Net (VAN) de 3,99 miliarde lei, spunând că a umflat cifra (mă rog, nu s-a exprimat chiar aşa) cu 1.799.984.400 lei (incluzând în asta valoarea contabilă a SIFI).

Acum raportează o dispariţie de 1.364.999.281 lei, rostogolindu-şi Valoarea Activului Net la 2,62 miliarde de lei, pocnind din degete, din simplu calcul.

Iepuraşul a dispărut în joben.

Scamatorie.

Houdini!

Faptul fusese anunţat (vezi "SIF Banat - Crişana va evalua de acum SIF Imobiliare printr-un raport de evaluare şi nu prin marcare la piaţă"/BURSA/08 septembrie).

De altfel, întreaga manipulare a fost anunţată în Rapoartele lunare asupra performanţelor SIF Banat Crişana.

Pe luna iulie am calculat că, în pofida creşterilor false pe care le-a anunţat, a pierdut vreo 45 de milioane de lei.

Acum, pe luna august, a pierdut 31 de milioane de lei.

Renunţând la "marcarea la piaţă" a acţiunilor SIFI, SIF Banat Crişana şi ASF recunosc implicit că ziarul BURSA are dreptate să acuze manipularea de la SIF Banat Crişana.

Cred că aceasta este o victorie a ziarului BURSA.

Purtăm tricoul galben.

Este o victorie de etapă.

Opinia Cititorului ( 74 )

  1. Bravo!! Make l-ai distrus pe Drăgoi!!!

    1. Partea proasta este ca nu l-a distrus deloc, din pacate.

      Distrus va fi atunci cand va ajunge dupa gratii. Pana atunci, noi suntem cei pradatti (distrusi).

      Un ziar de prestigiu prezinta foarte clar o serie de infractiuni savarsite in piata (infractiuni cunoscute de piata, dar, culmea, mai putin de supraveghetorul ei - ASF) iar infractorii respectivi sunt bine-mersi in piata si isi vad netingheriti de activitatile lor distructive. 

      Subscriu la felicitari dar trebuie sa nu ne-mbatam cu apa rece. O lupta castigata nu inseamna ca razboiul este castigat.

      Victoria finala este asupra perversitatii indoctrinate in ASF. Adicatelea cine da banul are dreptate si comunicatele sint distorsionate in zona gri a legilor asa cum stie Parlamentul sa le faca. 

      Este timpul ca un singur vot sa duca la desfiintarea coruptiei. 

      Ziarul Bursa ar trebuie sa intre in parlament !!! 

    Felicitari Make,1,5 miliarde lei mai putin in valoarea de Piata a lui SIFI si in valoarea activelorSif Banat reprezinta o chesiune normals lipsita de importanta cind ai spatele asigurat de Gradinescu. .Dragoi si Buica ai un Asf al lor ,condus dupa alte legi ,neaplicabile celorlalti actori din Piata.Atentie la manipularea pretului in Piata la Sif1,Sif4 si Sif5,vor fi transferate Mari pachete de actiuni.Actionari minoritari ati fost pacaliti si manipulati,Unde sunt preturile mari promise prin disparitia pragului,veti lua pragului de pe toba,adio dividende,votati Dragoi,veti primi in proprietate cite un avion.

    1. Ridicarea pragului a dus la scaderi de pret la sif 1,sif 5,sif 4.

      Curios...

      De ce oare? 

      La sif 1 a mai fost semnalata manipularea pretului si in trecut...Au fost si condamnari!

      Dar cu suspendare... 

      Se pregateste rascumpararea din noiembrie la sif 1.Preturile trebuie tinute cat mai jos sa rascumpere actiunile de la minoritari pe nimic....

      Din cauza infractorilor de la SIF1 care murdaresc tot ce ating.

      Ca tot am pomenit de infractori, intreb ASF-ul pe aceasta cale: 

      Ce cauta infractorii astia in piata? 

      Cat timp aveti de gand sa ii mai tineti acolo? 

      Pana nu pleaca Dragoi, Lakis si gasca asociata lor, in piata nu va fi corectitudine si nici liniste. 

      Astia sunt violatorii de SIF-uri.

      Un avion ar fi bine!

      Cred ca fiarele de la IMGB vor primi actionarii minoritari! 

    Daca n-ar fi fost Bursa, Dragoi ar fi anuntat acum un VAN de 5,2 miliarde de lei. Bravo Make, nu am crezut ca reusesti. Felicitari Bursa! Victoria ziarului Bursa ester evidenta si meritorie, pentru ca a infruntat cu darzenie un conglomerat enorm si institutia supravegherii si nu s-a temut de pozitia izolata in mass media in care l-a aruncat aceasta infruntare. Toti postacii lui Dragoi au luat o smetie peste bot.

    1. MI7 a luat-o peste bot. Mai face pe desteapta?? E desteapta de da in gropi. Azi isi inghite limba? Si ea si dumnezeul ei Lakis??

      Cât de prosti puteți sa fiti! Ce a realizat Make?. Un rahat!

      A cerut, luptat si obtinut un dram de onestitate. O picatura limpede intr-un ocean tulbure, asa este, dar mai bine cu decat fara.

    Felicitari!

    O reusita in fata careia multi ar trebui sa-si scoata palaria! 

    1. DOMNILOR

      NU A REUSIT NIMIC 

      CEI IN FAVOAREA CARORA FACE LOBBY GOLDSTEIN AU PLECAT SAU OR SA PLECE DE LA CONDUCE REA SIF URILOR (FECALA SI TUDORICA)

    Felicitari Make si felicitari echipei Bursa!

    Insa, asa cum si Make a scris in text, este doar o victorie de etapa. As lua acest succes ca pe o dovada in plus a ilegalitatii comise de SIF1 si as insista ca legea sa fie aplicata de catre instituiile din Romania sau de catre Parchetul European. 

    Daca nu este transpusa in practica cu pedepsele de rigoare, legea nu are nicio valoare, iar comportamentul ilegal va persista la BVB / ASF.

    Va respect si va multumesc pentru tot ce intreprindeti. 

    Doar asa mai reuseste Sif1 sa scada discountul VUAN...Hehe,he!:)

    De etapa Da. Normal ar fi si ca Dragoi sa intre la puscarie sau macar sa plateasca despagubiri celor care au luat actiuni la suprapret.

    1. Make l-a pus cu botul pe labe pe Dragoi.

      F tare! Propun ca Make sa fie numit presedinte la Asf. Are si experienta si "rautatea" necesara. Este un ziarist de o valoare inestimabila. Stie carte, e antrenat, cunoaste piata. Hai clasa politica! Numiti l urgent la Asf!

      Ma indoiesc ca Make ar accepta.

      Cât timp au spatele asigurat de ASF (a se citi-Grădinescu &comp)), ascrocii de la Sif 1 se vor regrupa, vor încerca să pună conducerea lor și la Sif 5 și să sifoneze banii acționarilor.

      Unde sunt dividendele din ultimii ani de la Sif 1 ? În buzunarele mafiei.  

      Unde vor fi dividendele viitoeare de la Sif 5? Tot în buzunarele mafiei. 

      ASF doarme sau este complice?  

      Alooo, Nicu Marcu, întreabă-l pe Grădinescu ce se întâmplă la Sif 1! Unde sunt dividendele noastre? 

      Interziceți, din nou, dreptul SIF-urilor de a deține acțiuni la alte Sif-uri, ca să limitați, măcar așa, jaful pe care-l pregătesc escrocii de la Sif 1 la alte Sif-uri.  

      Procuratura poate se autosesizează sau este sesizată de cineva.

      Escrocii de la Sif 1 au nevoie de răcoare, li s-a stricat aerul condiționat. 

      Corect!

      A rasucit cutitul in rana.sa vedem cat mai sangereaza acesti corupti.

    nu cred plange dragoi, ci cred ca i se rupe de activul net

    1. Ba nu, vei vedea ca ii pasa foarte tare de Activul Net.

    La sif 1 ar trebui sa impuna ASF oferta de delistare..

    Altfel cuponarii si micii actionari vor fi calcati in picioare! 

    Să intervin, totuși, pentru a risipi iluziile unora care cred, mitocănește, că aș fi suferit vreo neplăcere cu ocazia acestei știri. Să le reamintesc celor care înțeleg mai greu că doar schimbarea cadrului legislativ a dus la această nouă valoare. Înainte de schimbare, era posibil un alt mod de calcul, așa că nu se poate susține vreo manipulare. Trebuie să spun și că astăzi, în ASF, e multă treabă. Sunt investigații serioase în curs, care pot aduce surprize, mai ales dacă se confirmă că unii au ascuns sau au evitat să determine cine sunt persoanele care au tranzacționat acțiuni SIFI. Undeva, la vârf, nu vor mai fi tolerate acoperirile unora sau ale altora. Funcționarii ASF trebuie să-și îndeplinească onest atribuțiile pentru care încasează sume importante. Și trebuie să și le îndeplinească fără influențe și aranjamente, pentru că vor fi de acum analizate toate aceste operațiuni mai mult sau mai puțin vizibile pentru ochiul nespecialistului din conducerea ASF. Au fost cazuri în care „specialiștii” din ASF au abordat „necorespunzător” operațiunile, abaterile și presiunile exercitate de unii sau de alții. Se descoperă acum, de noua conducere, și nu la inițiativa ziarului Bursa, o seamă de informații care în mod normal ar trebui să ducă la niște demisii în ASF, poate chiar la o concediere fermă. Și nu sunt informațiile pe care le tot livrează ziarul Bursa de o vreme, ci altele, referitoare la niște grupuri, să le zicem de persoane care se fac că lucrează.... Veți afla curând unele schimbări importante. Până atunci, le recomand celor mai puțin obișnuiți cu tonul civilizat sau cu buna-cuviință să nu-și mai închipuie că ar fi existat vreun cutremur provocat de ziarul Bursa sau de dl Goldstein. Cutremurele le produc alții, mult mai capabili decât cei care se exprimă insinuant și obraznic prin comentarii sau prin articole de scandal.

    1. Esti ofticata. Se vede cum te oftici. Pai tu votbesti de civilizatie, mahalagioaico! Acum, ca ai luat-o peste bot, te-ai civilizat, brusc. Asa trebuie sa te tina Make, sati dea peste bot pana te cumintesti de tot.

      Draga MI7, te-ai cam fisticit - ce vrei sa spui, 1) ca "Înainte de schimbare, era posibil un alt mod de calcul" (asa ai scris); sau 2) ca "Înainte de schimbare, NU era posibil un alt mod de calcul" (cum probabil ai vrut sa scrii, dar fisticindu-te, ai scris pe dos)?

      Vazind cum te fisticesti, inclin sa-i dau dreptate antevorbitorului meu care spune (complet neacademic) ca "te oftici". 

      Cit despre "schimbarea cadrului legislativ", te avertizez ca esti incompetenta. 

      Nu te aventura in subiect. 

      Habar n-ai.

      Chiar vrei sa o iei peste bot in mod continuu, cum recomanda antevorbitorul meu neacademic? 

      Intrebare pentru utilizatorul MI7 :

      Cand a fost schimbat cadrul legislativ? 

      Cand a fost publicat si unde?

      Va plac povestile de adormit copii? 

      Daca nu era Make, Dragoi ar fi raportat cresterea VAN la 5,2 miliarde.

      Mai matracuco, nu spuneai tu ca ASF este singura in masura sa... si singura abilitata de lege sa... si ca ziarul BURSA n-are voie sa acuze si etc. etc. bla, bla?!

      Pai, acuma zici ca se lasa cu destituiri din ASF, la varf, pentru coruptie.

      Rau e sa fii proasta! 

      Vezi articolul din BURSA: "ÎNCEPÂND DE ASTĂZI/ ASF permite administratorilor să aleagă metoda de evaluare a deţinerilor nelichide" / 28 august

      Obraznica esti tu!

      MI7,cred ca ar trebui sa te justifici in justitie nu in presa !

      MI7, cumpara-ti papuci, periuta si pasta de dinti.

      Spune-i lui Dragoi sa faca la fel.

      Lakis are. 

      Singurul cuvant pe care l-ai scris corect este "mahalagioaico". Cuvant pe care l-ai invatat de la tatal tau.

      Cine e doamna si de unde stie asa bine ce se ntampla in asf? Cine o informeaza asa detaliat? De unde ciuguleste dansa acum? Cine o plateste si ce activitati desfasoara? Ca eu tot vad comentariile ei, dar nu inteleg cine e? Zi mi si mie, Make, sa nu mor prost

      Nu e evident ca e din asf? Pe bune? Oricum , ce zice e interesant, lasand la o parte chestia cu cutremurele, aia e clar oftica..

      a fost in asf, dar nu mai e

      Pe MI7 au dat-o afara din ASF?

      pentru incompetenta si coruptie

      Totuși , mare coincidenta între semnalele Bursa și modificarea regulamentului . Eu văd o victorie a presei și o salut cu respect! Pentru ASF e dezonorant ca nu a tranșat problema de la momentul apariției ei așa cum multe probleme așteaptă rezolvare. Sunt sute și sute de angajați acolo, bine plătiți , au o putere mai mare ca a guvernului parlamentului și diicotului la un loc. Ce fac? Trebuie sa urle presa ca sa închidă o enormitate?

      ASF e depașită pentru ca e o structura prea mare. Unirea celor 3 piețe a fost o mare greșeală .  

    Este unul la sif1 care tot plimba un ordin de vanzare de 50.000 actiuni.il baga, il scoate .se baga la altii in spate,sa puna presiune pe vanzare...

    Nu înțeleg ce victorie e asta. SIF1 a cerut ASF să-i permită să raporteze asa încă de acum un an. Poate ca i-ați ajutat, asta da, poate ar trebui sa va mulțumească. Dar nu e victoria voastra, serios acum!

    1. Stai linistit, nu e nici o victorie.

      Saracu' Lakis a fost silit de ASF sa manipuleze piata.

      Lumea-i rea, vericule! 

      ...

    va multumesc domnule Make pentru reusita in acest caz, dar va rog sa ne ajutati pe noi micii actionari la sif1 sa primim dividende

    1. Rog mult redactia Bursa, scrieti despre faptul ca astia nu ne dau dividende, isi impart banii intre ei. Indreptati-va atentia si la actionarii mici si sustineti si cauza lor ca daca nu ridicati voi aceasta problema nimeni nu o sa pomenesca nimic in veci.

    Au inceput deal-uri la sif1! 0,4% din sif 1 la 2.1!

    Si cu toată recalcularea, cu tot cu scăderea de 34,21%, SIF BANAT CRISANA tot are activul net mult peste cel al SIF OLTENIA, cu toată "conducerea superioară" competenta asigurată de ciurezu. Csf ncsf, boys will be boys...

    1. Ai luat in calcul si ce dividende a dat sif5 cat timp voi ati dat pauza...?

      Si ce daca? Necajiti mai sunteti, bre! Tu ai facut la seral? Sau n-ai facut deloc?

    HAI CA AU VENIT IARASI CU DEMITEREA LUI CIUREZU! SI MOTIVUL E TARE! BA, NU NE MAI FACEM BINE?

    1. Pai daca a ajuns tzutzaru lu Lakis, Bogdan face si el pe grozavu cu ciurezu. Saracu,, nici nu stie cat incepe sa fie de mic. I l-a pus Lakis pe Mihailov via Energy holding la SIF4. deci e din ce in ce mai marunt. Mihailov/Lakis conduce afacerea, dragoi e lasat pe scarile SIF5 sa se dea rotund sa isi consume energia si creativitatea. De infantil...

      Domnilor, eu sunt primul care a scris despre SIFI,o dată, de 2 ori,comparând treaba cu ce făcea Vântu la FNI, apoi un tip deștept, lucrând profesionist a intrat în detalii si când nu mă așteptam dar tot speram a intervenit MAKE ca un excavator!

      Totuși treaba mea nu e dusă la capăt, am ceva si de SIF5, un " mizilic " de vreo 10-15 mil euro,! Încercați voi mai întâi? E atât de evident de nu se poate greși! Despre Ciurezu cred doar că atât de hărțuit a fost neatent însă răul a fost făcut!

      Cine încearcă??? 

      ...ce sa fie... cin' sa fie... o fi cu F? S-o fi terminand in OS?

      Da ma, asta e: FLAROS! 

      Babă chioară,.! Cine merge pe ghicite să se abțină! Postaci de 2 lei.Cine nu transpiră...

      Este obsedat!

      Yo! Colegu, vezi ca esti obraznic. Uita-te pe bvb inainte sa vorbesti aiurea. Pompeaza astia in flaros de le vine rau!! Vrei sa vezi manipulare? Check it out acolo. Cu tot cu repercursiuni in activul SIF5. Bai, voi credeti ca lumea e proasta: nu e, ma. E doar ocupata. Dar vine randul tuturor, nu va mai inghesuiti in fata...

      Babă chioară! Esti prea heirupist imediat gasesti tu care societate e ,că sanchi e Flaros ! Oferă o explicație bazată pe muncă. Eu pot demonstra!!! Ca la SIFI!!!

      Yo! Coleg ai fost cu musca. Cuvantul la care te referi este "repercusiuni", analfabetule. Vezi unde-ai ajuns, daca te-ai luat dupa musca?

      Taica, tu la SIFI sa demonstrezi cine face tranzactiile alea dubioase care ridicau activul. Atunci sa vezi surpriza mare! Hai, da-te mare, cand te apuci de demonstratii?

      Stiu bre ca e "repercusiuni". Am scris reperCURsiuni special pentru tine. Intelegi, bre mosulea? Sau e prea subtil pentru tine?

      Da, e prea subtil. E ca si cand ai fi tampit, fiind tampit.

    In stabilirea valorii Sif5,tineti cont de dividedele de peste 150mil euro platite in ultimii 10ani,de rascumpararile de actiuni proprii realizate,in timp ce Sif 1nu a realizat nimic.La Sif5 valoarea activului e data de actiunile lichide listate in continuu pe piata principala a Bvb(92,5 la suta).lasif1 ,peste 40 la suta din valoarea activului e data de societatile Inchise evaluate de badea Vasile la tocmeala.Sif5are inportofoliu 42 de societati in total,Sif1 are peste50 societati in reorganizare si lichidare Sif5are la 31 august profit net 34mil lei in totalitate realizat di dividendele incasate,Sif1 are pierdere 32 mil lei .Apreciaza tu profesionistule performantele si calitatea actului de conducere.

    1. Corect.

      De peste 10 ani Sif 1 nu plătește dividende și nici răscumpărările aprobate de AGA nu au fost realizate.

      Asta e diferența între ele. 

    Ce tupeu pe Drăgoi! Oare ce salariu si bonduri are? Se interesează ce salariu au avut în pandemie cei de la Intercontinental! I-au răspuns ăia că nu au luat de loc! Dar tu Drăgoi de la câte societăți ai luat?

    Apoi îl acuză pe Ciurezu că a luat împrumut bancar de 30 mil lei (afectând grav Sif5!) că să plătească dividende care cică mai puteau astepta! Cat? Tu esti expert în așteptări cu Sif1 și 5-6 ani! Apoi ,Dragoiule, tu ai auzit de ONOARE? Ai promis,dai, ei bani cu împrumut și dai! Sif5 nu putea să prevadă că băncile si alte societăți nu vor da dividende,[Eliminat conform regulamentului - Redacţia] 

    1. Alta investitie buna marca Sif 1 din banii de dividende ai cuponarilor!

      Poveste cu dosar penal și pierderi la Azuga. Faptul că SIF Banat Crișana nu s-a constituit parte civilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat de cumpărarea în februarie 2013 a acțiunilor Azuga Turism, de la Fratelli Azuga, prin achitarea sumei de 20,34 milioane lei, căreia i s-a adăugat participarea cu 9,47 milioane lei la o majorare de capital. Pierderea contabilă momentană este de 3,06 milioane lei, la o societate care în anii 2013-2018 nu a distribuit dividende. „SIF Banat Crișana nu a invocat motivele fundamentale care au stat la baza acestei achiziții”, spun contestatarii. „Până în prezent, SIF Banat Crișana nu a intreprins niciun demers pentru recuperarea prejudiciului constatat în cauza penală, ceea ce naște întrebarea legitimă dacă actualii administratori se solidarizează cu predecesorii lor în privința încheierii și derulării operațiunilor lezionare care au făcut obiectul dosarului penal.”

    Make, felicitari. Si de data asta ai avut dreptate.

    O opinie a ta despre actiunile Tlv, sa le vand inainte cu cateva zile inainte de data de referinta?  

    1. Învață să-ți iei singur deciziile. Chiar și dacă iese prost, tot e mai bine să greșești pe barba ta....

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb