Oamenii au făcut "pasul" cu numărul opt pe Marte

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 28 noiembrie 2018

Oamenii au făcut "pasul" cu numărul opt pe Marte

Sonda spaţială InSight a ajuns pe planeta Marte. Imediat NASA a postat pe contul său de Facebook o imagine transmisă de unul dintre cei doi sateliţi gemeni, CubeSat, care au transmis şi imagini din timpul celor şapte luni petrecute în spaţiu de InSight.

Sonda spaţială InSight a ajuns la începutul acestei săptămâni pe Marte, la aproape şapte luni de la lansare, care a avut loc în data de 5 mai, informează news.ro. La câteva minute după ce a încheiat drumul, InSight a transmis un semnal către NASA, inclusiv o imagine a suprafeţei planetei, momentul fiind întâmpinat cu aplauze de echipa care coordonează misiunea. "Astăzi, am ajuns cu succes pe Marte, pentru a opta oară în istoria omenirii", a declarat directorul NASA, Jim Bridenstine, adăugând că InSight va studia interiorul planetei Marte şi va furniza date ştiinţifice importante în condiţiile în care se fac pregătiri pentru a trimite astronauţi pe Lună şi mai târziu pe Marte. Vicepreşedintele american Mike Pence a avut o convorbire telefonică cu directorul NASA, căruia i-a transmis felicitări pentru succesul misiunii, pe care o consideră "o realizare monumentală".

InSight - Sistem de Explorare Internă utilizând Investigaţii Seismice, Geodezia şi Transferul de Căldură - va explora în profunzime planeta Marte, misiunea urmând să dureze doi ani. Odată ajunsă pe suprafaţa planetei, misiunea InSight nu va începe imediat, mai întâi se va realiza montarea mai multor instrumente necesare pentru toate experimentele geologice planificate de  NASA, un proces estimat să dureze 2 - 3 luni. Abia după aceea  vor putea începe studiile pentru care InSight a fost trimisă pe Marte. Doar 40% din misiunile pe Marte au reprezentat un succes, în parte şi din cauza atmosferei planetei, care este foarte subţire, 1% din cea a Pământului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb