Obama numeşte primul "emisar special" în problema ostaticilor americani

Andrei Stan
Internaţional / 29 august 2015

Obama numeşte primul "emisar special" în problema ostaticilor americani

Preşedintele Barack Obama a numit vineri un "emisar special" în problema ostaticilor, în contextul în care răpirile de americani de către gruparea Statul Islamic şi difuzarea de înregistrări video cu decapitarea lor au provocat un puternic val de indignare în SUA, informează AFP.

Primul care va ocupa acest post nou creat va fi James O'Brien, un fost diplomat cu experienţă în negocieri internaţionale delicate. În anii 1990, el a fost consilier al dnei Madeleine Albright, în perioada în care aceasta a fost ambasadoare la ONU şi apoi secretar de stat. În această calitate, James O'Brien a participat la redactarea acordului de pace de la Dayton care a pus capăt războiului în Bosnia (1992-1995).

În noua sa calitate, misiunea lui James O'Brien va fi aceea "de a utiliza diplomaţia pentru a obţine eliberarea americanilor reţinuţi ca ostatici în străinătate", a precizat secretarul de stat american John Kerry. El se va afla "în contacte strânse" cu familiile ostaticilor, se va întâlni cu lideri străini, va participa la elaborarea unei strategii americane şi va reprezenta SUA în plan internaţional în acest dosar sensibil, a mai indicat Jonh Kerry.

AFP aminteşte că, în urmă cu două luni, preşedintele Obama promitea familiilor ostaticilor mai multă transparenţă şi eficienţă şi recunoştea o gravă lipsă gravă de coordonare între agenţiile federale şi birocraţia greoaie.

Părinţii lui James Foley, jurnalistul decapitat în august 2014 de către jihadiştii Statului Islamic, au salutat această numire cu speranţa că ea va permite întoarcerea acasă a numeroşi ostatici americani.

Potrivit executivului SUA, peste 80 de americani au fost luaţi ostatici de la 11 septembrie 2001 şi 30 dintre aceştia sunt în continuare în mâinile răpitorilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb